torstai 5. lokakuuta 2017

DIY-projekti: moderni huoneentaulu

Kuinka mummomaista on haaveilla huoneentaulusta? Jos on Myrna-kupit ja topattu keinutuoli, niin huoneentaulu on aivan luonnollinen jatkumo mummoilulle. Huoneentaulu tai sopiva malli on ollut etsinnässä jo monta vuotta, mutta A) Hra K on aina löytänyt hyvän selityksen miksemme tarvitse huoneentaulua B) Tekstit ovat olleet liian höttöä tai liian ööö, vakavahenkisiä C) En ole löytänyt sopivaa tekniikkaa

Mutta keväällä/kesällä tähdet asettuivat oikeaan asentoon ja alkoi iloisten sattumusten sarja (aivan samaan tapaan kuin makramee-projektin alla klik). Antiikki & Design -lehdestä bongasin juuri sopivan tekstin huoneentauluun. Se on ollut aikanaan turkulaisen Itämeri-ravintolan tunnus. Ja sitten yllätys, yllätys: löysin kirppikseltä käsityökorin, jossa oli pieni kirjontakehä ja monen monta kirjontaan sopivaa lankaa. Sitten vielä pääsin varasijalta kansalaisopiston käsityöpajaan.Aikaisemmin kirjotut huoneentaulut eivät vaikuttaneet kovinkaan mielenkiintoisilta. Mutta sitten Instagramin kuvavirrasta alkoi löytyä todella upeita ja ei-niin-perinteisiä töitä: Ell Violet ja Jiaran_Studio, pari mainitakseni. Ne ovat ihan taidetta!Käsityökorin edellinen omistaja on selvästikin pitänyt vihreästä. Mikä sopii oikein hyvin suunnitelmiini.Kirjontakehä on muuten valtavan kokoinen ts. halkaisija on 40 cm. Hra K:n kanssa naureskeltiin, että se on sellaisenaankin näyttävä. Ennen vauhtiin pääsemistä pitäisi kintun olla siinä kunnossa, että voin istua pitkään. Ensin piirtää malli ja sitten kirjoa se.

Mitäs mieltä olette huoneentauluista? Muistatko sellaisen mummolan seinältä? Tai onko sinulla trendikäs juliste, jossa on jokin lause (nykyajan "huoneentaulu")?

10 kommenttia:

 1. Minulla on ikivanha huoneentaulu: mustalla ja hopealla lasille maalattu Raamatunlause: Minä olen tie totuus ja elämä. Se on kaunis. Saan ihan fyysisiä pahanolontunteita nähdessäni nykyisiä, äärimmäisen kliseisiä tekstitauluja, mutta kirjotut ovat hurjan kauniita, varsinkin nuo modernit versiot. Jos fraasi on harkittu ja mieleinen, on se myös kiinnostava. Onnea projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kirpparilla näin todennäköisesti samanlaisen huoneentaulun kuin sinulla ja se on kyllä huippu kaunis!
   Jos jotain, niin kliseitä näissä nykyisissä tekstitauluissa viljellään. Tai sitten itse vaan on ronkeli.

   Poista
 2. Meillä oli Sauvon farmilla huoneentaulu, jossa oli jokin Raamatunteksti, mutta se lensi kesän siivoustalkoissa roviolle, sillä se oli niin pinttynyt, että eipä sitä enää seinällä kehdannut pitää. Täällä kotona ei ole huoneentauluja kirjottuina eikä julisteinakaan - eivät mahtuisi, sillä seinät ovat täynnä grafiikkaa ja tauluja;)
  Kiva nähdä, millainen taulustasi tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa vaan tulee luovuttaa ja heivata pois.
   Grafiikalla ja tauluilla täytetyt seinät kuulostaa mielenkiintoiselta (positiivisesti). Muistanko oikein, että teidän perheeseen kuuluu nuori taiteilija?

   Poista
 3. Meillä ei ole missään mummolassa tai sukulaisella ollut huoneentaulua, eikä ole meilläkään. (Olenko outo?) :-D

  Odotan kyllä mielenkiinnolla sinun huoneentaulusi valmistumista. Antaa odottaa nättiä jälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että niissä huoneentauluissa on ollut aika vähäisesti "tekstivaihtoehtoja", joten ei mitenkään uppoa kaikille.

   Siinä nätissä jäljessä vaikeintaa lienee siisti silmukat, jotka ovat melkoinen haaste allekirjoittaneelle. Mutta jos tuleva taulu ei itseä miellytän -niin roudaan sen kesämökille :D

   Poista
 4. Mummoloiden seinällä en muista huoneentauluja tai muita viisauksia olleen, mutta kirjotut lauseet ja kirjoitusharjoitukset ovat minusta upeita ja ihana ajatus tehdä moderni sellainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha kaunokirjoitus on kyllä kaunista ja esim. vanhoissa kirjeissä muisteläiskät ovat ihan sympaattisia.

   Poista
 5. Mä odotan innolla valmistuvaa huoneentaulua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!