maanantai 31. heinäkuuta 2017

Miniloma Örö:n linnakesaarella

Viikko sitten olimme minilomalla Örön saarella, joka on ollut vasta pari vuotta kaikille avoin saari. Uutuudesta johtuen myös hotelli ja muut "systeemit" olivat vasta rakennettuja tai remontoituja. Saari on monella tapaa mielenkiintoinen paikka; ensinnäkin se on vanha linnake, joka on rakennettu Venäjän vallan aikana.
Örö on osa Saaristomeren kansallispuistoa ja siellä on hyvin ainutlaatuista luontoa. "Tyypillisen saaristoluonnon lisäksi saarelta löytää myös ainutlaatuisia luontotyyppejä. Näistä arvokkaimmat ovat korvaamattomat paahdenummet ja hiekkarannat, jotka ovat säilyneet lähestulkoon koskemattomina jo yli sadan vuoden ajan saaren ollessa suljettuna linnakkeena".Örö kuuluu Kemiönsaaristoon ja Kasnäsistä oli sinne n. 1,5 h merimatka. Kuvassa olevalla paatilla matkustimme sinne.


Örössä on luontopolkuja n. 10 km verran. Lisää eksoottisuutta luontopolkuun toivat muuan kesätyöntekijät (kuva alla).Kyllä, luontopolut kulkivat lehmä- ja lammaslaidunten lävitse. Kaislikossa todellakin kuhisi :DSaaristomaisemat olivat kyllä niin ihania ♥.Saarella on paljon linnotushistoriaan liittyviä nähtävyyksiä.Örön saarella viihtyy monet perhoslajit ja joitain bongasimmekin, harmi kyllä apolloperhonen ei näyttäytynyt. Oikeastaan olisi pitänyt olla saarella vielä toinenkin yö, niin olisi ehtinyt rauhassa vaanimaan kameran kanssa perhosia.Merikaali ja yksi hiekkarannoista.Merituulen piiskaama mäntymetsä oli aika jännän näköinen.Bengtskärin majakka on n. 12 km päässä, mutta tyynellä säällä se näkyi aivan hyvin.Luontopolut olivat monipuoliset ja paikoin haastavat. Saarella myös vuokrataan polkupyöriä, mutta jos oikeasti haluaa kiertää luontopolut, niin pyöristä on varmasti enemmän haittaa.

Nyt täytyy sanoa, että sanat loppuvat kesken, niin hieno paikka Örö minusta oli. Koska meri, erilainen luonto jne. Ja sitten iski hirmuinen mökkikuume jostainmerenrannalta.

15 kommenttia:

 1. Näyttääpä kiinnostavalta paikalta! Olen monta vuotta halunnut lähteä käymään Bengtskärin majakalle, mutta en ole vielä sinnekään päässyt. Lisätään Örö samalle listalle.

  VastaaPoista
 2. Örössä pitäisi käydä nyt kun sinne viimein pääsee! Ihana kuvareportaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli kyllä mielenkiintoista luontoa ja tietysti meri on meikämaakravulle ihan oma lukunsa :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Varmasti rentouttava miniloma, kun maisemat ovat noin upeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos merimaisemia saisi katsella useammin, niin varmasti olisi rennompi olo. No täällä sisämaassa voi suunnistaa metsään.

   Poista
  2. Yksi ihminen, joka oli muuttanut järvien ja lampien rannalta johonkin Hämeeseen tai Etelä-Pirkanmaalle, jossa ei vettä paljonkaan ole, sanoi olleensa tuskissaan vesien puuttuessa. Hän taas oli löytänyt laineensa pelloilta! Vilja lainehtii kuulemma tuulessa tarpeeksi samalla lailla kuin vesi, että se oli rauhoittanut hänen mielensä ainakin auttavasti. :-)

   Minä olen kyllä metsäläinen myös. Puun alla lepää mun henki.

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Örö alkoi juuri kiinnostaa vielä enemmän, kiitos kirjoituksesi.

  VastaaPoista
 5. Ai hitsi. Upea paikka. Minustakin olisi jännä käydä saaristoa katsomassa.

  VastaaPoista
 6. Oi miten ihania maisema kuvia kiitos! Hyvää lauantata Sinulle !

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!