torstai 14. tammikuuta 2016

Kalevala-taulu

Muutama vuosi sitten löysin kirppikseltä vanhan, Kalevala-aiheisen taulun. Akseli Gallen-Kallela on yksi suosikeistani, joten valinta oli helppo. Jo ostaessani ihastuin myös taulun muhkeisiin kehyksiin. Pohdiskelin, että joku on todella panostanut.Taulu on paraatipaikalla ruokailuhuoneen seinällä.
Vanhat Kotiliesi-lehdet, saatika sitten kokonainen sidottu vuosikerta on oikea tietolähde, myös mainosten kohdalta. Ensin alkuun harmittelin sitä, että huusin huutokaupasta väärän vuosikerran. Kaikki kansilehdet ovat sinällään kauniita, mutta Wendelinin, eikä ihailemani Koivun käsialaa. Mutta sitten mennyt maailma tempaisi minut mukaansa.Kuten sanottua mainoksissa löytyy. Mutta vasemmalla sivulla onkin aivan erityisen mielenkiintoinen mainos.Kalevala-tauluja suurina monivärijäljennöksinä, "kaiken kansan saatavissa". "Jossa alkuperäisen taideteoksen hienoimmatkin värivivahdukset on ihmeen herkästi saatu esiin". Ja niin meillekin muutti Aino-taulu, tosin n. 80-vuotta myöhemmin. Olisi hauska tietää millaisessa kodissa/kodeissa se on ollut aikaisemmin. 
Se aito Aino-taru triptyykki kuuluu Ateneumin taidemuseon kokoelmiin. Viimeksi kävin Ateneumissa Henri Cartier-Bresson näyttelyssä ja valitettavasti Aino-triptyykki ei ollut esillä.Sulo ja Robert lähettää kaikille talviterveisiä! Kannatta lepäillä joko patterin vieressä kuten Sulo tai Mamman kanssa samassa tuolissa kuten Robert ;)

8 kommenttia:

 1. Niin sitä tulee asioita vastaan odottamattomissa paikoissa!

  Sulo taas ei ole odottamattomassa paikassa. Ehdottomasti kannatamme lepäämään pattereiden tai henkilöiden lähellä. Erityisesti tietysti Robertin mallia samalla tuolilla lepäämisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän pöydällä, kuin pöydällä olla ainakin yksi kissapatsas.

   Poista
 2. Sulo ♥
  Hieno taulu! Kävin tänään Ateneumissa, ja olisin käynyt katsomassa mun lempparia Kullervon sotaanlähtöä, mutta sekään ei ollut esillä :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kullervon sotaanlähtö on hieo maalaus! Oletko nähnyt Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla olevan freskon? Se on toosi upea ♥.

   Poista
 3. Oi mitä hienoja löytöjä oletkin löytänyt Taulu tosi kallisarvoinen
  Sulolle ja Robertille rapsutuksia lämpimässä on hyvä olla näin pakkasella :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!