perjantai 9. maaliskuuta 2012

Matkamuistoja: Barcelona vol II

Barcelonassa on tunnelmallinen vanhakaupunki; Barri Gòtic, jossa menee todella kapeita katuja ristiin ja rastiin. 


Tälle alueelle kannattaa varata hyvin aikaa ja vaan kierrellä päämäärättömästi, suosittelen. Toisaalta kadut menevät hieman labyrinttimäisesti, joten väkisinkin tulee hidastettua vauhtia ja katseltua ympärilleen.



Vanhassakaupungissa on Barcelonan katedraali: Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia.
Katedraali oli tietenkin komea ja tunnelmallinen, mutta sisäpihalla aina elelevät 13 hanhea jäivät paremmin mieleen, ehkä yllättävyytensä vuoksi. Legendan mukaan 13-vuotias Eulalia (jolle katedraali on omistettu) koki marttyyrikuoleman ja tämän vuoksi on 13 hanhea, yksi jokaista Eulalian ikävuotta kohden.







Vanhankaupungin laidalla on Parc de la Ciutadella –puisto (löytyy hyvin matkaoppaista) ja sen lähettyvillä on The Umbracle, eng. shadehouse. En tiedä mikä olisi tälle sujuva suomennos, varjotalo? Joka tapauksessa kyseinen rakennus on rakennettu vuoden 1888 Barcelonan maailmannäyttelyä varten ja siellä on erilaisia palmuja ym. kasveja, jotka normaalisti kasvavat trooppisten metsien varjoissa. Umbraclessa on miellyttävä, rauhallinen tunnelma (kesäkuumalla myös viileää). Tänne menen ehdottomasti uudelleen. 
Panoramakamera Umbraclen sisällä klik.




Melko lähellä Parc de la Ciutadellaa on Arc de Triomf. Se toimi pääporttina Barcelonan maailmannäyttelyyn.

Lähteet ja lisätietoa: Umbracle klik, Katedraali klik ja Arc de Triomf klik.


Leppoisaa viikonloppua!

Ps. Makuuhuoneen seinissä on vihdoinkin tapetit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!