tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kevättä

Ensimmäisen kerran tänä keväänä auton ratti tuntui lämpöiseltä, kun lähdin töistä kotiin. Lämmityksenkin sai säätää ihan olemattomaksi.
Kaikista ihaninta ja huikeinta oli se, että työpäivän jälkeen ehdin puuhastelemaan kotopihalla. Ensin parturoin marjapuskia ja sitten tuuletettiin kattiloita (siis kissoja).

Hiljalleen sitä heräilee talvihorroksesta ja alkaa suunnitella tulevan kesän puutarhajuttuja. Selvää on, että haluaisin lisää perhosia houkuttelevia kukkia. Todennaköisesti en osta uusia perennoja, mutta kesäkukkia voisi kylvää senkin edestä.
Kokemukseni mukaan ainakin päivänhatut, värimintut, heliotrooppi, valkoalpi, pienin varauksin buddleia, purppurasilkkiyrtti ja punatähkä ovat hyviä perhoskasveja. Mutta aina kiinnostaa kuulla myös muiden kokemuksia.

Mikä sinusta on hyvä perhoskasvi?


Viiksibarometrin mukaan perhosia on lähettyvillä :)Robertin häntä muutenkin elää melkein omaa elämäänsä. Mutta kuvassa se oikein viuhuu ympäriinsä.
Tervetuloa lukijaksi Paula T. ja kaikille aurinkoista viikon jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Oi, jospa perhoset tulisivat pian - Max

  Teillä ei ole enää sitten kauheasti lunta, jos marjapensaille pääsee? Meillä ne on vielä paksun hangen ympäröiminä. Ensimmäinen kevätpäivä oli täällä tänään. - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi sulaa hyvää vauhtia, mutta kyllä pensaidenkin alla vähän on lunta. Sulais nyt äkkiä kaikki pois :)

   Poista
 2. Täälläkin oli eilen ensimmäinen keväinen päivä. Aurinko paistoi ja oli lämmin. Nyt sataakin sitten lunta taas vaihteeksi.

  Sulon viiksibarometri on pettämätön! Ihan varmasti on jotakin otuksia lähettyvillä! Robert taitaa kertoa saman asian hännällänsä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häntä- ja viiksibarometrit ovat pettämättömiä.

   Poista
 3. Ihanat kesäkuvat! Jospas ne luonnonkukat ovat parhaita houkuttumia?

  VastaaPoista
 4. Jossakin puutarhablogissa oli vasta postaus perhoskasveista, mutta valitettavasti en muista missä. Toivottavasti löydät kivat perhoskasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhoskasveihin iskee himo, pitäisi löytää aina vaan lisää ja lisää :)

   Poista

Kiitos kommentista!