perjantai 26. joulukuuta 2014

Oi kuusipuu, oi kuusipuu

Jos elettäisiin vuotta 1773, edessä olisi vielä kaksi joulupäivää. Mutta aikanaan aateliset ja porvarit olivat sitä mieltä, että pitkät pyhät laiskistavat palkollisia liikaa -siispä joulupäivät vähennettiin puoleen. Ja täytyy tunnustaa, että ylensyönti, unirytmin perusteellinen sotkeutuminen ynnä pimeys kieltämättä laiskistavat.



Hra K:n sormi osoittaa saunan suuntaan :)
Jouluaatonaattona olimme ensimmäistä kertaa uudistetussa saunassa (autuaallista) 
ja tänään olimme saunassa peräti iltapäivällä mikäröyhkeys!



Jouluaaton olimme kotosalla ja herkuttelimme pienellä porukalla. Siskoni oli savustanut aivan mielettömän hyvää kalaa ja tehnyt myös toista suurta herkkua -piimäjuustoa, sekä saaristolaislimppua. Sitten oli tietysti kinkkua, metsäsienisaalattia ja juustoa. Laatikoiden virkaa toimittivat peruna-bataattilaatikko ja kermaperunat.



Joulupäivän ohjelmistoon kuului kyläily ja taas pääsimme joulupöytään. 
Huristelimme mm. Tyrvään Pyhän Olavin kirkon ohitse.



Tämä päivä on mennyt oleskellessa ja kuusta ihastellessa. Olen ihan naurettavan ihastunut tuohon meidän pikkukuuseen. Kuten kuvasta näkyy muuan Sulokin kuusen alla viihtyy (ja eräs Robert juo kuusen jalasta vettä).



Viime joulun jälkeen olen sen verran perusteellisesti "järjestellyt" alakerran komeroa, että löysin vain osan joulukoristeista -onneksi läpinäkyvät lasipallot ja muutaman muun tärkeän koristeen.



Kuusesta tuli hieman erinäköinen, kun vaalea sävyisten koristeiden tilalla olikin punaisia. Aluksi se näytti liiankin (perus)jouluiselta.

Ensimmäisen joulukuusi-kuvan punaiset ja yllä olevat hopeiset pallot ostin Fidasta. Siellä oli paljon joulukoristeita puoleen hintaan ja tein hyvät löydöt. Finlaysonin joululiina, vanha kuusenkynttilä-pakkaus (lähes täysi) ja em. pallot maksoivat yhteensä 3.05 €.






Miten teidän joulu meni? Iskikö jonkinlainen jouluähky?

22 kommenttia:

  1. Ei yhtään jouluähkyä, mutta enpä olekaan tehnyt jouluruokia. Jouluateriasta on kiittäminen ystäviä, jotka kutsuivat hetken mielijohteesta syömään aattona, muuten jouluruokasaldoni olisi vain yksi viikko sitten syöty valmisporkkanalaatikko :-D
    Höh, iltapäiväsauna on ihan hyvä. Itsekin kävin (no, mulla ei ole saunassa sähköjä, joten ainoa keino nähdä ketä pesee on käydä saunassa päivänvalolla).
    Vai sellainen salaliitto on ollut monen päivän joulunviettoa vastaan.
    Kaunis tuo teidän kuusi, varsin hieno karvainen lisäkoristus siinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluateria (tai ateria muutenkin) hetken mielijohteesta on mitä mukavin yllätys.

      Poista
  2. Jouluähky on ollut, vaikka ruokamäärä oli maltillinen. Suklaan määrä ei ole maltillinen, ja sitä en ostanut itse yhtään, kun tiesin että sitä tulee muutenkin :D

    Hieno on kuusi. Ja teilläkin on näköjään ollut Cattus Picea, niinkuin Triolassa! Jännä miten joissain paikoissa on ja toisissa taas ei. Robertille sellaiset terkut, että hyvä se on juoda. Ja joulunahan piti olla erikoisherkkuja juomapuolellakin, eikö niin? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassu juttu, että Triolasta löytyy myös jokapaikanhöynä -melkoinen sattuma :D Kattilat ovat aika maltillisesti suhtautuneet kuuseen, onneksi.

      Poista
  3. Tänä vuonna ei tullut jouluähkyä, kun suklaan määrä rajoittui yhteen rasialliseen eikä kotiin jäänyt kauheaan määrää jouluruokien rääppeitä (toisin on Toisen kaksijalkaisen lapsuudenkodissa, säälin hänen veljeään ja äitiään, jotka syövät jouluruokaa varmaan ensi viikollakin).

    Oikein nätti kuusi tosiaan! Meilläkin alettiin harkita ihan oikeaa kuusta, sellainen kestäisi nimittäin hieman paremmin kiipeilyä kuin monta monta vuotta vanha tekokuusi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeasta kuusesta tulee miellyttävä tuoksu, vesi on kattiloista juotavaa ja piikit todennäköisesti liian teräviä silkkitassuille -monta hyvää puolta. Mutta jos pitkäkarvainen kissa tulee kuusen alta häntä pystyssä -neulaset leviävät aikas tehokkaasti ympäri huushollia..

      Poista
  4. Täällä on aika maltillisesti elelty, suklaata toki syöty liikaa. Hämmentävää kyllä, joulukuusi ei ole kiinnostanut kissoja alkunuuhkuttelua enempää :-o. Arvelen, että tässä on jokin juoni kehkeytymässä. Voisiko joulu mennä ilman joulukoristeiden pudottelua...?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on samanlainen ilmiö -joulukuusen koristeet eivät kovasti kiinnosta. Varsinkin kun alaoksalla on pari metallista kissakoristetta. Mutta Nuutinpäivään on vielä aikaa eli kuuselle voi sattua vielä vaikka mitä :D

      Poista
  5. Ah noita läpinäkyviä joulupalloja!
    Syöty on hyvin, mutta ähky ei ole kuin iholla, joka ei tykkää sinihomejuustoista ja suklaasta ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Läpinäkyvät lasipallot ovat nappiostos vuosien takaa. Niihin on aina helppo yhdistää muut koristeet.
      Suklaan osalta voin allekirjoittaa tuon ihojutun..

      Poista
  6. Joulusauna <3
    Ei tullut ähkyä, mutta herkkuja on pistelty niin omassa kuin vieraissakin pöydissä. Nyt olisi ulkoilun vuoro.

    VastaaPoista
  7. Ilman isompia ähkyjä on selvitty, ruokaa oli ehkä kerrankin sopiva määrä sillä jääkaappi alkaa näyttää ihan tavalliselta, puolityhjältä ;).
    Meilläkin on saunottu ahkerasti, perinteeksi on muodostunut joulupäivän aamusauna. Sauna on niin ihana paikka, varsinkin näillä pakkasilla. Lähdenkin tästä taas löylyihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin ollaan aika hyvin selvitelty jouluruuat. Ensi vuonna voisi olla vielä himpun verran vähemmän.

      On niin ihanaa päästä kylmällä ilmalla lämpimään löylyyn -sitä ollaan kaivattu useampi vuosi.

      Poista
  8. Ihanan tunnelmallista! Meilläkin KissaKaramelli juo kuusenjalasta vettä :) Ja ähky on tullut kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesi kuusenjalasta mahtaa olla spesiaaliherkkua :)

      Poista
  9. Oi oi, olipa teillä tunnelmallisen kaunis joulukuusi. Hyviä koristelöytäjä!

    VastaaPoista
  10. Kannattaa varmaan jättää kuusenjalka paikoilleen kun kuusi on neulasensa karistanut! Meillä ei (ehkä) käydä juomassa kuusenjalasta vettä... Meillä on joulusta nautittu ihan kohtuudella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan, että mielenkiinto kuusenjalkaa kohtaan vähenee merkittävästi, kun suojaava havukerros poistuu sen päältä. Mutta aion kokeilla :)

      Poista
  11. Meillä oli aivan ihana joulu ♥
    Kutsuttiin sukulaisia joulupäivälliselle :)

    P.S. Sulkatassu-blogi muutti nimensä (ja samalla osoitteensa) ja en ole varma onko se päivittynyt bloggerin lukulistalle tai haluaako päivittyä. Blogi on nykyään: karvapuusti.blogspot.com :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdessäolo sukulaisten kanssa on mukavaa.

      Hyvä, että kerrot blogin nimen vaihtumisesta!

      Poista

Kiitos kommentista!