lauantai 22. heinäkuuta 2017

Tall Ships Races Turussa

Eilen oli aurinkoinen ja paria pisaraa lukuunottamatta sateeton päivä Turussa -siis täydellinen päivä katsella suuria laivoja. Kävelimme ihan hullun määrän, varmasti kymmenen kilsaa. Täytyypi taas kerran olla kiitollinen siitä, kuinka hyvin uusi lonkka toimii.
Aluksi kävimme lapsuudenystävän kanssa lounaalla Foijassa, ruoka oli takuuhyvää ja siellä oli yllättävän rauhallista (muut turistit olivat rannassa katsomassa laivoja?).Aurajoen ylitimme Förillä ja samalla sai vähän uudenlaisia kuvakulmia.Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävimme Tall Ships Races-tapahtumassa. Etukäteen olisi tietysti voinut tutustua laivoihin, mutta oikeastaan oli mukavampaa vaan käppäillä ja katsella.Purjehtimisesta tai laivoista en ymmärrä yhtään mitään, mutta laivojen kauneuden päälle kylläkin.


 Shabab Oman alus tuli peräti Omanista asti.

Cisne Branco tuli Braziliasta. 


 Edessä siintävällä keltaisella lautalla pääsi kätevästi telakka-alueelta Turu linnan lähelle, jossa oli lisää aluksia.Laivojen jälkeen oli tarkoitus suunnata keskustaan, mutta matkan varrella olikin Cafe Kakolan -kyltti. Kannatti kiivetä Kakolanmäelle, sillä  kahvila oli kaunis ja historiallisesti sisustettu. Myös paikan erikoisuus Kakolan kakku oli herkullinen. Sai valita, että juoko kaffeensa peltimukista, kuten vangit vai porsliinikupista kuten johtajat -no valinnan näette kuvasta.Kakolanmäeltä oli näkymät mm. Mikaelin kirkolle päin ja pienellä zoomauksella tornit tulivat hyvinkin lähelle.

Lopuksi pikainen shoppailu Granit-myymälässä (koska Tampereella ei ole sitä!) ja sitten autolle.

Kannattaa käydä katsomassa isoja laivoja. Jos huomenna ei olisi menoa, niin menisin seuraamaan laivojen lähtöä Ruissalon kansanpuistosta.

9 kommenttia:

 1. Upeita laivoja ja todella hieno tuo eka kuva, jossa Turun Tuomiokirkkokin näkyy.

  VastaaPoista
 2. Laivojen päälle en ymmärrä minäkään muuten kuin sen, että hienoja ovat. Se mua kuitenkin aina hämmästyttää, kuinka pieneltä ne nykyihmisen silmin näyttävät. Aikoinaanhan tuollaiset ovat tosiaan olleet aivan valtavia! Ja ovathan ne toki isoja, mutta kun miettii kuinka paljon niissä on ollut merimiehiä, alkaa tilan vähyys ahdistamaan pelkästä ajatuksesta.

  Ai juu, minä olisin juonut teeni peltikupista ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in kuinka isoja ja vaikeasti ohjattavia laivat ovat olleet. Ja ilman hienoja koneita viimeisen päälle rakennettuja, taidokkaine koristeineen.

   Juu, ahdas punkka tai peräti riippumatto kuulostaa jokseenkin ahdistavalta.

   Poista
 3. Noita näkyikin keskiviikkona Nauvossa. Ihan komeita, mutta sikäli ärsyttävää, että laivoja tiirailevat turistit täyttivät koko keskustan ja sataman, ja omaan laivaan oli hiukan vaikea ajaa. Tosin ilmiö tapahtuu joka kesä, ihmiset vain seisoskelevat keskellä tietä ja jopa risteyksiä kuin kenenkään muun ei tarvitsisi päästä mihinkään. Onneksi tällä kertaa ei ollut kiire, niin ei noussut verenpaine kuin vain vähän.
  Ihanat nuo Wärtsilän nostokurjet! Täytyy varmaan käydä joskus Turussa niitä ihailemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian usein ihmiset unohtavat muiden huomoimisen, esim. liikenteessä.
   Ne nostokurjet oli ihan mahtavat!

   Meidän saaristomatkailut jatkuvat, tällä kertaa kohteena on Örö. Onko sulle tuttua seutua? Jotain vinkkejä nähtävyyksistä tms?

   Poista
  2. Enpä ole käynyt Örössä, mutta siellä on hienoa luontoa, harjun jatketta. Ihastelkaa ihmeellisiä maisemia ja kasvillisuutta ainakin ;-)

   Poista
  3. Örön maisemat olivat kyllä ihmeellisen ihania ♥

   Poista
 4. Onneksi sää suosi teitä. Ja koko tapahtumaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!