tiistai 29. joulukuuta 2015

Jouluista tunnelmaa

Heippa, toivottavasti teillä on ollut mukava joulu / vapaapäivät. Täällä on vietetty joulua perinteiseen tapaan herkutellen ja oleillen "omalla porukalla", sekä sukulaisten kanssa. Joulukuusen haku tapahtui kaikkea muuta kuin tavallisissa olosuhteissa, sillä oli melkein kaatosade ja lämpöä jopa +10 astettan (joulua edeltävänä sunnuntaina).


Sitten kohupaljastus:Bloggaajan kodissa, Joulurauhan julistamisen jälkeen. Meillä joulunvietto alkoi vasta kello kolmen paikkeilla; hyvä, vakiintunut tapa.Vähän ennen joulua löysin kirppikseltä esineen, jota olen etsinyt monta vuotta -kunnon kastikekaatimen, jossa on kiinteä lautanen. Taas kerran ulkomainen posliini, tällä kertaa Tsekkiläinen, oli melkein puoli-ilmaista.Baarikaapin päällä valoa (ja lämpöä!) toivat Carmen-kynttilänjalat. 
Käden ulottuvilla oli myös sammutuspeite.

Joulumyyjäisistä ostin huippukauniit, tuohiset joulukoristeet.Aina pitää kokeilla myös jotain uutta; nyt jälkiruuaksi oli puolukkasemifreddoa. Jouluruuat olivat muuten meidän perinteiden mukaisia mm. ei paljoakaan laatikoita imellettyä perunalaatikkoa (jopa Janssoninkiusaus jäi), kalaa eri muodoissa, riistalihapullia ja vapaan possun kinkkua, sekä tietenkin salaatteja ja juustoja.


Enimmäkseen ollaan oltu tämän kaltaisissa tunnelmissa. Kattilat ovat vuorotellen nukkuneet keinutuolissa ja nojatuolissa.Allekirjoittanut on niin nauttinut kiireettömyydestä, aurinkoisista (ja myös harmaista) päivistä, sekä kutomisesta. Työn alla on lapaset Hra K:lle. En ole tajunnutkaan kuinka väsynyt olen ollut. Kulunut vuosi on ollut aika haastava; ennätyspaljon sairastamista tai enimmäkseen toipumista, mutta konstikasta sekin. Lisäksi on ollut töissä yt-neuvottelut. Positiivista on se, että työpaikka säilyy, vaikka "kaikki" muu taitaa muuttua. Mutta täytynee antaa uusille kujeille mahdollisuus (vaikka välillä hampaat irvessä ;).

Leppoisia välipäiviä kaikille!

14 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallisia kuvia. Onpa teillä upea kokoelma Carmeneita, vau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva. Carmeneita on vaan kerääntynyt ;)

   Poista
 2. Mitem joulusta selviäisi ilman peruna- ja porkkanalaatikkoa? Mulla on vielä pakastimessa pari pientä perunalaatikkoa. Nam.

  Sulo ja Robert tietävät kissamaiseen tapaan automaattisesti miten on viisain viettää aikaansa! Vaan silityksen keskittäisin kissoihin, enkä silitysrautahommiin lähtisi mielelläni. En jouluna enkä muutenkaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, täytyy tunnustaa; tykkään sekä kissojen silittämisestä, että vaatteiden silittämisestä. Kissoja tietysti silitellään vaan hellästi kädellä tai varpaalla :)

   Poista
 3. Mä ihmettelen suuresti perheitä, missä joulurauha alkaa klo 12 ja tahtoisin vinkkejä, miten se onnistuu ;)

  Teillä on ollu tunnelma kohdillaan ja silityslaudalla on erittäin komeita malleja!

  Toivottavsti seuraavasta vuodesta tulee helpompi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne perheet ovat varmasti sellaisia, joissa aamupuuro syödään kello kuusi jne.. Onneksi jokainen saa tehdä nämä asiat tyylillään :)

   Poista
 4. Todella kauniita tuohikoristeita. Parempaa ensi vuotta toivottelen myös! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania joulun tunnelmakuvia.
  Myös minulle tämä vuosi on ollut väsymystä ja sairastelua, joten toivokaamme uudesta vuodesta parempaa. Olisi kiva olla jälleen terveenä, mutta ehkä tässä alkaa olla siinä iässä, että kaikki taudit alkavat iskeä.
  Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tästä vuodesta tulee parempi! Välillä on kausia, jolloin tuntuu, että "kaikki" kaatuu päälle, mutta sitten taas helpottaa.

   Poista
 6. Teillä on ollut oikein levollinen joulu:) Yt-neuvottelut eivät todellakaan kuulosta hyvältä -eivät sitten missään muodossa. Onneksi kuitenkin työpaikkasi säilyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tähdätään stressittömään jouluun, se onnistuu vaihtelevasti :D

   Poista
 7. Ihastuttavat nuo kynttilät jalkoineen!
  Ja kisulit ottaa rennosti!
  Onnen tähtihetkiä alkaneelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Iloista ja onnellista uutta vuotta myös Mantelilaaksoon.

   Poista

Kiitos kommentista!