lauantai 2. tammikuuta 2016

Kesämuistoja: helteinen hääpäivä

Heti, kun joulusta on melkein selvitty, voikin alkaa odottamaan kevättä ja kesää :) Ja samalla muistella viime kesän helteisiä päiviä (kyllä niitä oli). Vuoden 2015 "juttu" oli lyhyet, "minimatkat", sillä leikattu koipi ei oikein kestänyt yli 1,5 tunnin automatkoja. Kesän paras tai ainakin yksi parhaimmista minimatkoista tehtiin hääpäivänämme 21.8. Oli todella helteinen päivä ja suuntasimme Poriin, Yyterin rannalle. Kuuluu sarjaan; olen Satakunnasta kotoisin, mutten koskaan ole käynyt.Kuvitelkaapa aurinkoinen, helteinen keskipäivä, hiekkarantaa pitkälle pitkälle, sekä eväskassi, viltti, hyviä lehtiä ja hyvää seuraa. Ja muuan sisämaassa asuva bloggaaja, joka yrittää ottaa aurinkoa bikineissä, merituulen puhaltaessa. Voi pojat ja tytöt, kyllä oli sitten kylmä!! Hra K:n kanssa moneen kertaan etsittiin parempaa (lukekaa tuulensuojaisempaa) paikkaa ja ritarillisena aviomiehenä Hra K oli viltin tuulisemmalla puolella :D Tästäkin huolimatta oli kyllä tosi kiva päivä biitsillä.

Aurinkoiselta rannalta jatkoimme kaupungille ja siellä sentään oli lämmin ;) Kävimme syömässä ja vähän kirppikselläkin. Hyllymeri-kirppikseltä tein muutaman löydön.Paras ja hauskin löytö oli kärryjä vetävä skottikoira. Kärryissä istuva orava taasen on löytö muutaman vuoden takaa. Koiralelu on japanilaista alkuperää, n. 50-luvulta. Se on toiminut pattereilla ja keskellä kärryä on ollut picknick-kori, joka on kätkenyt sisälleen paristokotelon. Nyt on sekä johdot poikki, että kori kateissa. Mutta aivan hurmaavan suloinen otus tuo on. Pakkohan se oli kirppikseltä pelastaa, onneksi molemmat olimme samaa mieltä.
Toiselta kirppikseltä, jonka nimeä en valitettavasti muista, löytyi the kudontakehys -jossa on jo loimi jotenkin paikallaan.

Kotimatka Pirkanmaalle tehtiin vähintäänkin mutkittelevasti, sillä ajelimme Köyliön ja Säkylän kautta. Menimme siltaa pitkin saareen, jossa on Köyliön kirkko ja näkymä sillalta Köyliönjärveen oli hieno. Tarina kertoo, että Piispa Henrik surmattiin ihan siinä lähialueella. Pärinäpojan jorinoita-blogista löytyy hieno ilmakuva sillasta ja Kirkkosaaresta.
Allekirjoittanut on muuten teini-ikäisenä viettänyt erinäiset lauantai-illat Köyliön Lallintalolla :D.Työhuoneen hyllyssä on keräilylelujen ja Fauni-säästölippaan kokoontumisajot.Vuonna 2015 Loimaan rompetorilla oli muuten harvinaisen kylmä, siis vielä keskipäivälläkin. Mutta se ei sinällään menoa haitannut. Paras löytöni oli Fauni säästölipas, sellaisesta olen pitkään haaveillut. Minusta se on niin söpö. Toki toivon, että se myös inspiroisi säästämään.. Elävästä arkistosta löytyy säästölippaiden valmistamisesta kertova Näin syntyy säästölipas-filmi klik.

13 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta, onko kesälläKIN kylmä? Apua. Pitänee alkaa varata matkaa jonnekin Meksikoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaristossa olet varmasti karaistunut merituulen suhteen :)

   Poista
  2. No joo, totta. Harva on se kesäpäivä, jolloin t-paidassa tarkenee :-D

   Poista
 2. Voihan kesä - tällaisella kelillä, kun täällä meillä päin on ulkona ihan oikea pakkanen muttei ollenkaan lunta, kaipaus kesään iskee aika äkkiä. Mutta odotellaan rauhassa - ensin tämä ns. talvi alta pois, sitten toivottavasti ihana, aikainen kevät ja kesäkin. Ja upea syksy;)
  Onneksi talvellakin voi kirpparilöytöjä tehdä!
  Oikein hyvää alkanutta uutta vuotta sinulle - ja hyviä kirppislöytöjä tänäkin vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady :)
   Onneksi ollaan kevättä kohti menossa ja pian (muutaman kuukauden kuluttua) kovat pakkaset (-24,5) ovat historiaa.

   Poista
 3. Hyviä kirppislöytöjä ja ihania (hää)matkamuistoja. Loimaan rompetapahtuma, niin kuin muutkin kyllä, on jäänyt väliin, vaikka melkein vieressä asun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mehän asutaan saman paikallislehden (ilmaisjakelu) alueella. Muistan kun oli juttu eräästä Nettimartasta :)

   Poista
 4. Tulipa ikävä kesää! Aivan ihanat kirppislöydöt. Katselin juuri tuollaista Fauni-lipasta kirpparilla, mutta paljon huono kuntoisempaa tyyppiä. Hyvää kirppisonnea tälle uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva. Faunit on jotenkin niin söpöjä (bloggaajalta loppui adjektiivit..).

   Poista
 5. Ihanat kuvat taas :-)! Ja tuo edellisen postauksen sylikissaennustus on huippu niinkuin kuvakin ^.^!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että sylikissaennuste pitää paikkansa. Onneksi vanhempi kissaherra viihtyi ainakin oikein lähellä ;)

   Poista
 6. Wanhoissa leluissa on sitä jotain! Ovat niin herttaisia että ne täytyy -tottakai kotiuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mutta vähän täytyy kulkea "laput silmillä", että ihania leluja jää myös muille.

   Poista

Kiitos kommentista!