keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Kasvimaan suurin yllättäjä

Täytynee hiljalleen myöntää, että syksy on tullut. Onneksi lämpimiä ilmoja on vielä ollut ja kasvukausi on mukavasti venähtänyt.Kasvulaatikon ruutuviljelmässä kasvaa mm. porkkanaa -pitkulaista, lieriön muotoista ja purppuraista.Suurimmat odotukset ja jännitys on ollut tomaattien suhteen. Satoa on saatukin; siitä myöhemmin lisää omassa postauksessa.Tässä on sananmukaisesti suurin yllättäjä! Toukokuun lopussa taimienvaihtopäivillä vaihdoin  hopeatäpläpeipin taimet kurpitsaan ja kesäkurpitsaan. Istutimme ne kunnon kohopenkkiin ja peitimme komeuden oljilla, sekä taimet harsolla. Mitään suuria odotuksia ei ollut ja ehkä siksi kesäkurpitsa on tuottanut hyvin satoa. Keltainen kurpitsa on levinnyt versoillaan suunnilleen kaikkiin ilmansuuntiin ja kasvattanut jättiläismäisen kurpitsan.
Taimien vaihtopäivillä, siis vajaat neljä kuukautta sitten, kadotin en enempää enkä vähempää, kuin kotiavaimet. Olin jo luopunut toivosta, kunnes edellispäivänä laitoin syys/kevättakin päälle ja arvatkaa mitä taskuista löytyi? -Kotiavaimet :)

8 kommenttia:

 1. Jee, tomaattitarina jatkuu! Ja joskus sitä on tuuria kadoksissa olevien tavaroiden suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi "hyvässä piilossa" olevat tavarat välillä myös löytyvät :)

   Poista
 2. Teilläpäs on ollut yllätyksiä! Ja onneksi avaimet löytyi, se on aina aika viheliäistä kun ei tiedä missä ne ovat...

  Niin ja kurpitsa on komea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se todella oli viheliäistä, kun yritin muistella mitä taimien vaihtopäivillä tapahtui, koska sillä reissulla avaimet hävisivät.

   Poista
 3. Todellinen jättikurpitsa. Vielä on onneksi sadonkorjuuaikaa. Kiva, että avaimet olivat tallessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytkin on ollut ihanan lämpimää, vaikkakin sateista :)

   Poista
 4. Oi, mahtavaa satoa! Minulta osa sadosta jäi menestymättä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimien kasvattaminen on jännää puuhaa, eikä koskaan voi olla varma lopputuloksesta. Meillä mm. itämaiset salaatiti eivät lopultakaan menestyneet. Onneksi ruokaa saa kaupasta ;)

   Poista

Kiitos kommentista!