keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Melkein Joulukalenteri 3. luukku

Joulunodotus tietenkin vaatii joulukalenterin, muutenhan menee päivien kulussa sekaisin :) Yhtenä vuotena meillä oli Haribon karkkijoulukalenteri, mikä oli tosi kiva. Jos sellainen sattuu alennuksella tulemaan vastaan, niin takuulla ostan. Myös Veikkauksen joulukalenteri voisi olla varteenotettava vaihtoehto, ties vaikka jotain voittaisikin.Ehdoton suosikkini on kuitenkin nostalginen joulukalenteri-kynttilä. On kivaa tunnelmoida kynttilän valossa ja samalla laskea päiviä jouluun.
Joulukalenteri-kynttilästä tulee lämpimiä ja mukavia muistoja, sillä mummulla ja pappalla oli tälläinen monena vuotena. Asuimme melkein naapureina, joten monena iltana menin Mummun taloon vierailulle ja sitten poltettiin kynttilää. Aika pienestä ne mukavat muistot tulevat ♥.

16 kommenttia:

 1. Tuohan on tosi kiva muisto :-) Itse muistan isovanhempien luota mm. tiukukellon, tai enkelikellon, tai miksi sitä nyt kutsutaankin. Jossa on kynttilä ja enkelit pyörii. Se oli aika ihmeellinen.
  Tästä tulikin mieleen, että viime vuonna mulla oli keväänodotuskalenteri tähän aikaan vuodesta, tosin taisin muistaa tehdä siihen vain pari luukkua. Vois taas aloittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkelikello on hyvin kaunis (paitsi meidän kello pyörii vinhaa vauhtia, mutta sitä ääntä ei kuulu..).

   Keväänodotuskalenteri olisi kiva. Paitsi ensi vuoden kevät jännittää ihan mahdottoman paljon, kun silloin pitäisi olla se leikkaus, huh!

   Poista
 2. Ihastutttava kynttilä. Sen kanssa saakin olla tarkkana, ettei hurahda päivät liian lujaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilässä päivät menevät jopa vieläkin nopeammin kuin tosielämässä :D

   Poista
 3. Tuossa voi nopeasti mennä monta päivää jos ei ole tarkkana :)
  Minäkin muistan tuollaisia lapsuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kynttilän kanssa todella saa olla tarkkana :)

   Poista
 4. Minunkin lapsuudessani noita oli - kiva joulukalenteri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetkiseksi voi rauhoittua ja tunnelmoida kynttilän valossa. Toisaalta, viime aikoina oleileminen ei ole ollut ongelma, koska väsyttää jatkuvasti ;)

   Poista
 5. Kynttilä onkin kiva joulukalenteri rakastan kynttilän valosta ja lämmöstä !

  VastaaPoista
 6. Ensimmäisellä luokalla koulussa opettaja toi luokkaan adventtikynttilän ja jokainen oppilas sai vuorollaan sytyttää aamulla kynttilä. Maanantaisin poltettiin siis lauantait ja sunnuntait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistan ala-asteelta hieman epävireisen "nyt sytytämme kynttilän"-laulun ;D

   Poista
 7. Ihana tarina adventtikynttilällä : ) Mulla oli kai tuollainen joskus lapsena, mutta ei riittänyt kärsivällisyys sen oikeaoppiseen polttamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli joskus extrapaksu adventtikynttilä ja siihen ei kärsivällisyys minullakaan venynyt.

   Poista
 8. Minullakin on joskus ollut kynttiläkalenteri, mutta aina jonakin päivänä unohti koko asian ja paloi monta päivää yhdellä kertaa :D Nykyään sille ei myöskään olisi oikein kissaturvallista paikkaa, niin että paras pysyä muissa kalentereissa (Fazerin kalenteri. Mikä kauhea kohtalo!) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, koita nyt selvitä sen Fazerin kalenterin kanssa :D

   Poista

Kiitos kommentista!