sunnuntai 6. tammikuuta 2013

"Enemmän funkista, Reino!"

Vihdoinkin viikonloppu saapui ja kävimme "Enemmän funkista, Reino!"-näyttelyssä.Näyttelyssä oli lukuisia kuvia vanhoista Suomi-filmeistä, pieniä lavastuksia, vanhoja pukuja jne. Siellä oli esim. sama(nlainen) tarjoilukärry, kuin Komisario Palmun erehdys-elokuvassa. Kärry oli tietenkin lastattu absintti-pulloilla, sillä myrkytetty absinttihan oli kohtalokas yhdelle elokuvan hahmoista.Niiin tyylikkäitä putkifunkkis-huonekaluja ♥.Yhdessä huoneessa oli aiheena 60-luvun elokuvat. Kun saavuimme tähän huoneeseen kävimme mieheni kanssa mielenkiintoisen keskustelun..

Mies: Katso tuolla on pilleri!
Allekirjoittanut: ??????? (mitäsenythöpisee)
Mies: Tuolla on pilleri-tuoli!
Allekirjoittanut: Siis Pastilli-tuoli ja *hihitystä*

Kohtasimme siis mm. Pastilli- ja Pallo-tuolit. Ne oli niiiin hienot! Pallo-tuoli oli yllättävän pieni, olen ajatellut, että se on tosi suuri, eikä siten mahtuisi huusholliimme (tosin hinta asettanee rajoituksen edelleen). "10 pistettä ja papukaija-merkin" annan aviomiehelleni design-huonekalun tunnistamisesta (joskaan se ei ollut mikään yllätys) ♥.Näyttelytilassa oli upeat Tynellin valaisimet.
Lisäksi käväisimme Raitiovaunumuseossa. Ajatelkaa kuinka ihastuttavan näköinen olisi tälläinen hevosvetoinen raitiovaunu nykyaikanakin.
Ko. museossa oli muuten Poni-tuoleja, sellainen(kin) olisi ihana.


Joulukatu oli koristeltu mm. A-kirjaimin, sehän sopii :)

8 kommenttia:

 1. Mukavissa paikoissa olette vierailleet! Molemmat kiinnostavat kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. “Enemmän funkista, Reino!” -näyttely on avoinna 13.1. asti eli vielä muutaman päivän, Suosittelen!

   Poista
 2. Funktionalismi on kiehtova tyylilaji, siinä on niin oma selkeä kielensä. Edellisestä postauksestasi huomasin, että minullakin keittiössä funkkislamppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pelkästään funkkistyyliin en kotiani sisustaisi, se olisi liiankin pelkistetyn näköistä.

   Poista
 3. Kauniita kuvia taas! :) Mutta siis mitä, eikö Sörnäs olekaan Sörnäinen? Tuollahan lukee Söörnääsi. Vai sekoitanko nyt taas jotain (vähän kuin miehesi pastillit ja pillerit ;D )?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina. Kyltti lienee alkuperäinen, eli pillerit ja pastillit eivät tässä tapauksessa ole sekaisin ;) Onkohan Söörnääsi vain 1900-luvun alkuvuosien nimitys?

   Poista
 4. Raitiovaunumuseo on jotain, missä on ollut tarkoitus käydä vaikka kuinka pitkään, mutta ikinä en ole saanut aikaiseksi... mutta niinhän se aina on, että turistit yleensä tuntevat kaupungin nähtävyydet ja erityisesti museot paremmin kuin itse asukkaat. :)

  Sörnäs on suomeksi Sörnäinen, mutta nimi on vahvistettu vasta vuonna 1928. Sitä ennen käytössä oli mm. Sörnäsi, josta tuo lienee muunnos. Tuollaisella vaunulla kyllä kelpaisi ajella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni, Söörnääsi-tietoiskusta :) Nimi onkin vahvistettu yllättävän myöhään.

   Kotikaupungissa on useimmiten niin kiire, ettei "ehdi" tms. oleilemaan turistina. Ja sitten lomalla täytyy lähteä jonnekin pois.

   Poista

Kiitos kommentista!