tiistai 6. maaliskuuta 2012

Katse makuuhuoneen kattoon


Makuuhuonetta varten on hankittu kutakuinkin kaikki remontissa tarvittavat materiaalit. Huoneen kalusteet ovat pääasiassa jo meillä käytössä olevia. Lähinnä sisustaminen ja valaistus vaativat vielä hankintoja.Selailin Sisusta tyylillä-kirjaa (Becker Holly & Copestick Joanna);sivuilla 252-253 oli kuvia valaisimista ja hienoista kattoroseteista. Erityisesti vasemmalla alhaalla olevassa kuvassa viehättävät pelkistetyn valaisimen ja koristeellisen kattorosetin yhdistelmä.

Makuuhuoneemme kattovalaisin on funkkistyylinen pallovalaisin, senhän kanssa voisi yhdistää koristeellisen kattorosetin. (Tietääkö joku parempaa nimitystä kuin kattorosetti?) Pallovalaisimen kupu (tai miksi sitä osaa kutsutaan, joka on katossa kiinni) on onneksi myös metallin värinen. Valkoinen muovinen kupu ei ehkä näyttäisi yhtä hyvältä. Katossa oleva kupu peittää rosetista n.10-15 cm ja olenkin pohtinut minkä kokoinen kattorosetti olisi hyvä. Toinen pohdittava asia on materiaali; polyuretaania vai kipsiä, ehkä budjetti helpottaa valintaa.. Valoshop.fi- ja Domus Classican-sivuilta löytyy useampiakin vaihoehtoja.

Funkkis-valaisimen taustalla näkyvistä seinistä voi päätellä missä vaiheessa remontti on.. Yhdelle seinälle on tulossa harmaan sävyinen Graham & Beckerin Mirage-tapetti, kuten jo aiemmin kirjoitin ja muut seinät ovat valkoiset. 
Eräänlainen kattorosetti / koriste löytyy jo olohuoneesta, sen on mies tehnyt ♥ . Siinä on samaa Pro Finlandia-tapettia kuin yhdellä seinälläkin. Tämä olisi toinen katon koristamis-vaihtoehto makuuhuoneeseen.


Hienoja valaisin + kattorosetti yhdistelmiä löytyy täältä ja täältä. Niitä voi myös käyttää myös hieman luovemmin kuva täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!