tiistai 20. marraskuuta 2012

Vähän kuin kultapanda

Tai ainakin kummallakin eläimellä on pitkä, raidallinen ja pörheä häntä. Katsoin tänään youtubessa videon söpöistä kultapandan pennuista ja muistin, että minulla on kuva jostain lähes yhtä ihanasta raitahännästä.Lähes tasan kaksi vuotta sitten olimme häämatkalla mm. Berliinissä. Kuvassa olevan eläimen kohtasimme Berliinin eläintarhassa; söpöläinen on siis punanenäkarhu (Nasua nasua). Eläintarhassa käynti herättää aina hieman ristiriitaisia tunteita, koska kaikki eläimet eivät siellä voi hyvin tai edes kohtalaisesti :(Nenäkarhuilla oli kohtalaisen kokoinen aitaus ja ne siellä touhustivat keskenään. Eli kuvittelisin niiden olleen suht tyytyväisiä, vaikka kuvan nenäkarhunen vakavalta näyttää.

Lempi(villi)eläimiäni ovat mm. isopanda, kultapanda, nenäkarhu ja hietakissa. Kaikki muut paitsi kultapanda löytyvät Berliinin eläintarhasta.Hietakissa oli kahdessa huoneessa sisätiloissa, siksi kökkö kuva. Selvästikään kissa ei viihtynyt "kaksiossaan", mikä ei ole yllätys.Isopandalla oli ulkona pienehkö lasihäkki (kuva otettu lasin läpi). Pandasta on vaikea sanoa oliko se vain unelias vai kyllästynyt.

Mitä mieltä lukijat on eläintarhoista?

6 kommenttia:

 1. Ristiriitaisin tuntein täälläkin. Silti lähes joka vuosi on käytävä Korkeasaaressa. Muualla en olekaan eläintarhassa käynyt, en edes Tukholmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsin puolella on myös Kolmården-eläintarha, jossa olisi kiva joskus käydä.

   Poista
 2. Eläintarhoilla on puolensa ja puolensa. Yritän kuvitella, että niissä olevista eläimistä pidetään huolta ja että ne saavat tarhassa edes pitemmän elämän kuin luonnossa. Siitä en sitten tiedäkään, onko se elo tarhassa yhtä mukavaa muuten. :\

  Hauskin eläintarhakokemukseni on Bangkokista lähes kymmenen vuoden takaa, siellä oli nimittäin tanssiva norsu. Fantti oli ihan vain omassa (isohkossa) aitauksessaan ja ämyreistä tuli musiikkia. Siinä se sitten aikansa kuluksi jammaili, otti keinuvia sivuaskelia ja keinautteli kärsää. Kun musiikki loppui, loppui tanssahtelukin. :)

  Vaan arvaapa kuka otti siitä showsta digikamerallaan still-kuvia, eikä esimerkiksi videota... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti monissa eläintarhoissa pidetään eläimistä hyvää huolta, sillä huonokuntoiset eläimet eivät houkuttele yleisöä.

   Still-kuvia ottaessasi varmasti ajattelit, että ne paremmin kestävät aikaa ;)

   Poista
 3. Minäkään en oikein tiedä onko eläintarha hyvä asia vai ei. Olen ymmärtänyt että Suomessa Korkeasaari on erittäin hyvä eläintarha, ts. eläimillä on melkoisen hyvät oltavat. Jos menee vierailulle Tallinna Zoo:hon Suomenlahden toiselle puolen, voi tulla paha mieli eläimiä katsellessa:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeasaari on varmasti eläintarhaksi hyvä. Täysin luonnonmukaisia olosuhteita eri eläinlajeille on lähes mahdoton toteuttaa. Tuskinpa villieläimenkään elämä luonnossakaan ihan stressitöntä on..

   Poista

Kiitos kommentista!