maanantai 3. marraskuuta 2014

Kahvikutsut kahdelle

No niin, nyt pikkusormi sirosti sojottamaan ja istutaan sievästi soffalle (kotiverkkareissa). Ihan seitsemää sorttia ei ole tarjolla (kaksi puuttui ja kuvista vielä enemmän).
Kun vieraat eilen saapuivat, tein (salaa mielessäni) pikaisen laskelman, että Roksana- ja Talvikki-kupit eivät riitä. Siispä kahvit juotiin ihan tavallisen protokollan mukaan Illusia-kupeista.

Myöhemmin vieraiden lähdettyä kysyin Hra K:lta, että lavastetaanko kahvikutsut ja näin tapahtui.


Tassin virkaa toimitti menestyksekkäästi lasilautanen, kenties Göran Hongellin Säde-sarjan? Lasitassit löysin muutamalla eurolla kirppikseltä.Nyhtöpossua piti tulla, mutta koostumus oli lähempänä joulukinkkua. Lusikkaleivät onnistuivat jo toisen kerran peräkkäin (kuinkahan monta epäonnistunutta yritystä mahtaa seurata?). Pyhänmiestenpäivänä oli hyvä avata joulutorttu-sesonki.Sateiset, säkkipimeät illat eivät ole otollisia minkäänlaisille valokuvauskokeiluille  (ja salamaa, sekä lisävaloa käytän vasta viimeisessä hädässä, mikä taisi alkaa just nyt).

Hyvää marraskuun ensimmäistä viikkoa!

17 kommenttia:

 1. Heh, lavastetut kahvikutsut! Ja minä kun en pidä edes niitä aitoja ja alkuperäisiä kahvikutsuja. Olisikin kivaa, jos olisi noin kaunista ja soma kattaus. Nuo Roksanat ovat edelleen kielenvievän suloisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lavastus-sana sen takia, että meitä oli vain kaksi kahvittelijaa (ja kaksi pöydän läheisyydessä hengailijaa) :)

   Poista
 2. Kaunis lavastus ♥.
  Salaman käyttöä minäkin välttelen viimeiseen asti.
  Mukavaa viikkoa sinullekin Anna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi!
   Huomaamatonta salaman käyttöä täytyy taas alkaa treenaamaan -koko talvi aikaa :)

   Poista
 3. Ihanat kutsut ;) Oi, herkullisia pipareita...
  Juu, tarkoitin Piilomaja-sarjaa tuolla aikaisemmassa kommentissani.
  Ja vielä vanhempiin kommenteihini palatakseni...nyt torstaina mulla on polven tikkien poisto, en siis lähe Tampereelle silloin.
  Mutta eiköhän kahvilassa joku tapaaminen jossain kohtaa liene....? :)
  Iloa sateeseen ja hämärään, kisuille terkut ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, pippareita! Joskus joku ei-satakuntalainen ihmetteli miksi kaikkia mahdollisia ja mahdottomia keksejä, mukaanlukien joulupiparit kutsutaan pipareiksi :) Satakuntalaisena minusta se oli aivan normaalia kielenkäyttöä :D

   Toivottavasti polven operaatio sujui hyvin! Kunhan tavataan ennen maaliskuuta, sillä silloin (jos suunnitelmat pitää paikkansa) joudun lonkan kanssa kotiarestiin.

   Ja kiitos! Silitykset pojille ja tunnelmallista syksyä :)

   Poista
 4. Hauska lavastus. Minä olen Sailan kanssa samanlainen siinä, että ei ole ollut ensimmäisiäkään kahvikutsuja, saati sitten lavastuksia! Ei ole kyllä kummempia astiastojakaan, halvat perintökahvikupit on ja kaikenlaisia mukeja vaikka mitkä määrät (mutta yleensä ei samanlaisia niitäkään).

  Vaan kerrankos sitä nyt tarjottavan koostumus vähän erilainen on kuin piti. Maku se pääasia on kumminkin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei meilläkään varsinaisia kahvikutsuja pidetä, mutta tilaisuuden tullen mieluusti katan kivasti. Minulla on melkoinen "sukurasite" kaikenlaista vanhan keräilyä ja astioita kohtaan.

   Onneksi maku oli kohdillaan :)

   Poista
 5. Herkulliset voileivät, tortut ja lusikkaleivät. Hongellilta näyttävät nuo lasilautaset, minäkin löysin tänä kesänä muutaman pienen tassin, ehkä vielä hiukan pienempää kokoa kuin nuo sinun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpputoreilla ja huutokaupoissa on niin mukava käydä, koska sieltä voi tehdä löytöjä. Ja siihen jää koukkuun :)

   Poista
 6. Ihanat kahvikutsut - kupit ovat suloiset ja tarjottavat tuovat veden kielelle. Taidanpa komentaa isännän jääkaapille tekemään ladylle hieman huikopalaa - itse kun en sattuneesta syystä pysty sitä tähän sohvalle kantamaan;)
  Ja totta - valokuvaus on aikamoista taiteilua tähän aikaan vuodesta. Huokaus.
  Iloa arkeen ja uuteen viikkoon, kuukauteenkin - ja muistetaan, että harmaa on hyvä väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on isäntä, joka tarjoilee :)

   Kyllä, harmaassa on paljon mielenkiintoisia sävyjä ja pimeäkin on erilaista jos sataa vettä / on kuivaa :D Kuten Päiville kommentoin, nyt on reilusti aikaa treenata salaman käyttöä..

   Poista
 7. Lavastettu tai ei niin istuisin mielelläni noilla kesteillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä istuisit kaffepöytään ja Trio ynnä Nilsson tekisivät tuttavuutta meidän kattiloiden kanssa -siitä riittäisi tarinoita vähän pidemmäksi aikaa :D

   Poista
 8. Euralaissyntyinen ( onko yhdyssana...) sanoo pippareita..en kyllä ole kenenkään muun kuullut niin pipareita kutsuttavan. Ootkos syönyt Euran rinkilöitä ? Ne on nam !
  Mun polven operatsioone olikin hyvin pieni, repeytynyttä kierukkaa korjailtiin ja vähån muuta kulumaa hinkattiin...mutta yllättävän jäykkä polvi on kuitenkin...kyykyssämtai polvillaan en ole ollut kolmeen kuukauteen..eikä vieläkään onnistu. Mutta tää nyt oli ihan rutiinijuttuja ortopedille.
  Mutta mehän sovitaan treffit ennen maaliskuuta gaffeen merkeis ! Eiks ?

  VastaaPoista
 9. ...no ni..jäi sana uupumaan...eoralaisyntyne äitini sanoo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Euran rinkilöitä en ole koskaan maistanut -täytyykin maistaa jos tilaisuus tulee :)

   Kolme kuukautta ilman kyykistymistä on aika pitkä aika. Varmasti polvi vielä vetreytyy.

   Ja gaffeelle mennään :D

   Poista

Kiitos kommentista!