sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Lempijuttuja II

Lonkkaleikkauksesta parantuminen on edennyt siihen pisteeseen, että Hra K pyynnöstäni toi lempikodinkoneeni esille. Tai siis lempikodinkoneeni heti kahvinkeittimen ja kahvikoneen jälkeen.Yleensä en mankeloi pyyhkeitä, mutta nyt innostuksissani mankeloin nekin. Ja yhtä siloisia niistä tuli, kuin mummun kanssa mankeloidessa (huom samalla mankelilla) n. 25 vuotta sitten. Taannoin ostetut Marimekon tummanpunaiset pussilakanat suorastaan vaativat mankelointia, jotta kankaan uskomaton karheus vähenisi.
Tänään kävimme myös sieni- ja marjametsällä. Saalis oli lähes olematon, mutta oli kiva päästä käyskentelemään metsään.Sienestyksen jälkeen sadesää oli erittäin hyvä syy ankkuroitua sohvannurkkaan lukemaan (ja katsomaan) Myrskyluodon Maijaa. Pitää sadetta ja nuuhkutella pionikimpun tuoksua.Isoäidinneliöitä on päättelemättä vielä n. 40 kappaletta. -Kyllä, olisi kannattanut päätellä aina jokainen neliö heti valmistumisen jälkeen. Olen asettanut itseni "kudontakieltoon" mitään villasukkaa tahi lapasta en saa aloittaa ennen kuin viltti isoäidinneliöistä on tukevasti loppusuoralla. Neliöiden päättelystä jäävistä langanpätkistä ajattelin kokeilla kyhätä jonkinlaista miniryijyä.

2 kommenttia:

  1. Voi että kun tuli muistoja mieleen! Äitini mankeloi kaiken ja oli mullakin nuorena mankeli mutta jotenkin on jäänyt vuosien saatossa. Mankeloituja lakanoita ei voita mikään.

    VastaaPoista
  2. Mies osti minulle mankelin, kun hänen mielestään oli niin hankalan näköistä kun silitin kaikki lakanat. Ja pesuryppyisissä lakanoissa en halua nukkua :-)

    Käsitöissä ikävintä onkin lankojen päättely..

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!