sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Metsäinen jouluasetelma

Olen monesti ihastellut mm. Autuas olo-blogin herkkiä asetelmia ja Saaripalsta-blogin nukketalon elämää. Niin paljon pieniä, mielenkiintoisia ja varsin kauniita yksityiskohtia. Ajattelin, että joskus rakentelen jonkinlaisen minimaailman, siis oikein minikokoisen. Vakilukijat tietänevät mieltymykseni miniasioihin: minikissa (joka kasvoi kylläkin isoksi). No pihamme minimetsä, puut ovat korkeita, mutta metsä alueena pläntti pieni.


Kävimme Ideaparkin jättiläiskokoisessa lelukaupassa; ostamassa joululahjan ja etsimässä meikäläisen minimaailmaan sopivaa asukasta. Ensin ajattelin Pegasusta tai jotain muuta lennokasta. Muuta sitten löytyikin oikein kaunis naali.Metsäisen jouluasetelman ruukun virkaa toimittaa vanha tuohituokkonen. Sen löysin jo syksyllä Keskustorin peräkonttikirppikseltä. Pienen kuusen taimen nappasin mukaan joulukuusen hakureissulla. Olisi tosi kivaa, jos keväällä saisin istuttaa kuusen omalle pihalle. Mutta meikäläisen taidoilla kuusi kuihtuu jo monta kertaa ennen kevättä.
Loppujen lopuksi asetelman kanssa tuli vähän kiire, joulu jo kolkutti oven takana. Siispä suoraviivaisesti mätkin asetelman valmiiksi.
Kuten kuvasta näkyy, tämäkään "studiokuvaus" ei olisi onnistunut ilman lahjapaperia ja pätevää (ja hörökorvaista) assistenttia.

Tuollainen luonnollinen, pieni metsäasetelma on kyllä niin mun juttu. Paljon vihreää, luonnollista ja vähän kimaltelevaa.
Eilen ja (tänään uusintana) tuli Yleltä hieno Metsän tarina-dokumenttielokuva. Siinä esitellään suomalaista metsäluontoa ja kerrotaan vanhoista uskomuksista. Elokuva on vielä katsottavissa Areenassa. Suosittelen.

Ps. Tälläinen kunnostuprojekti odottelee alakerrassa. Edellinen isompi, pieni verhoiluprojekti on ollut viimeisiä, sopivia, niittejä vailla jo puolivuotta.19 kommenttia:

 1. Emäntä: Kaunis ja ihana asetelma! Tuollainen kelpaisi minullekin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Väkerrät vastaavan sitten ensi jouluksi :)

   Poista
 2. Hyvin kaunis minimaailma, ja naali sopii siihen just eikä melkeen. Asetelmahan on suorastaan jokseenkin kansallisromanttinen!

  Ei sitä tiedä vaikka kuusi olisikin hengissä vielä keväällä. Siitä saisit joulukuusikasvatuksen jollekin tulevalle vuodelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin naali on omassa ympäristössään :) Ehkä miniminikorppi olisi voinut olla kaverina.

   Heh, tuo kuusi voisi olla joulukuusi koossa ehkä 10 vuoden päästä :D

   Poista
 3. Kyllä on hieno asetelma Hyvää Uutta Vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää ja onnellista uutta vuotta Sinulle myös!

   Poista
 4. Ihana asetelma! Erittäin onnistunut tunnelmanluoja!

  VastaaPoista
 5. Tosi suloinen minimetsä. Naali sopii sinne juuri täydellisesti! Pikkukuuset on ihania : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minikuusi on reipas ja raikas ♥.

   Poista
 6. Ihana tuoli! Ethän uudista sitä liikaa ettei fiilis kärsi. Onnea kuusen kasvattamiseen. Taimitarhalta saat sitten keväällä uusia taimia jos tuo kuukahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään pesin tuolin mäntysuovalla ja täytyy sanoa, että pölykerros piilotti vähän kaikenlaista. Tavoitteena on olla mahdollisimman uskollinen alkuperäiselle tyylille, mutta käsittelyjä se kuitenkin vaatii. Tuoli on kaksivärinen, mikä asettaa hieman haasteita.

   Ai niin, sullahan on todella kokemusta metsän istuttamisesta!

   Poista
 7. ABRAÇO DE ANO NOVO COM VOTOS DE MUITA FELICIDADE.
  FELIZ ANO NOVO
  AG

  VastaaPoista
 8. Kaunis ja samalla hyväntuulinen maisema :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kohta asetelmaa pitää entrata, sillä hyasintit alkavat (jo) lakastua.

   Poista
 9. Kaunis asetelma, jo blogilistan pikkukuvasta bongasin naalin, se on yksi suosikkieläimiäni. Kiva kuulla, että olen saanut olla inspiraation lähteenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, blogissasi on vaikka mitä inspiroivaa :)

   Poista

Kiitos kommentista!