maanantai 1. joulukuuta 2014

"Melkein Joulukalenteri" I. luukku

I. adventti

Tänä vuonna en uskalla aloittaa blogissa oikeaa joulukalenteria, sillä energia tuntuu olevan katoava kansanvara. Saanko esitellä "melkein joulukalenteri"-postaukset, jotka tulevat silloin kun ehdin :)

Eilen, I. adventtina innoistuin virittelemään jouluvaloja, sekä ulos että sisälle. Ja tietysti adventtikynttilätkin oli aseteltava, kun vihdoinkin on sopiva kynttelikkö (kuten jo viime vuonna).Iittalan Allas-kynttelikkö on varmasti parhaimpia ale-löytöjäni. Suunnittelija on norjalainen Andreas Engesvik. Materiaali on kestävää ja painavaa (tärkeä juttu kissaperheessä) valurautaa. Sanomattakin lienee selvää, että kynttilää ei jätetä yksin palamaan!
Tänä vuonna olen erityisen innostunut luonnonmateriaaleista (kuten lukemattomana muuna jouluna). Sen varmasti tulette huomaamaan täällä blogissakin.  Havut ovat siinä mielessä hyvä valinta, ettei haittaa jos "sattumalta" jokunen kissa natustaa niitä yön (ja päivän) hämärinä hetkinä.

Joko sinä olet viritellyt jouluvalot esille?

9 kommenttia:

 1. Kynttilänjalka on tosi komea ja valurauta on aina valurautaa. Jouluvaloja ja kynttilöitä on jo pitkään ollut esillä varsinkin pihalla, mutta lisää on luvassa. Luonnonmateriaalit ovat kauniita ja ainakin täällä maalla helposti saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva kun voi "poimia" omasta pihasta tai lähimetsästä sopivaa materiaalia joulukoristuksiin. Toki kuusi ostetaan torilta!

   Poista
 2. Meillä laitettiin jo pari viikkoa sitten valkoisia valoja olohuoneeseen (purkkiin ja hyllynreunalle), mutta loput valot ovat vielä kaapissa odottamassa.

  Ihana tuo adventtiasetelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirene!
   Jouluvaloissa yhdistyy sekä hyöty että esteettisyys.

   Poista
 3. Energia on todellakin katoava kansanvara, se on huomattu täälläkin:D
  Ja onneksi painavat alustat eivät mene heti nurin... Valojen laitto on täällä aloitettu. Ja valaistuksen vuoksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että teillä heräillään useamman kerran yöllä, joten valaistus on todella tarpeeseen.

   Poista
 4. Energiavajetta tuntuu olevan täälläkin, ettei vaan olis joku energiasyöppö oikein liikkeellä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, piti vielä niistä valoista.. että perinteisesti pidättelen sisäistä valonaistani aina itsenäisyyspäivään. Sitten se pää valloilleen sisällä ja ulkona :)

   Poista
  2. Oho, Itsenäisyyspäivään asti, mutta sitten valonainen saa vapaasti riehaantua :)

   Joku energiasyöppö on selvästikin liikkeellä. Toisaalta, jos marraskuu oli tavallistakin pimeämpi, niin en ihmettele väsymystä.

   Poista

Kiitos kommentista!