sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Instagram-kuvia (parin) viikon varrelta VI

Nyt on huomattavissa hienoista hiljaiseloa blogissa ja vähän muutenkin. En tiedä mihin "kaikki" energia häviää. Mutta jos teillä sattuu olemaan ylimääräistä -niin lähettäkää tänne. Sen verran virtaa vielä on, että kävimme huutokaupoissa (nähtiin se huutokauppakeisarikin..) ja aina on aikaa muutamalle Instagram-kuvalle.



Kun mediassa puhuttiin mahdollisesta (ja toivottavasti se jää vain ajatuksen tasolle) uudesta Tuntematon-versiosta, niin täytyihän se taas lukea. Aloitin perinteisellä Tuntematon sotilas-kirjalla, mutta vaihteen vuoksi siirryin Sotaromaaniin.



Hetken mielijohteesta (eli parin päivän fundeerauksen jälkeen) ostin kirppikseltä iihanan 60-70-luvun nahkatakin. Hyvä väri, sopii just passelisti, mutta karvakaulus vaati sulattelua. Pelkään pahoin, että se on aito.



Suklaa-lakritsamokkapaloja "jouduin" leipomaan kaksi kertaa.



Nyt en enää paasaa heijastimen käytöstä. Vaan kiitään kauniisti niitä, jotka asensivat heijastimen takkiinsa, KIITOS ♥.



Meidän sohvalta ei niin vain lähdetä, koska sohvaperuna pitää tassullaan kiinni :)



Vohvelit valmistuvat nopsaan ja kermavaahtoakin saa spray-pullosta. Pääsee pienellä vaivalla herkuttelemaan :)



Eilen oli todennäköisesti viimeinen maalaishuutokauppa ja tein sieltä mainion löydön. Laatikollinen vanhoja kamerajuttuja; salama x 2, valotusmittari, melko harvinainen kamera, sekä toinen kamera ja jopa vanhat käyttöohjeet. Eikä siinä vielä kaikki: laatikossa oli myös Valokuvaaja-kirja vuodelta 1917. Siinä oli enteellisesti taitettu sivut, joissa käsiteltiin pimiötä. Nimittäin meillä mahdollisesti olisi tila sellaiselle (sitten pitäisi vielä opetella valokuvien kehitystä ja tietty kuvata ensin filmille).



Tein pikaisen sunnuntaiajelun Nuutajärven lasitehtaalle, joka vielä pari vuotta sitten oli Suomen vanhin toimivassa oleva lasitehdas -vaan eipä ole enää.

Mitäpä teille kuuluu?


Lämpimästi tervetuloa lukijaksi Pupuakka ja kaikille hyvää alkavaa viikkoa!

19 kommenttia:

  1. Mainioita löytöjä tosiaan!

    Tuntematonta en ole hetkeen lukenut. Voisi seuraavaksi kyllä sen Sotaromaanin oikeastaan, mutta sitä mulla ei ole omana. Noin yleensä olen sitä mieltä, että jokaisen suomenkielisen ihmisen pitäisi lukea Tuntematon jossakin vaiheessa, niin hieno teos se on. Ja tästä uudesta filmatisoinnista olen kanssasi samaa mieltä: toivottavasti jää vain ajatuksen asteelle... Onhan noita elokuvasovituksia jo tehty riittävästi.

    Meille kuuluu noin yleensä samanlaista kuin teille, paitsi huutokaupoissa ei ole käyty. Herkuteltu on kyllä. Ja luettu. Kissoja on kerääntynyt sohvalle sohvaperunaihmisen kylkeen pitämään huolta, että ei suuremmin hötkyillä. Noin tiukasti ei sentään ole kiinni pidetty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä olen, että jokaisen pitäisi lukea Tuntematon (tai edes katsoa elokuvana). Minusta ainoa ja oikea elokuvasovitus on Laineen alkuperäinen.

      Poista
  2. Energian vähyyttä on huomattavissa täälläkin, ajatus ei oikein kulje eikä niin ollen kirjoittaminenkaan suju :(.
    Ihanan löydön taas teit huutokaupasta, kade ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huutokaupasta menin ostamaan kameraa ja ehkä valokuvauskirjaa. Ihana yllätys olikin, että kaikki tavarat oli kerätty yhteen laatikkoon ♥.

      Poista
  3. No varsin on nuutunut olo täälläkin. Jotain syysväsymystä, jonka toivoisi loppuvan nopeaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu väkisin saa puskea eteenpäin. Ehkä tähän pimeyteen taas tottuu (turtuu).

      Poista
  4. Täällä myös on ollut saamaton, väsynyt ja nuutunut olo - mutta aina aikaa niille muutamalle instakuvalle;)
    Upeita löytöjä - nahkatakkisi tuo mieleen omani samalta aikakaudelta - ostettiin aikoinaan äitini kanssa samanlaiset nahkatakit. Miksihän senkin olen pois heittänyt - oli Friitalan takki ja varmaan olisi vielä täysin kuosissaan ja sopisi tänäkin päivänä - jollekin muulle - minulle ei mahtuisi mitenkään päin;)
    Ja kameralaatikko - mahtava löytö!
    Kivaa uutta viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin on Friitalan nahkatakki ja tosi hyväkuntoinen. Hauska muisto, että ostitte äitisi kanssa samaan aikaan takit :)
      Minulla taasen on käytössä äidin vanha nahkatakki.

      Poista
  5. Samaa vikaa täälläkin. Aika häviää jonnekin mutta mitään ei saa aikaiseksi! Joten sohvaperunointi kunniaan, varsinkin jos seura on noin komeaa kuin sinulla ♥
    Tosi makea nahkarotsi, itselleni en ole kirppikseltä löytänyt pitkään aikaan juuri mitään -teen vain vauvanvaate löytöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauvalle varmasti löytyy tosi hyvin vaatteita. Ja kunhan outokumpu laskee, niin teet taas löytöjä itsellesikin ;)

      Poista
  6. Emäntä: Mitä herkkuja; vohveleita, mokkapaloja..... Nam! Enpä saanut aikaan viikonloppuna niitä asioita, joita olin suunnitellut tekeväni..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä viikonlopun aikana saa hyvin kerättyä virtaa työviikkoa varten, mutta nyt olisin voinut pitää extravapaapäivät.

      Poista
  7. Vohvelit ovat hyvää ensiapua, suosittelen :)

    VastaaPoista
  8. Ai hitsi kun alkoi tehdä mieli vohveleita. Pitäisi hankkia vohvelirauta. Kävin tänään hakemassa energiaa sienimetsästä. Upea nahkatakki, hieno löytö kertakaikkiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin pitäisi hakea lisäenergiaa metsästä. Veikkaan, että suppilovahveroita en löydä, mutta rauhaa ja hyvää mieltä sieltä voisin löytää.
      Vohvelirauta saatiin vuosia sitten lahjaksi ja ensimmäiset vuodet se oli kaapin perällä. Mutta oikeasti se on hyvä ja kätevä vekotin :)

      Poista
  9. Jumituin heti ensimmäiseen kuvaa. Sipsejä!!!! <3

    (Se takkikin oli kiva, ja vanhat kamerat.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään vähän liikaakin sipseistä, mutta niiden syöntiä on paras rajoittaa, jos aion mahtua tuohon takkiin :)

      Poista
  10. Oi mitä herkkuja täällä rupesi heti mieli vohveleita Kivan nahkatakin löysit sopiikin hyvin sinulle on nätti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohvelit ovat melkein yhtä hyviä kuin plätit ♥.

      Poista

Kiitos kommentista!