torstai 30. heinäkuuta 2015

Somerniemen kesätorilla

Lauantaille olisi ollut vaikka mitä ohjelmaa: kissanäyttelyt, Pitsiviikot Raumalla jne. Koska oli tulossa kaunis päivä, halusimme nauttia siitä mahdollisimman paljon. Eli jokin ulkotapahtuma, eikä hirmuisen (yli 100 kilsaa) matkan päässä.
Ainakin kerran kesässä-listalle on päässyt Somerniemen kesätori. Meille tämä perinne on nuori, tämä oli nyt vasta toinen kerta ikinä, kun tuolla kuuluisalla kesätorilla kävimme. Myyjiä oli runsaasti; "oikeita" torimyyjiä,  sekä harrastelija- että puoliammattimaisia keräilytavaran myyjiä oli kiitettävästi. Ensin vaikutti siltä, ettei löydy yhtään mitään, mutta loppujen lopuksi aivan tarpeeksi.

Kirpputoreilla kiertävät tietävät varmasti sen tunteen, kun ensin löytää jonkun ennen näkemättömän esineen ja sitten toinen samanlainen tulee ihan lyhyellä aika välillä vastaan.
Minulle kävi vähän samanlainen sattuma. Ensin ostin kasan Kaunis koti-lehtiä, jotka ovat olleet wanted-listalla pitkään. Sitten seuraava ostokseni olikin maljakko, jonka suunnittelijasta olikin pidempi juttu ostamassani lehdessä.Ensimmäinen vihje: Riihimäen lasiAukeaman juttu Helena Tynellistä ja ostamani maljakko näkyy oik. sivun pikkukuvassa.Oi Emma, Emma.. -Emma-maljakon siis löysin. 
Kunto ei ole täydellinen, mutta se oli huomioitu hinnassa. 


Kuinka moni kirppiskiertelijä on kuullut seuraavan selityksen myyjältä (liian kireälle hintapyynnölle): no Astiataivaassa se maksaa niin ja niin paljon -joten niin pyydän minäkin. Onneksi en tähän selitykseen törmännyt kertaakaan, huoh. 

Toinen kirppismyyjän "arkkityyppi" on tietenkin ns. linssiin viilaaja. Eräs varttuneempi myyjärouva ihan pokkana väitti näistä ne on vanhaa Nuutajärveä. Tosiasiassa ne ovat 60-luvun Kumelaa. Toki me kaikki ollaan erehtyväisiä ja kenelläpä ei menisi puurot ja vellit, eikun Kumelat, Nuutajärvet ja Riihimäet sekaisin. Mutta hinta ja selitys tulivat sellaisella äänenpainolla. No en jäänyt kinaamaan, koska en aikonut ostaa. Kerran joku puoliammattilainen vanhojen lehtien myyjä väitti ettei Rudolf Koivu ole koskaan tehnyt kansia Kotiliesi-lehteen -oli vähän pakko oikaista se tieto ;)Miranda-sarjan jalallinen kakkutarjotin oli myös huippulöytö ja hintakin kohdillaan 14 €. Muutamat View master-kiekot löysin. Kuten kuvasta näkyy, ne todella ovat olleet käytössä. Vasta ostamisen jälkeen, kotimatkalla, tuli sellainen olo, että unohdin jotain -nimittäin tarkastaa ovatko kaikki kiekot tallella. Eipä tietenkään, Rin-Tin-Tin:stä puuttuu yksi; onneksi en niistä paljoa maksanut.  Maisemaräpsy matkan varrelta; lyhyen matkaa tie kulki aivan Salkolanjärven rannan läheisyydessä.

Ensi lauantain ohjemistoon kuuluu Loimaan rompetori.  
Onko joku lukijoista suuntaamassa sinne?

11 kommenttia:

 1. Muutamia vuosia ollaan Somerniemellä käyty 'kerran kesässä'. Jotain ostettavaa on aina löytynyt :-) Loimaan tapahtumasta olen vain kuullut juttuja .... saisinkohan mieheni houkuteltua lähtemään sinne lauantaina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Somerniemen tori on tosi kiva. Kävittekö Loimaalla?
   Me oltiin siellä jo klo 7 ja aikas pitkään kierrettiin :)

   Poista
 2. Varmaan kiva tapahtuma! Kiinnostavan näköisiä nuo Kaunis koti -lehdet.
  Enpä ole menossa rompetorille, kun mulla on ihan riittävästi rompetta täällä omasta takaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätys, yllätys, täälläkin on rompetta aikalailla ihan omasta takaa :) Mutta se löytöjen etsiminen..

   Poista
 3. Juu, en ole käynyt Somerniemellä enkä Loimaan rompetorilla, vaikka vieressä asun. Huoks. Teit mukavia löytyöjä.

  VastaaPoista
 4. Hauskoja kesähuveja. Voi, Rin Tin Tin, sitä tuli lapsena katsottua naapurin telkkarista :)

  VastaaPoista
 5. Upeita löytöjä! Mä en vieläkään ole päässyt Somerniemelle asti, vaikka se ei niin kovin kaukana edes olisi. Ehkä sitten ensi kesänä... Mä tunnistan tuon kirppismyyjätyypin, mikä vetoaa Astiataivaan hintoihin. Viimeksi kohtasin tällaisen hienouden Merikarvian Suulikirppiksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oltiin Loimaalla ja pientä turnausväsymystä oli (ihme kyllä) havaittavissa. Jos vielä huomenna Forssaan ja sitten kesän tapahtumat on käyty, huoh (sekä haikeudesta ja helpotuksesta).

   Poista
 6. View master! Semmoisen minäkin joskus itselleni löydän...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!