sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Onnenpäivä kirppiksellä XV: Le Rosarium

Yleensä en harrasta lohtushoppailua, mutta eilen tein poikkeuksen. Kun viikon aikana on mennyt peräti kaksi hyväkuntoista vintagesohvaa ihan nenää viistäen -niin silloin kaipaa itselleen jotain lohdutusta (ja käytännöllistä). Kirppislöydöistä "käytännöllistä ja fiksua"-osastoa edusti käyttämätön kissanluukku. Ollaan jo vuosia haaveiltu kissojen ulkotarhasta ja nyt siihen on ainakin luukku ostettuna. Kattilat näyttävät luukkulöydölle karvaista peukkua.

Mutta sitten se varsinainen "löytö". Jotain vanhaa, jotain kitschiä.Oh, kirppislöytö on suoraan Ranskan Rivieralta!Sehän on Rosarium! Joskus ihan aniharvoin tälläisiä on tullut kirppiksellä vastaan, mutta eilen tuli peräti kaksi. Tämä yksilö maksoi peräti kaksi euroa ja se on ehjä kokonaisuus, "marmorijalustalla". Mutta yksi oleellinen siitä puuttuu -nimittäin vesi. Kun se on täytetty vedellä niin ruusu näyttää melkein elävältä. Silloin lasipallo on kirkas, kun nyt tyhjänä siinä näkyy piintynyttä töhnää.Tästä "ruusupallosta" tulee mieleen isoisoäiti ja hänen kotinsa. Hänellä oli kaikkia erikoisia juttuja (ainakin pikkulapsen näkökulmasta) kuten käkikello, vanha poljetteva ompelukone, gobeliini seinällä, narisevat lattiat ja Se Hevospatsas.Nyt kun vielä uskaltaisin täyttää pallon vedellä ja laittaa valaisimen päälle ;)

Onko sinulle rosarium tuttu?
Valmistajan sivujen mukaan niitä on myyty viisi miljoona kappaletta asiakkaille ympäri maailman.


Aurinkoista alkavaa viikkoa!

3 kommenttia:

  1. Rosarium on ihan tuntematon käsite, mutta kissanluukku kuulostaa hyvältä ostokselta!

    VastaaPoista
  2. Mulla on vesitäytteinen hyvin saman näköinen punainen Rosarium, mutta ei ilman tuota upeaa jalustaa. Näin pienemmän valkoisen yksilön pari vuotta sitten kirppiksellä tosi halvalla, mutta tämä taitaa olla ainoa kirppisasia, mitä mieheni inhoaa, eli en mitenkään saanut kantaa toista Rosariumia kotiin, harmi.

    VastaaPoista
  3. Rosarium ei ole tuttu juttu, mutta lasipallot kiinnostavat aina. Kissanluukku oli hyvä löytö, meillä elämä muuttui tosi rennoksi sen asentamisen jälkeen. Enää ei tarvitse herätä kukonlaulun aikaan avaamaan ovea eikä valvoa kissaa odotellen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!