keskiviikko 9. elokuuta 2017

Valkeakosken talonäyttelyssä

Blogin vakilukijat tietävät, että asumme 60-luvun tyyppitalossa, joka viime vuosien mittakaavan mukaan on ollut kooltaan pienehkö. Siksi olinkin hyvin kiinnostunut Valkeakosken talonäyttelystä, jossa esitellään pieniä eli 60-90 neliöisiä taloja, joiden hinta tontteineen on 150.00-200.00 euroa.Tässä talossa mielestäni jännästi yhdistyvät 60-luvun talo ja rintamamiestalo. Tuollainen katettu veranta (voisi olla isompikin) on kuulkaas tosi mukava.Varsinainen talo alkaa oikeasta laidasta. Monessa talossa oli etualalla tuollainen linnoitus, joka myös tunnetaan nimellä autokatos/autotalli.Yksi suosikeistani oli tämä Valkeakoski-talo, joka oli ammattiopiston opiskelijoiden rakentama ja sisustama.

Keittiö, olo-ja ruokailuhuone olivat yhtä avonaista (korkeakattoista) tilaa. Keittiö näytti eleettömältä ja raikkaalta.Oleskelunurkkaus oli viihtyisä -tosin minulla on epäilykseni laverisohvan mukavuudesta. Sohvanurkkauksen vastapuoli oli pelkkää ikkunaa. Jos siis haluaisit katsoa televisiota, niin sohvaryhmä pitäisi siirtää jommalle kummalle ikkunaseinälle. Vastaava sisustushaaste oli useammassa muussakin näyttelyn talossa, kun oli haluttu maksimoida valoisuus.

Omassa kodissani on vastaavanlainen "sisustushaaste", tosin ikkunat eivät ole maahan asti, mutta ehjät seinäpinnat ovat harvinaista herkkua. Meidän olkkariin on vaikea saada ehjää kokonaisuutta.
Pikku-Jukka -talossa oli pihasauna, jonka pukuhuoneessa oli kaunis seinä (ehkä samaa seinämateriaalia oli myös löylyhuoneessa?). Saunassa huomioni kiinnittyi Misan pyramidin malliseen kiukaaseen, joka toimi sekä sähköllä että puilla. Sitä muuten kutsutaan laavukiukaaksi.

Talonäyttelyn ehdottomasti omaperäisin kohde oli Semiperinteinen, jossa oli käytetty hirttä.

Aivan erityisen hienot valaisimet löytyivät Aapatalosta. Tahtoo tahtoo tuollaisen valaisimen.

Aina on kiva tutustua uusiin asuntoihin ja löytää ideoita omaan asumiseen, pientalojen rakentamista tietty kannatan. Talonäyttelyn sisustuksissa oli menty useimmissa kohteissa aika turvallisin ynnä varmoin valintoin.
Monta vuotta olen etsiskellyt kevyttä, pientä kulmasohvaa (ne kompaktit olohuoneen mittasuhteet). Ja tuolla näyttelyssä totesin, etteivät sisustussuunnittelijatkaan olleet sellaista kulmasohvaa löytäneet.

Talonäyttelyn myötä kyllä iski hirmuinen sisustusvimma, joka on parhaiten toteuttavissa siivoamalla ja tavaroiden järjestelyllä. Syksyn ratoksi olen myös suunnitellut kevyttä pintaremonttia ;)

1 kommentti:

  1. Valkeakoski-talo on mun suosikki näistä. Ei liian erikoinen, vaan selkeän ja käytännöllisen oloinen. Minä voisin tuollaisen laverisohvan ottaa (käytännöllisyyssyistä taas kerran, kun on se kompakti kämppä), vaikka sen mukavuutta epäilen minäkin.

    Silloin kun täällä oli asuntomessut, kävin jopa katsomassa. Yllätyin siitä, että osa niistä taloista oli ihan järkevän kokoisia. Oli jotenkin sellainen käsitys, että nykyään talot tehdään aivan valtaviksi. Olihan siellä älyttömän kokoisiakin, mutta osasta olivat hyvinkin sellaisia, minkä tavallinen ihminen voisi saada ylläpidettyä ilman kodinhoitajaa :-D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!