lauantai 24. lokakuuta 2015

Lokakuu Instagram-kuvin

Lokakuuhun on kuulunut ennätysvähän kirppistelyä. Toisaalta pieni kirppispaasto aina välillä tekee hyvää. Ensin pitäisi karsia vallitsevaa esine- ja vaatemäärää, sekä löytää hyvä järjestys säästettäville jutuille. Vaatteet, paperit, valokuvat ja kirjat tuli karsittua ja uudelleenjärjesteltyä aika hyvin KonMari-innostukseni myötä.Kun vihdoin ja viimein kävin varaamassa kirppispöydän, niin tietenkin sieltä jotain tuli myös ostettua. Joihinkin asioihin kirppiksellä voi melkein aina luottaa; kuten siihen, että ulkomainen posliini on lähes pilkkahintaista verrattuna kotimaiseen (vaikka pohjassa lukisi Rörstrand tai Villeroy & Boch ja ne olisivat kuinka kauniita).
Rörstrandin tarjoilulautaset ovat mielestäni todella tyylikkäät. Hienovaraisen koristelunsa ansioista ne sopivat vähän kaikkien astioiden kanssa. Ja tässä se tulee: parin kuukauden, eikun tasan kahden kuukauden päästä on Joulu ja ruokapöytä tulee täytettyä herkuilla.Tässä pieni kurkistus kotiimme. Kuva on otettu aulasta ruokailuhuoneen suuntaan.Monta viikkoa teki mieli kaurakeksejä ja lopulta myös leivoin niitä. Ne ovat helppotekoisia ja aika terveellisiä. Siis terveellisiä ainakin kaurahiutaleiden tai tässä tapauksessa 4-viljan hiutaleiden osalta. Voista ja sokerista en sano mitään.. Siskoni toi matkaltaan huippuherkullisia Les Babeluttes du Nord-toffeekarkkeja; tyhjään rasiaan mahtui muutama kaurakeksi.Kotopihan kasveista lehtikuusi on kaikista värikkäin. Kirsikkapuu ja Mongolianvaahterat eivät ehtineet vaihtaa edes syysväriin; lehdet tippunat melkein vihreinä.Yhtenä aamuna sain kyydin töihin ja ehdein rauhassa räpsiä kuvia.


Varsinkin tähän kuvaan olen oikein tyytyväinen. Tämänkin räpsäisin kännykällä.

11 kommenttia:

 1. Tuo viimeinen kuva on upea!
  Ja niin ovat tarjoiluvaditkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady :) Alimmainen kuva on mukavan seesteinen.

   Poista

 2. Amei conhecer o seu blog, já fiquei por aqui!!!Achei maravilhoso!!!
  Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  VastaaPoista
 3. Upea tuo viimeinen kuva!

  Ajatella, joulu on tosiaan ihan just! Apua!

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia! Upeat nuo Rörstrandin tarjoilulautaset! Täälläpäin näkee harvoin Rörstrandia kirpparilla edullisesti, sillä monesti hintalappuun on kirjoitettu, että kyseessä on ns. Ruotsin Arabia ja hinnat tietysti sen mukaiset.. Mulle kyllä kelpaa Rörstrand siinä missä Arabiakin, jos vaan edullisesti joku kaunis astia sattuu kohdalle kirpparilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Täällä ei (onneksi) kirjoitella mitään Ruotsin Arabiasta -siten hintaa saisi kyllä kätevästi hilattua ylöspäin.

   Poista
 5. Olen myös huomannut, että vanhempaa Rörstrandia saa usein edukkaasti kirpputoreilta. Jopa meidän lähikontissa niiden hinnoittelu on maltillista. Vielä edullisempia löytöjä ovat norjalaiset retroastiat. Niin on minun mieleen, sekä ulkonäöltään että hinnaltaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvakseltaan vierailen Kontissa, mutta jotenkin on tullut mielikuva, että se on kallis. Norjalaiset retroastiat ovat allekirjoittaneelle ihan hepreaa, mutta täytyykin seuraavalla kerralla vilkaista sillä silmällä. Norjalaisia tina-astioita olen bongannut.

   Poista
 6. Lokakuusi on ollut kaunis, noista onnistuneista kuvista päätellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) Kerrankin oli kauniina aamuna kuski mukana, niin sain keskittyä kuvaamiseen :)

   Poista

Kiitos kommentista!