maanantai 1. toukokuuta 2017

Vanhan koulun tyhjennyshuutokaupassa

Viime lauantaipäivä meni huutokaupassa. Olimme siellä lähes 7 tuntia! Ja palasimme vielä takaisin, peräkärryn kanssa.Huutokaupassa oli vaikuttava määrä vanhoja opetustauluja, n. 500 kpl. Ne olivat myös varsin hyväkuntoisia. Tällä kertaa allekirjoittanut ei niitä hinkunut, mutta onhan se ihan viihdyttävää seurata muiden huutamista. Kuten arvata saattaa Masalinin mustapohjaiset taulut nousivat hintoihinsa, joskin parin vuoden takaisiin koulun tyhjennyshuutokauppohin verrattuna hinnat olivat maltillisempia.

Opetustaulujen lisäksi myynnissä oli vanhoja koulukirjoja, karttoja, paljon erilaisia soittimia kanteleesta sähkörumpuihin, huonekaluja ja kaikkea mahdollista.Huutokaupasta löytyi käsityökirjoja. Kirjastokattila siinä inventoi löytöjä. 


Se "juttu" mikä oli ostoslistassani kaikken tärkeimpänä tuli myyntiin jo ensimmäisen puolen tunnin aikana. Ja voitin sen huudon! Edellisten huutokauppojen perusteella olin aivan varma, että hinta hyppää ulottumattomiin. Yleensä meillä suositaan siroja huonekaluja, mutta tämä uusi tulokas on iso ja sen kantamisessa oli karmee urakka.Osakeyhtiö Koulukaluston kirjakaappi on ikäisekseen hyväkuntoinen, toki käytön jälkiä löytyy ja varmasti tuli lisää kotimatkalla. Kaappi on kokonaan puuta, vankka ja aika suuri. Leveys on reilut 120 cm ja se istuu kuin hanska tuohon kohtaan.  Kävi hyvä tuuri, sillä en ollenkaan huomannut mitata sitä ennen huutokauppaa ;D  Olen yrittänyt uutterasti Konmarittaa kirjoja, mutta mitäs sitten tehdään jos hyllytilaa tulee yht´äkkiä lisää 240 cm!?

Myös Hra K teki mielenkiintoisia löytöjä, nimittäin laatikollisen kaasunaamareita, kaasuntiedustelulaukun ja säteilymittarin. Huutokaupassa oli tarjolla koko joukko erilaisia "hätätilannevarusteita."

Uusi kirjakaappi on erinomainen syy siivota ja rymsteerata koko työhuone eli kotikonttori uuteen uskoon :)

10 kommenttia:

 1. Vau mikä ihana kaappi! Ja vaikuttava määrä opetustauluja... kaasunaamarivarasto kuulostaa varsin kiinnostavalta, eihän sitä koskaan tiedä koska niitäkin tarvitsee :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen vähän hupsu ja voisin vaan ihastella tuota kaappia ;D
   Toivottavasti Hra K ostoksia ei tarvitse koskaan käyttää niiden varsinaisessa käyttötarkoituksessa -varsinkin kun kaasunaamarit ovat 70-luvulta.

   Poista
 2. Upea kaappi! Sopii teille varmasti just pilkulleen! Mutta on siinä totisesti mahtanut olla kantaminen...

  Löyhästi tähän liittyen, miten noiden huutokauppahuonekalujen kotiinsaamisen kanssa on? Pitääkö aina olla varmuuden vuoksi peräkärry matkassa, vai voiko sopia hakevansa myöhemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna :)

   Huutokaupoissa on varmasti erilaisia käytäntöjä, mutta tämän "vakiohuutokauppahuoneen" huutokaupoissa on aina yksi tai kaksi määriteltyä päivää jolloin huonekalut voi hakea.
   Onneksi meillä oli suhteellisen lyhyt hakumatka, tosin reipas lumisade "vähän" latisti tunnelmaa.

   Poista
 3. Upea kaappi!

  Olisin varmaan pyörtynyt tuon opetustaulumeren äärellä. Ne ovat niin ihania! Onneksi seinätilaa on rajallisesti, joten niitä ei tule hankittua hullunkiilto silmissä. :D Minulla on yksi haukka-aiheinen taulu odottamassa seinälle pääsyä kellarissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)
   Opetustaulumeri todellakin ja niiden hyväkunto olisi varmasti lisännyt pyörtymisvaaraa entisestään.
   Toivottavasti haukka pääsee pian seinälle!

   Poista
 4. Hieno kaappi! Tuo opetustauluvalikoima on massiivinen.

  VastaaPoista
 5. En mä kestä. Jos tuonne olisin päässyt niin mulle ei olisi peräkärry riittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyll mä(kin) olisin halunnut puolen koulua ostaa ;)

   Poista

Kiitos kommentista!