sunnuntai 17. helmikuuta 2013

"Äkkilähtö tropiikkiin"

Kiitos monista hyvän matkan toivotuksista, jotka ovat tarpeen myös Suomen vaihtelevassa talvisäässä. Ja pahoittelen, jos tämä "äkkilähtö tropiikkiin" ei ole ihan sitä mitä odotitte.

Saanko esitellä äkkilähtö tropiikkiin à la Häivähdys purppuraa. Vielä aamulla varmistellaan, että keli on hyvä -sitten eikun matkaan, kohteena Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha ja kaivattu lämpimän kostea ilmasto. Tutut älkää naurako, mutta täytyi oikein keskittyä, että osasimme sinne ja varsinkin sieltä Raision Ikeaan ;)Uuden maailman tropiikki-kasvihuonetta  hallitsee iso allas, jossa kasvaa mm. jättilumpeita. Kasvihuoneessa oli ihastuttavan lämmin ja lumpeet olivat kauniita. Jokaisessa huoneessa oli vaikka mitä mielenkiintoisia kasveja.Em. kasvihuoneessa kasvoi myös banaaneja.Ja ananas.Jossain kasvihuoneessa oli upea, tummanpurppurainen venuksenkenkä.Mehikasvihuoneessa oli herkän kaunis kasvi, jossa oli hienot tupsut.Araukaria-kasvihuoneessa oli vähän jännittävää, koska yläilmoissa lenteli lentoliskonpoikainen, jaiks.

Tässä pienet alkupalat, kuten arvaatte, kuvia tuli otettua jonkin verran eli jatkoa seuraa. Kasvitieteellisestä siirryimme ns.ostosparatiisiin, josta selvisimme melko vähällä.
Meidän huushollissa oranssi/punainen on "uusi musta" edelleen. Stockholm-sarjan monet osat olivat houkuttelevasti halvennuksessa, onneksi myös apupöytä josta olin haaveillut. Tyynynpäällisiä en kuitenkaan ostanut ja kuvan keskellä ei ole kenkälusikat vaan salaattiottimet.

Tälläinen oli meidän äkkilähtö tropiikkiin, kannattaa kokeilla tälläistä "illaksi kotiin" kevytversiota.


Hyvää alkavaa viikkoa!

10 kommenttia:

 1. D:) Me käytiin aina silloin tällöin tuolla Turun kasvitieteellisessä puutarhassa, kun lapset oli pienempiä - täytyypä varmaan käväistä katsastamassa, mitä uutta sinne on tullut. Ja hyvin olet ostosparatiisista selvinnyt;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvitieteellinen puutarha on kiva paikka. Hyvää todellisuuspakoa kylmän ja lumen keskellä, pienellä vaivalla :)

   Poista
 2. Olipas mukavan hyväntuulinen postaus. Ja vau miten pienellä kuormalla pääsitte "ostosparatiisista" ulos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina, sinähän ehdotit tästä aiheesta postausta blogisi kommenttiboxissa ;)
   Aikaisemmin tuo ruåtsalainen jättiläinen oli ostosparatiisi, nyt suhtautuminen on neutraalimpaa. Paljon kivaa katselemista ja ideoita siellä on aina.

   Poista
 3. Hienoa! Meikäläisen makuun tuommoiset reissut. Hienoja kuvia ja mieltä piristäviä.

  VastaaPoista
 4. Piditpä meitä jännityksessä! Ajattelin jo että kukahan hoitaa Kattiloita matkan ajan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei ollut tarkoitus!
   Kattiloille tosiaan on vaikea saada hoitajaa, sekä talolle. Kuitenkin poissa ollessamme lämmitys tms. alkaisi temppuilemaan (ja kissat temppuilisivat myös..).

   Poista
  2. Olikin hauska matka Ja aika lähellä minäkun luulin, että kauas etelään lämpimään maahan:)

   Poista

Kiitos kommentista!