Se on vaneria ja siinä on kansi, joka kiinnitetään nahkavyöllä. Valmistaja on Schaumanin Fanerfabrik.
Rompetorilta löytyi siis aivan huikea vanerinen kasvienkeruukotelo!
"Salkun" myyjä heti valisti, että sitä on käytetty kasvienkeruuseen -mutta toki sitä piti vielä varmistella googlesta. Tällä kertaa tieto ei löytynyt ensimmäisellä, toisella eikä vielä kolmannellakaan yrittämällä. Samalla tajusin, kuinka pöhköä on etsiä "kaikki" vastaukset netistä. Jos huomioidaan, että 2000-luvun alkuun asti pärjättiin ihan mainiosti ilman googlea. Varsinaista uusavuttomuutta moinen kuuklaaminen.
Mutta tästä pohdinnasta huolimatta jatkoin etsintöjä ja vihdoinkin tärppäsi Finna.fi palvelusta.
Mutta tästä pohdinnasta huolimatta jatkoin etsintöjä ja vihdoinkin tärppäsi Finna.fi palvelusta.
Olen kyllä niin ihastunut tähän "puusalkkuun", enkä todellakaan raaskisi käyttää sitä minään kasvienkeräyskotelona. Vaikka herbaarion kerääminen vähän houkuttaakin.
Opiskeluaikoina
Hienoin osa herbaariota on tämä "kansio", joka on päällystetty mustapunaisella Kiurujen yö-tapetilla. Nyt tekisi mieli kerätä uusi kasvio ja käyttää niiden taustana mustaa kartonkia, jolloin aikojen saatossa haalistuvat värit tulisivat kuitenkin paremmin esille.
Varsinais-Suomen kulttuuriperintö-blogissa kerrotaan mielenkiintoisesti kuinka oppikoululaisten kesäläksynä oli kasviston kerääminen ja se ei ollut ihan yksinkertainen juttu.
Ps. kasvienkeruukotelo on nimeltään kasviporttööri.
Mua vähän kiinnostaisi tehdä herbaario. En ole tehnyt. Yliopistossakin peruslajintunnistuskurssi suoritettiin tunnistamalla valmiiksi kuivattuja kasveja! Saisikohan sitä aikaiseksi joskus?
VastaaPoistaMitäs jos aloitetaan kumpikin herbaarion kerääminen ensi keväänä?
Poista