sunnuntai 31. elokuuta 2014

Sienekäs metsäretki

Perjantaina työpäivän jälkeen oli ihan puhkipoikki. Puolisen tuntia myöhemmin, ollessani vielä kotimatkalla, alkoi mielessäni kangastella Aamulehden juttu sieniä täynnä olevista metsistä. Kotipihaan päästyäni suunnitelma oli valmis; pikainen välipala ja sitten metsään. Niinpä Hra K:n kanssa lähdimme sienestämään, vaikka hieman satoi (ja metsässä tietty aika reippaastikin).Kerrankin löysin mustatorvisieniä. Orakkaita löytyy lähes aina. 
Koska perjantaina löytyi hyvin sieniä, intouduin sienestämään myös eilen ja tänään. Sienestys ja metsässä kuljeskelu on mitä parhainta liikuntaa ihmiselle, joka hieman karsastaa ryhmäliikuntatunteja ja kuntosalilla käyntiä. Metsässä on tilaa, raikasta ilmaa ja hiljaista. Pienellä alallakin metsätyyppi vaihtelee ja sitä on mielenkiintoista katsella. Paitsi, että sienestäessä on kiirekiire eteenpäin (ties vaikka ne sienet lähtevät karkuun) :) Kattiloita kahdessa kerroksessa. 
Toivottiin lisää kissakuvia ja mehän alettiin tuumasta toimeen.

Sulo ja Robert haluavat muistuttaa, että vielä ehtii osallistua PrimaCat:n Deluxe-kissanruokalaatikon arvontaan, klikkaa tästä!

16 kommenttia:

 1. Onnea sienisaaliista! Sienet on hyviä ja metsässä kulkeminen tosiaan mitä parhainta liikuntaa. Meillä oli entisellä asunnolla metsää lähellä, siellä oli hyvä käydä lenkillä tai muuten vain kuljeskella. Täällä nykyisessä paikassa ei ole, ja se jos mikä on typerää! On melkein kuin ryhmäliikuntaan osallistumista, jos ulkoillessa on samaan aikaan liikkeellä puoli kylää...

  Sulolle ja Robertille rapsutusta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rapsutuksista, kuRR!

   Metsäpoluilla aina toisinaan (melkein) törmää kanssasienestäjiin ja lenkkelijöihin.

   Poista
 2. Sienestys on ihan parasta liikuntaa ja muutenkin mukavaa puuhaa.
  Robert ja Sulo ihan poseeraa, ihanat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienestys on monella tapaa hyödyllistä ja hauskaa :)

   Poista
 3. Kuulemma nyt on sellaiset saaliit odottelemassa, yksikin kaveri joutui huutelemaan kuivuria lainaksi kun tattisaalis on täyttänyt kaikki varastopaikat jo muuten ;)

  Olemme erittäin iloisia ja ihastuneita kissaherrojen tyylikäästä kuvasta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmikseni (tai ei siis silleen harmiksi) löysin hyvän kanttarelliesiintymän, joka oli jo ylikypsää, noouuu! Kunpa seuraavat nousisivat pian ;)

   Poista
 4. Näyttää kyllä hienolta saaliilta. Jospa minäkin ensi viikolla pääsisin sienestämään.

  VastaaPoista
 5. Mahtava saalis ja komeat kattilat! Ja torvisieniäkin löytyy jo? Minäkin kävin tänään metsässä, tuomisina kanttarelleja ja kaksi tattia. Sienestäminen on kivaa, mutta siihen jälkipyykkiin (eli puhdistamiseen) menee varmaankin saman verran aikaa mikä tulee metsässä vietettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkipyykkiin eli putsaukseen ja paistamiseen todellakin kuluu aikaa. Lopulta paistinpannulla on vain pieni kasa sieniä. Mutta ainakin tietää mistä ne on kerätty.

   Poista
 6. Hyvän sienisaaliin sait metsästä. Sienestys antaa hyvän mielen ja kuntokin kohenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuntokin voi melkein kohota, jos välillä kiipeää harjua ylös ;)

   Poista
 7. Olisipas mukava päästä sienestämään, ehkä ensi viikonloppuna. Ja kissat, ahhh <3!
  - Pipsun ja Miirun Pirjo -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merkkaat kalenteriin ensi viikonlopun ohjelmaksi "sienestystä".

   Poista
 8. Sienet ovat kauniita, vaikkeivat suuhuni sovikaan. Kahden kerroksen kattilat sopivat sen sijaan täydellisesti silmään ♥

  VastaaPoista
 9. Sienestäminen on ihanaa puuhaa vaikkei saalista löytyisikään. Nyt tosin on sieniä metsissä hurrrrjan paljon.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!