maanantai 9. heinäkuuta 2012

Sunnuntaiajelulla vol. II: Strutseja ja vanhoja autoja

Viime viikonlopulla olisi ollut vaikka mitä mielenkiintoisia tapahtumia. Ensin harkitsimme Jämi Fly Inn-tapahtumaa. Jämillä kävimme pari vuotta sitten ja siellä oli hienoja lentokoneita; kuitenkin skippasimme sen tältä vuodelta.
Lauantain ykkössuunnitelmaksi muodostuikin aurinkosta nauttiminen kotopihalla (olisi muuten ollut ensimmäinen kertan tänä kesänä..), mutta se jäi haaveeksi, sillä taivas oli tasaisen pilvinen -paitsi aamulla kello neljän aikoihin.

Aurinko näkyvissä, melkein.

Sunnuntaina päätimme lähteä melko extempore ajelemaan Roine-järven ympäri. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Marjamäen pajutila. Ennakko-odotuksia vastaten siellä oli paljon sisustus- ja keittiötavaraa myynnissä, mutta tyyliltään aivan liian romanttisia. "Poikkeus vahvistaa säännön" ja ostin pitsisen kesäkassin; romanttinen hippi ;).Pajusta oli tehty kaikenlaista, kuten kuvassa näkyvä "Eiffel" ja luonnollisen kokoinen elefantti. Pajutilan kahvilassa oli monia herkullisen näköisiä kakkuja ja suolaisia herkkuja, suosittelen.
Tästä matkamme jatkui kohti Vehoniemen automuseota ja näkötornia.

Vehoniemen näkötornista Roineelle avautuvaa maisemaa on kehuttu yhdeksi kauneimmista ja hienolta, hyvin suomalaiselta maisemalta se näyttikin.


Automuseossa oli monta hienoa, vanhaa autoa, kuten kuvan Oldsmobile Cutlass S.


 Myös Tatraplan oli tosi hienon näköinen. Auton erikoisesta takaosasta löytyy kuva täältä klik.


Seuraavaksi pysähdyimme Strutsitila Syrjysellä. Kammoksun lintuja, joten strutsi oli aika hirvitys maximus, mutta kuitenkin kiehtova.


 Wikipedina mukaan strutsi voi juosta jopa 65 km/h vauhdilla, kasvaa n. 2 metriseksi ja painaa 100 kg. huhhuh!Tämä Highland-karjaan kuuluva tyyppi oli paljon sympaattisempi :) Strutsitilalla oli muitakin kotieläimiä, sekä kuusipeuroja ja villisikoja.


Keskellä hämäläistä maalaismaisemaa nökötti Pälkäneen rauniokirkko.

Aikanaan on ollut matkailureitti Roineen rengas ja samoja reittejä pitkin kuljimme eilenkin, sopii hyvin leppoisaan sunnuntaiajeluun.

Seuraavaksi suunnitelmissa olisi Länsirannikon reitti Uusikaupunki-Rauma-Pori-Vaasa. Onko lukijoilla vinkkejä hyvistä pysähdyspaikoista ko. reitillä? Nähtävyyksiä, ostoksia ym.

2 kommenttia:

  1. Hieno järvikierros! Ja ihanan karvainen lehmänen! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Lehmäset" (hauska sana) olivat oikein ihania ja pörröisiä ♥.

      Poista

Kiitos kommentista!