sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Pikkuriikkisen kevään väriä

Joulukuusi oli tarkoitus pitää Nuutinpäivään asti, mutta se lähtikin jo perjantaina. Kuusi oli kyllä aivan hyväkuntoinen, mutta kattiloiden hippa kuusen ympärillä sai minut raivohin toisiin aatoksiin.Aimäävai? Juossut kuusen ympärillä ja tassuttanut joulukoristeita?
Lisäksi eilen hain paketin, jossa oli vähän kevään väriä ja varsinkin meillä suorastaan ennen kuulumatonta väriä -keltaista! Kieltämättä kelta-valkoinen siksakki on raikkaan näköistä.Innostuin myös "sähkötöistä" (lue: Hra K joutui keskeyttämään opinnäytetyön kirjoittamisen ja tekemään sähkötöitä). Kuten olen ennenkin valittanut, vanhoissa valaisimissa on valitettavan usein maadoittamattomat sähköjohdot ja meillä lähes kaikki pistorasiat ovat maadoitettuja. Tämän valaisimen kohdalla löytyi hyvin simppeli ratkaisu: koko lamppu johtoineen päivineen saatiin kauniisti irrotettua Ikean valaisimesta ja asennettua tähän. Ja mä keksin tämän :D

Tämän lasitiilivalaisimen ostin loppukesällä Somerniemen torilta. Sitä myi jo vähän varttuneempi täti. Kuulemma hänen isänsä oli aikanaan rakentanut valaisimen. Sitten myyjä kysyi paljonko lampusta maksaisin. En ehtinyt vielä mitään tarjota, kun täti kysyi, että olisiko 5 e sopiva ja olihan se. Rrakastan vanhoihin esineisiin liittyviä tarinoita ♥ (tosin kirpparilla niitä hyvin harvoin kuulee).Nyt vihdoinkin sain valaisimen laitettua kirjakaapin päälle, monen kuukauden odotusaika johtui yhdestä vääränlaisesta johdosta, argh.

Taas kerran olen hirmuisessa tapettikuumeessa! Siispä tilasin kymmenkunta erilaista mallikappaletta Sandbergin, Cole & Sonin ja Osborne & Littlen mallistoista ja nyt niitä jännityksellä odotan. Aluksi ajattelin jotain selkeää ja graafista, mutta mallikappaleet ovat jotain muuta ;) Mutta ainakin jotain luonto/kasviaihetta niistä löytyy, kuten kaikista muistakin kotimme tapeteista.
Tuo valaisimen taustalla oleva, Pro Finlandia-tapetin voisi korvata jollain muulla tai ainakin olohuoneen muut seinät kaipaisivat tapiseerausta. Oli muodikasta tai ei, niin aion jatkaa vanhalla, hyväksi havaitulla "yksi tapettiseinä ja kolme yksiväristä seinää"-metodilla. Meillä on niin pienet huoneet, ettei niitä kerta kaikkiaan voi tapetoida samalla, varsinkaan kuviollisella tapetilla.Jokapaikanhöynällä on ollut kiirettä -välillä täytyi istua huteran kirjapinon päälläkin.


Tervetuloa lukijoiksi Pömpeli, Satu Kukkaiselämää ja Tiia K!


Onko siellä jo kevättä mielessä (meillä ainakin ilmassa on lunta ja pakkasta..)?


12 kommenttia:

 1. Keltainen sopii hyvin harmaan kanssa. Mielessä ja odotuksessa on jo kevät vaikka ulkona pakkanen taas kiristyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli ihanan, keväisen valoisaa (ja hirmuisen kylmää) :)

   Poista
 2. Upea tuo lasitiilivalaisin. Kiusallisia nuo vääränlaiset johdot ja pistokkeet. Meillä on yksi häälahjaksi saatu valaisinvanhus mikä kaipaisi jotain "valaistusta". Ja se kevät on vielä kaukana jossain tulevaisuudessa, ainakin minun mielestäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään odottamaan postausta, jossa Myrsky esittelee valaisinvanhuksen :)

   Poista
 3. Sulo on kyllä viaton ihan kaikkeen mistä sitä syytetään! :D

  VastaaPoista
 4. Sulo haluaa olla korkealla Viellä kuukauden päivät kun jaksetaan niin silloin ollaan jo hyvin lähellä kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukausi tuntuu pitkältä ajalta tässä hämäryydessä, mutta kyllähän se varmasti nopeasti menee!

   Poista
 5. Kiitos kivaa tulla. Oi että teillä mainio kisu, miten kissat aina menevätkin ja asettuvat mitä kummallisimpiin paikkoihin. Välillä saa oikein yllättyä kun jostain kumman jemmasta kisu yllättäen pölähtää. Meillä nykyään muovikuusi, kerran Oskukisi kaatoi kuusen ja se kerta riitti. ;)

  Upea lamppu kerrassaan.

  Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattilat eli kissat ovat loputtoman uteliaita :)

   Mukavaa iltaa sinne myös!

   Poista
 6. Kylläpä siittä tuli upea valaisin! Ja tuo Sulo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkän odotuksen jälkeen valaisin on vihdoinkin käytössä :)
   Sulo ja Robert lähettävät puskuja KarkkiKaksosille ♥

   Poista

Kiitos kommentista!