sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Beaujolais Nouveau & Soutzoukakia

Heh, blogitekstin otsikoksi tulla tupsahti oikea nimihirviö. Vähemmän konstikas otsikko voisi olla: uuden sadon Beaujolais-viini ja kreikkalaistyyliset lihapullat tomaattikastikkeessa.Olipa kerran pariisi-blogin Riina jo kirjoittikin "Posolee:sta". Hän oli maistanut Beaujolaista oikea-aikaisesti marraskuun kolmantena torstaina. Samaisena torstaina minä vasta kotiutin pullon ja haaveilin silloin melko kaukaisesta sunnuntaipäivällisestä.
Olen todella mielikuvitukseton ja laiska, kun kyseessä on ruuan tai juoman analysointi (tai elokuvan). Ko. viini oli mielestäni raikas ja hieman mehumainen. Sopiva viini seurusteluun ja kevyen ruuan kanssa, kokeiltu on. Nyt harmittelen sitä, etten ostanut toista pulloa.Soutzoukakia-lihapullat ovat todella maukkaita (jeera, valkosipuli, kumina ym. tekevät tehtävänsä) ja niihin suorastaan tulee himo.  Kuvaa, joka antaisi oikeutta ko. ruualle en onnistunut ottamaan ja eikä netistäkään löytynyt sopivaa.Vihdoin ja viimein "asensin" joulukynttelikön ja taas kelpaa tunnelmoida hämärässä.Jälkiruuaksi oli creme brulee. Lidlin annos on hyvä ja huokea; lisää sokeriseos ja laita uuniin -tyyliin. Lisäpisteitä annan lasipurkista, jolle löytyy erinäisiä käyttäkohteita jatkossakin.Valon ja varjon leikki on aina vaan kiehtovaa :)

1 kommentti:

  1. Heh, mä olen oppinut ylipäänsä puhumaan viinistä vasta täällä (siis muutakin kuin "hyvää"/"pahaa"), Ranskassa kun ei viinihöpinöiltä voi välttyä. Pitäisi käydä joku viinikurssi, nykyään yleensä annan seurueen ranskalaisten valita viinit, kun heillä on yleensä niin kovin vahvoja mielipiteitä viinistä. Kerran erehdyin ruokailemaan seurueeseen, jossa oli mukana viinialan opiskelija ja vahvat viinimielipiteet omaava harrastaja, ja siinä meinasi ateriat jäähtyä, kun nämä kaksi väänsivät analyyttisesti kättä ruokaviinistämme. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!