sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

DIY: yöpaidan uusi elämä

Olen vannoutunut yöpaitojen käyttäjä; helma saa laahata vaikka maata, kunhan yöpaita on hihaton. Materiaaleista tietty ihanin on silkki, mutta talouspoliittisista syistä suosin puuvillaa. Yöpaidat kuluvat tai siis kauhtuvat yllättävän nopeasti. Toki mikä tahansa vaate nuutuu jos sitä käyttää kahdeksan tuntia kerrallaan useampana päivänä ja pesee säännöllisesti.Tää on mun lankakerästä!

Viime kesänä yksi (lempi)yöpaita jäi eläkkeelle hyvin palvelleena ja leikkelin sen matonkuteeksi. Leikkasin matonkudetta todennaköisesti ensimmäistä kertaa ja jälki oli sen mukaista.Nyt oli akuuttitarve pannunaluselle ja virkkasin matonkuteesta vähän krouvimman isoäidinneliön. Kerrankin joku projekteistani valmistui nopeasti! Matonkuteesta virkkaus oli ihan hauskaa, mutta raskasta eli näillä ranteilla ei mihinkään suurempiin sarjatöihin ruveta. Erityisesti pidän siitä, että pystyin jatkojalostamaan vanhan yöpaidan näinkin vähäisin ponnistuksin, JEE!"Reseptin" tähän kesäherkkuun olen saanut ystävältäni: muffinsin paloja, kermavaahtoa (kannattaa ostaa spraypullo) ja jotain marjoja. Helppoa ja herkullista.

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Hieno! Tosi hienoa myös se, että lempiyöpaita sai hyvän loppuelämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulon mielestä pannulappu kuuluu sille, koska samaisesta kuteesta on tehty sille lelu :D

   Poista
 2. Matonkuteista virkkaaminen on yllättävän rankkaa ranteille, jopa näin "käsityöläisellekin" mutta ah niin koukuttavaa! (Ja se leikkaaminen vaatii myös osansa.) Ihania herkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matonkuteista virkkaamalla tulee valmista paljon nopeammin! Kuteiden leikkaamisessa on varmasti omat niksinsä.

   Poista
 3. Upea pannulappu! Eikä tuo herkkukaan "huonolle" näytä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Herkku loppui taas kerran kesken (yksi lasillinen on liian vähän..).

   Poista

Kiitos kommentista!