sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Muistoja äidiltä tyttärelle

Luin tänään Cherin 500. postauksen ja huomasin, etten ole esitellyt teille (vai olenko?) yhtä muistorikkaimmista aarteistani, nimittäin äidin vanhaa värssykirjaa.
-Nyt muistankin; yhdessä kuvassa se on näkynyt, erään toisen rakkaan aarteen kanssa klik.Vanha, kovakantinen vihko n. 50-luvulta. Kansipaperin kuosi on hyvinkin ajankohtainen.
 Tässä siis äitini värssyvihko. 
Myös äidinäidin muistokirja on tallessa.
Värssy äidiltä tyttärelle.
Allekirjoittaneen muistovihko ja värssy äidiltä tyttärelle n. 35 vuotta myöhemmin ♥.
Tämäkin on osoitettu Annalle, tosin 26.1.1904. Värssy on kirpputorilöytöni, joku myi vanhan muistokirjan sivu kerrallaan. Kaunokirjoitus on yllättävän samanlaista, kuin mitä minullekin opetettiin ekaluokalla. Vuotta myöhemmin kaverini opetteli uuden, modernimman kaunokirjoituksen.


Hyvää alkavaa viikkoa!


Ps. Parin viikon aikana olen saanut taas opetuksen elämästä: jos aiot pitää herkku&karkki-paastoa, kaapit on tyhjennettävä herkuista (meillä jäi suklaata kaappiin). Ajattelin suklaata enemmän kuin monena kuukautena yhteensä, siis kiusallisen paljon ja lopetin koko paaston. Luullakseni pysyn herkkujen kohtuukäyttäjänä, kun voin syödä niitä vähäsen, silloin kuin haluan (ja Fazerminttiä laatikollisen, koska ostan sitä n. kerran vuodessa).

8 kommenttia:

 1. Hieno kokoelma muistokirjoja ja värssyjä, upeaa, että ovat tallessa. Tuo viimeinen on todella vanha. Sääli, että joku rikkoi kirjan ja myi sivut irrallisina tuollainen kirja kuuluisi museoon. Kiitos kun jaoit nämä aarteesi täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, idean tähän sain sinun postauksestasi, eli kiitos kuuluu sinulle :)
   1904 vuoden muistokirjan sivu on suhteessa parempikuntoisempi, kuin uudemmat värssykirjat. Haikeudella voi kuvitella kuinka hieno ehjä, kokonainen kirja olisi.

   Poista
 2. Kiitos näistä - monta muistoa tuli mieleen...harmi, että omat muistikirjat ovat jonnekin hävinneet aikojen kuluessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värssykirjoitsa välittyy menneen ajan tunnelma ♥. Valitettavasti kaikkea ihanaa ja muistorikasta ei pysty säilyttämään.

   Poista
 3. Ihania! Minäkin sain nyt päähäni, että äidilläni on ollut värssykirja! Täytyykin kysyä onko tallessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, toivottavasti värssykirja löytyy! Nyt jää odottamaan sinun postaustasi.

   Poista
 4. Onpas täälläkin kauniita muistoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Näissä värssyissä herttaisinta on elämänohjeet / hyvän elämän toiveet tyttärille ♥.

   Poista

Kiitos kommentista!