torstai 30. kesäkuuta 2016

DIY: villalangan värjäys mikrossa

Loman alkaessa olin vähän huolissani, kun en ollut keksinyt mitään sopivaa luovuutta vaativaa hommaa, poislukien siivous (joka välillä on ihan kivaa). Viime vuoden lomalla intoilin ja puuhastelin makramee-seinävaattteen kanssa, mikä oli ihan superhauskaa.

Eilen kirjastossa tein oikean täsmälöydön Novitan lahjalehdestä (2016), jossa oli juttu lankavärjäyksestä elintarvikeväreillä. Ohuet kesävillasukat olinkin ajatellut kutoa, mutta että ihan itse värjätystä langasta. Tänään kauppareissulla taisin taputtaa ilosta käsiäni (se vaan lipsahti), kun löysin lähimarketin hyllystä useampaa elintarvikeväriä. Toivottavasti samassa hyllyvälissä ollut mies ei saanut mitään traumoja äkillisestä ilonpuuskastani :DEnsin kerällä ollut Nalle-lanka täytyi saada vyyhtimuotoon. 
Ja ensimmäistä kertaa pääsin käyttämään perintönä saamaani vyyhdipuuta.Liityin vuodenvaihteessa Marttohin ja heidän tunnuslauseensa "elämä on parasta itse tehtynä", 
sopii allekirjoittaneelle oikein hyvin.Kattiloilla, varsinkin Sulolla oli jännä kohtaaminen vyyhdinpuun kanssa. 
Tässä vietetään jo seesteistä elämää rinnakkain.Langat ovat jo likoamassa ja värit odottavat sekoitusta.Sitten piristäviä väriruiskeita langoille. Mums, näyttää herkulliselta. Seuraavaksi lankavyyhdin kääntö ja toisen puolen värjäys. 
Huomatkaa, että toinen väreistä on ihan selkeä vihreä (tässä vaiheessa).Värin levityksen, mikrotuksen (kyllä, lankaa käytettiin mikrossa), huuhtelun ja kuivauksen (onneksi meillä on kuivauskaappi, tuo hätäisen ihmisen pelastus) jälkeen lankavyyhti on taas puussa. Nyt takaisin kerälle.Niin siitä vihreästä valui keltainen pois ja tilalle tuli turkoosi. Tämän hempeän pinkin ja turkoosin yhdistelmän nimesin sweet candyksi. Jos alkuperäinen yhdistelmä oli mansikka- ja pistaasijäätelöä, niin tästä yhdistelmästä tulee mieleen pinkki-turkoosi kirpeä lempikarkkini. Lankojen värjäys elintarvikevärillä oli tosi helppoa ja hauskaa. Lopputulos oli pieni yllätys ja toinen yllätys seuraa sukkien valmistuessa.

12 kommenttia:

 1. Katsoin jo Instassa, että tuo on niin makean näköistä lankaa, että alkaa hampaita melkein särkeä. :)
  Nuo kaupassa (tai muilla julkisilla paikoilla) saadut ilonpuuskat on kyllä ihan parhaita. Joskus tulee itsekin niihin sorruttua, ja sitten mietittyä, että mitähän muut ajattelevat. Noh, aivan sama. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, aivan sama mitä muut ajattelevat jos saa ilonpuuskan kesken kaiken :)

   Poista
 2. Tosi karkki! Tulee niin kesäiset sukat tuosta :-)
  Voi Sulo-poikaa ♥ Elämässä täytyy olla jännitystä välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo löytää elämästä jännitystä vähän liikaakin -ja väliajat se kellii "muina hylkeinä" :D

   Poista
 3. Oi että, miten hempeää lankaa saitkin kyllä tulee hienot sukat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Tosi hempeän väristä lankaa tuli, mutta täytyyhän sitä yhdet hempeät sukat olla ;)

   Poista
 4. Todellakin karkkiväri! Hienot sukat niistä tulee!

  Mutta sinä kuulut marttoihin! Se varmasti mukavaa onkin. (Ihan totta! Kiinnostaisi tavallaan muakin, vaikka en mikään kotitalousihme varsinaisesti olekaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy heti tunnustaa, etten ole aktiivisessa marttailussa mukana,vielä. Mutta Martat-lehti on aivan superhyvä! Useampi tuttu on kertonut, että marttailu kiinnostaisi heitäkin.

   Poista
 5. Vai olet ryhtynyt marttailemaan, melkoisen toimelias likka oletkin. Ja sweet candy -siinä erittäin kuvaava nimitys.

  VastaaPoista
 6. Todella karkkinen ja hieno lopputulos! Supersöpö tuo eka kuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! Väri "hieman" haaleni matkan varrella, mutta tykkään lopputuloksesta.

   Poista

Kiitos kommentista!