torstai 12. helmikuuta 2015

Blogihaaste

Kirppisrakkautta-blogin Eeva heitti minulle kirppistelyyn liittyvän haastepallon, kiitos.


1. Parhaat kirppislöytöni top 5.

Oumaigaad kuinka vaikea kysymys ja heti kärkeen!a) Keräilyharrastukseni alkoi värilasilla.
Täytyy heti alkuun todeta, että lasin keräilyssä minua on niiiin monta kertaa viilattu linssiin. Esim. Kartio-sarjan tyylisiä laseja on useampi. Tästäkin huolimatta lähes täydellinen setti löytyy - muinoin ostamastani kuuden kappaleen setistä todennäköisesti viisi on samaa sarjaa. Kauneimpana kaikista on punainen lasi. Kaatimen olen saanut Hra K:lta synttäri- tai nimpparilahjaksi n. 15 vuotta sitten.b) Wanhat pelti- ja pahvipurkit.
Tälläkin keräilyn saralla olen tehnyt parhaimmat löytöni jo vuosia sitten. Hangon keksin Lakritsia- ja Mikado-peltirasiat, sekä Veekoo-kahvipurkki.
Muita toppen löytöjä ovat pitsikuviollinen peltirasia ja iso Hangon keksi-rasia.

"Mikado-rasia on pieni, hieno jaappanilaistyylinen lipas - täynnä koristeellisiin riveihin ladottuja manteli-vohveleita". Näin mainostettiin Mikado-rasiaa 20-luvulla.


Vanha Mignon-rasia on kaunis. Mignon muuten on Fazerin toiseksi vanhin, edelleen tuotannossa oleva makeinen. Kaikista vanhin on Pihlaja-karkki

Pelti- ja pahvirasioiden keräilyssä on se etu, että ne voi välillä huolettomasti pakata laatikkoon ja viedä kellariin säilöön ja kaivaa ne sieltä sitten taas "uusina" esille.
c) Tiikkinen kirjoituspöytä.
Tämän löysin joitain vuosia sitten nettihuutokaupasta. Suurehko pöytä, mutta kuitenkin aika kevyen näköinen.d) 60-70-luvun ruokailuryhmä.
Tämä on minulle vanha, rakas tuttu jo lapsuudesta. Mummulassa keräännyttiin tämän pöydän ääreen mm. jouluna. Kuten useimmat vanhat pöydät, tämäkin on jatkopalalla venytettävissä.
Tiikkiviiluinen puu on minusta kauniin väristä ja taas kerran muotoilultaan kevyttä.
e) Viking-seinäkello.
Löytyi viime kesän ensimmäisestä maalaishuutokaupasta. Myynnissä oli paljon kelloliikkeen jäämistöä. Meklarin mukaan kaikki kellot olivat huollettuja. Ja toimiihan tuo hyvin -kunhan muistan sen säännöllisesti vetää :D


2. Aikakausi, millä olisin halunnut elää
Jos pääsisin aikamatkalle haluaisin käydä iloisella 20-luvulla esim. Berliinissä tai Pariisissa. Liitelisin varakkaana jazz-tyttönä paikasta toiseen. Toinen aika ja paikka missä haluaisin piipahtaa on Woodstock. Veikkaisin että viimeksi mainitussa riittäisi yksi päivä ja ensin mainitussa yksi vuosikymmen.

3. Lapsuuden haaveammatti
Sairaanhoitaja ja teininä sisustussuunnittelija :)

4. Kokoelmistani puuttuva (second hand) -aarre
Lapsuudenkodissani on Nanny Still:n Apollo-kynttilälyhty punaisena (tosin se on mennyt rikki). Sitä olen ihaillut lapsesta saakka ja osittain tästä on lähtenyt myös keräilyintoni värilliseen lasiin. Haaveilen siis erivärisistä Apollo-lyhdyistä.

5. Jos matkustelet, minne menet mieluiten
Olen aika vähän matkustellut, mutta Berliini tai Barcelona on varma valinta (näistä kummastakin olen blogissa postannut). Haavelistan ykkösenä on Japani.
Kotimaassa menisin oikein mieluusti Imatran Valtionhotelliin; se on huikean hieno paikka. Mutta niin pirskatin kaukana. 
Ensi kesänä haluaisin mennä käymään Kotkassa ja Haminassa. Taidehistorian tunneilla Haminan keskustan ympyrän muotoinen asemakaava teki vaikutuksen. Ylipäätään koko maailmassa on harvakseltaan samankaltaisia ympyräkaupunkeja. 

En haasta ketään erityisesti, mutta Eevan kysymykset ovat niin hyvät, että olisi kiva nähdä vastauksianne :)


Lämpimästi tervetuloa miia ketunkololla ja kaikille mukavaa loppuviikkoa!

Ps. Kaipaan vinkkejä Porvoon kirppiksistä.

12 kommenttia:

 1. Tosi hienoja löytöjä kyllä! :)

  VastaaPoista
 2. Jee, haasteeseen on vastattu! Onpa upeita löytöjä! Vastaisin aikakausi- ja matkustuskysymyksiin suunnilleen samalla tavalla, hauskaa. Kirjoittelin viime kesänä postauksen kirppismatkasta Porvooseen (monen paikkakunnan kautta): http://kirppisrakkautta.blogspot.fi/2014/07/kirppismatka-turkupaimiosauvosaloselkip_31.html ja http://kirppisrakkautta.blogspot.fi/2014/07/kirppismatka-turkupaimiosauvosaloselkip.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloinen 20-luku ja toisaalta hippiaika olisivat mielenkiintoista kokea :)

   Kävinkin silmäilemässä Porvoon kirppisvinkkejäsi, mutta reissu peruuntui juuri viime hetkellä, nirsk. Mutta Loimaan vinkeistä taasen oli hyötyä :)

   Poista
 3. Tärkeimmät asiat ensin: Hyvää nimipäivää Sulo!

  Hienoja löytöjä. Tässä pari kirppisvinkkiä Porvoosta: https://www.facebook.com/kellarikirppis

  http://www.kevatkirppis.fi/index.shtml

  Täällä en ole kyllä koskaan käynyt: http://tompankirppis.fi/

  Ja sitten Tarmolassa on joku kirppis, jonka nimeä en kyllä just nyt muista! Toivottavasti näistä on apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo kiittää ja pokkaa, sekä lähettää hellän puskun (silleen tosi kaukaa ihmisestä puskaistuna, tottakai).

   Poista
 4. Ooh ja aah noille laseille ja rasioille! Viime kesänä kävin tuolla Kevätkirppiksellä ja ihan lähistöllä oli toinenkin... (Naukulan Mamman kyselin silloin vinkkejä) Oli kuuma ja olin tuolloin raskaana, ei ollut hyvä keikka meikäläisellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuma ilma ja raskaus kuulostavat tukalalta yhdistelmältä!

   Poista
 5. Minullakin on jonkinlainen parantumaton rasiahuuma. Viime kesänän myin kirppiksellä osan pois, joten nyt voi taas kerätä uutta :) Kaikenkaikkiaan olet tehnyt hienoja ja harkittuja löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joitain vuosia sitten myöin kirppiksellä n. 10 käsilaukkua ja nyt olen hiljalleen ostanut uusia tilalle ;)

   Aina voisi olla harkitsevaisempi löytöjen suhteen.

   Poista
 6. Hienoja löytöjä olet tehnyt

  Hyvää Ystävänpäivää :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!