torstai 27. elokuuta 2015

A Haunted (?) House

Viikon loma on tehnyt hyvää tietokoneelle =toimii (koputan puuta). Allekirjoittanutkin on taas palannut tietokoneen ääreen, kun lämpötilat ovat laskeneet helteisestä haalean lämpimään.
Nyt tuntuu vahvasti siltä, että paluu arkeen on edessä. Toivottavasti kadonnut sisustusintokin löytää takaisin. Koko huusholli on sisustuksen puolesta enemmän tai vähemmän rempallaan, ja kesän aikana löytyneet kirppislöydöt etsivät vielä paikkaansa. Koko kesän ikkunat ovat olleet ilman verhoja (paitsi makuuhuone), mutta eilen vihdoin ja viimein onnistuin asentamaan muutamat paikoilleen. Verhotetuista ikkunoista tuli haikea ja surullinen fiilis -valoisat kesäyöt ovat taas historiaa.

Palataanpa vielä parin viikon takaisiin, vähän jänniin tunnelmiin. Harrastus(toive)listan kärkipäässä on jo vuosi keikkunut urban exploring eli urbaani löytöretkeily. Viimeinkin pääsin tutkimaan erästä vanhaa taloa! Ihan yksin!


Talossa on ollut koristeelliset ikkunanpokat. Aikanaan se on varmasti ollut kaunis koti.Se on saanut rapistua vuosikymmeniä. Nopeasti vilkaisemalla voisi kuvitella, että joku on jättänyt ompeluksen kesken ja mennyt käymään asioilla. 
Mutta tarkempi silmäily kertoo toista.Toisesta rikkinäisestä ikkunasta näkyy vanhaa repaleista tapettia. Tai itseasiassa useampia tapettikerroksia.Talosta ovat katto ja lattia romahtaneet. Ikkunat ovat osittain rikki ja kaikki on muutenkin vinksallaan. 
Luonto on hitaasti, mutta varmasti valtaamassa taloa; oksa oksalta ja kärhi kärheltä.

Rapistu rauhassa vanha talo ♥.

14 kommenttia:

 1. Ihana autiotalo ja ihanat kuvat (se nyt on sanomatta selvää)!

  VastaaPoista
 2. Vau! Upeat kuvat ja urbaani löytöretkeily kuulostaa tosi kiintoisalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, urbaanissa löytöretkeilyssä yhdistyy moni mielenkiintoinen asia; rakennushistoria, paikkahistoria ja jännitys jne. Sekä valokuvaamisen haasteet ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Olin tosi iloinen, kun viimeinkin pääsin käymään tuon talon pihalla :)

   Poista
 4. Jotenkin haikeita kuvia - näitä taloja löytyy Suomesta ihan liikaa. Taloja, joissa on eletty, rakastettu, kasvatettu perhettä ja kasvettu - ja sitten ne jäävät rainioitumaan. Silti - upea talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, hirmuisen haikeata se on. Tämä talo oli melko sankan pusikon takana piilossa. Tarina kertoo, että talossa asunut henkilö asuisi vielä samalla paikkakunnalla. Mutta kuten kuvista näkyy, talo on täysin unohdettu.

   Poista
 5. Ihana! Miten mielikuvitus lähteekään lentoon kuvia katsoessa. Haikeaakin, autiotalot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mielikuvitus lähti täälläkin lentoon :)

   Poista
 6. Ooo, uskalsit mennä vaikka saattaa siis sortua koko mökki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mennyt sisälle saakka, vaan kurkein avonaisista ikkunoista sisään ;)

   Poista
 7. Jes! UE on hieno laji. Minäkin olin ihan fiiliksissä ja hieman peloissani kun kävin ensimmäisessä kohteessani. En ole tätä kiehtovaa juttua päässyt toteuttamaan, mutta tässä on sitä jotain:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!