sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Onnenpäivä kirppiksellä vol IV

Uhrasimme kauniin, aurinkoisen vapaapäivän ja menimme Tampereelle ostoksille. Mikälie mielenhäiriö iski, mutta se kuitenkin kannatti, sillä tein kirpputorilta löytöjä ja sain monta asiaa hoidettua.


Mikäs hökötys tämä on?

Olen jo pit-kään etsiskellyt sopivaa valaisinta ruokailuhuoneeseen ja ta-daa, nyt se on löytynyt! Valaisin on suurehko, halkaisija 50 cm. Hinta oli myös erittäin hymyilyttävä 5 euroa. Se on jo paikallaan ruokailuhuoneen katossa, mutta lamppu on surkean himmeä -toivottavasti huomenna löytyy sopiva.



Mies bongasi tämän maljan ja pyysi sitä joululahjaksi (älkää kysykö miksi). Malja on Kumelan valmistama ja suunnittelija lienee Eino Vänni. Alaosan metallijutussa muuten on 24 karaatin kultaus. Oikeastaan tuo ruskea lasikimpale ei ole hassumman näköinen :)



Ja sokerina pohjalla! Kamerakokoelmani sai uuden, edustavan jäsenen: Polaroid Swinger 20. Laukku on oikein siisti ja ehjä, kuten myös kamera.



Alkuperäisessä kameramainoksessa esiintyi yksi suosikkinäyttelijäni Ali MacGraw, joka on näytellyt mm. iki-ihanassa Love Story-elokuvassa.

Tänään aurinko soi meille loistettaan ja onneksi Eino-myrsky ei tehnyt tuhojaan. Kissatkin kävivät vähän ulkona tuulettumassa, Fingerpori-sarjakuvassa se menisi näin klik!

Miten teillä viikonloppu on mennyt ja mitäs pidätte kirpparilöydöistä? 

26 kommenttia:

  1. Meillä oli tuon lasimaljan kanssa samaa sarjaa kukkamaljakko, kun vielä asuin kotona! Tai on se varmaan siellä edelleenkin, minnekäs mummu sen olisi hävittänyt, hyvän maljakon :D

    Mutta taas on tuotu Sulolle uutta tutkittavaa! Jännittäviä asioita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis jykevä maljakko löytyy, ainakin lapsuudenkodistasi ;)

      Sulo meni oitis tutkimaan lampunvarjostinta ja kauhulla odotin, että iskeekö se kyntensä siihen -onneksi ei :)

      Poista
  2. Ihanat retrolöydöt!
    Täällä viikonloppu on mennyt lähes kokonaan töiden merkeissä, mutta välillä on sellaista. Ei sekään kamalaa ole ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila :) Näytti siltä, että tamperelaiset ovat roudanneet 60- ja 70-luvun tavaransa kirppikselle..

      Parasta töiden tekemisessä on tietysti siitä saatava palkka :)

      Poista
  3. Lampunvarjostin on hauska ja kamera ihana. Tuon maljan kanssa samaa sarjaa olevat kynttilänjalat löytyvät meiltä - ja jos minä saisin päättää, ne olisivat jo lähteneet ajat sitten, mutta Isäntä on toista mieltä - olen asiasta aikoinaan blogissanikin avautunut: http://kaaoksenkeskella01.blogspot.fi/2013/01/kompromisseja-ja-konsensusta-vaiko.html ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady, luin tuon vanhan postauksesi ja sain hyvät naurut. Varsinkin kun mieheni melko tosissaan sanoi, että kynttilänjalat ovat oikein hienot. Ja ovathan ne ihan ok, muotoilu vetoaa näyttävästi erityisesti miehiin ;)

      Poista
    2. Juu - hienot on - kultaukset ja kaikki;)

      Poista
  4. Tuohan on teille täydellinen lamppu, eikö? Näyttää varmasti tosi hyvältä. Tuon lasikulhon maljakkoversio ja tuhkakuppiversio löytyvät vanhemmiltani. Isäni äiti osti niitä lapsillensa lahjaksi. Kamerat ovat aina ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valaisin on todella lähellä täydellisyyttä, pidän siitä kovasti -varsinkin kun siihen saadaan vähän tehokkaampi lamppu.

      Minulle tuo lasikimpale eli malja oli uusi tuttavuus, mutta näyttävästi kaikille muille vanha tuttu ;)

      Poista
    2. Sukulaisilla ei selvästikään ole ollut tarpeeksi suurta merkkipäivää, kun kullattu maljakko ym. on jäänyt saamatta. Tai suvun naispuoliset henkilöt ovat toteuttaneet sen mistä Lady of The Mess haaveilee eli lasikimpaleet ovat ihan hups! tippuneet ;)

      Poista
    3. Tuon kyllä saa varmaankin aika korkealta pudottaa, sen verran jämerää tekoa se on :D

      Poista
    4. Pitää olla vauhtia ja painoa (siis kissalla): lopputuloksena on todennäköisesti särkyneen maljakon lisäksi kuoppa laminaatissa eli älkää kokeilko!

      Poista
  5. Joskus kirpparilla onnistaa ja juuri ne oikeat tavarat osuvat kohdalle. Viikonloppu sujuu töiden merkeissä ja Einoa kuunnellen, aika paljon puita kaatui, mutta suurempaa tuhoa ei tainnut tulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirpputoreja on monenlaisia ja olen aina iloinen, kun sopiva osuu kohdalle :)

      Meille Einosta ei ollut haittaa, mutta uutisten mukaan suuri määrä ihmisiä on ollut ilman sähköä -onneksi ei ole mitään hirmupakkasia. Parin vuoden takainen Tapani-myrsky kaatoi puita huomattavasti enemmän.

      Poista
  6. Kyllä hienoja löytöjä olette tehneet, joskus onnistaa ja se on hyvää. Eino myrsky se kyllä täälläkin riepotteli
    mutta ei pahempaa tuhoa tehnyt:)

    VastaaPoista
  7. Pitäähän se puolison kirpparitoive toteuttaa, sehän on selvä! Useimmiten kirpparit ovat kuitenkin naisten juttu. Tyylikäs kamera ja hieno lampunvarjostin. Onneksi se nyt on katossa, pois kissan kynsien ulottuvilta.
    Meillä oltiin Einon vuoksi ilman sähköä kymmenisen tuntia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehen onneksi suosin ns. tavarakirpputoreja ja vaatepitoiset kirppikset jäävät vähemmälle.

      Te jouduittekin tunnelmoimaan/kärsimään kynttilänvalossa ;) Toivottavasti uudesta kodista löytyy takka/puuhella/muu lämmityssysteemi.

      Poista
  8. Hienoja löytöjä kirpparilta, varsinkin tuo kamera! Minun mieheni keräilee myös vanhoja kameroita :) Niitä on ehkä kymmenkunta tällä hetkellä.
    Meillä Eino ei onneksi aiheuttanut mitään tuhoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä Papa voisi joskus postata kamerakokoelmaastaan vai laittavatko kissat hanttiin? Hyvä, että Eino ei kiusannut teitä!

      Poista
    2. Tuskinpa kissat hanttiin laittavat. Ainakin välitin Papalle kamerapostauspyynnön. Papa muuten oikaisi minua, että hän ei suinkaan keräile kameroita, vaan hän vain ei raski luopua niistä, mitä hänellä on! :D

      Poista
    3. Kivaa, nyt jään odotteleen kamerapostausta. Ei ne kamerat sentään teille itsestään tule :D

      Poista
  9. Sulolle pitää tietty kaikki ensin näyttää. Katossa lamppua on enää vaikeampi Sulon tutkailla. Voi että, teit löytöjä. oo onnellinen.
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
  10. Siinä on kissalla upea häntäpuuhka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Marika!
      Joo, Sulon hännässä on kokoa ja näköä :)

      Poista

Kiitos kommentista!