lauantai 7. helmikuuta 2015

Onnenpäivä kirppiksellä vol XI

Viime päivät ovat kuluneet sairastelun merkeissä, mutta täällä sitä taas ollaan :) Tammikuu oli kirppistelyn suhteen aika vaisua, muttei sentään "kirpputoriton tammikuu".Keittiön uudelleen järjestelyn yhteydessä (klik) erehdyin luopumaan valaisimesta johon oli viritetty valoja pyykkinarun tyylisesti (Ikea), joka myös valaisi keittiötä oikein mainiosti. Aika nopeasti huomasin virheeni, mutta Hra K, Se Rontti, ei ole suostunut virittämään sitä takaisin. Niinpä keittiössä on ollut siitä lähtien erinäisiä lamppukokelaita.

Kuvassa vasemmalla oleva valaisin on lamppukokelas nro 2 makuuhuoneesta ja sinne se myös sopii paremmin. Oikealla on kirppislöytöni, joka maksoi peräti 6 € (kyllä, kuupat puuttuu). Siitä tulee lamppukokelas nro 3 ja nyt olen etsiskellyt sopivia lamppuja siihen. Valaisevuuden kannalta tärkeintä on lumen-arvo ja valokuvausta harrastavana myös värientoisto kiinnostaa.Kirppikseltä löytyi tälläisiä "mysteerilaseja" 5 kpl. 
Iittalan ne tod. näk ovat, mutta tunnistaako ketään mihin sarjaan ne kuuluvat?Eilen nautimme auringosta ♥.Olen aivan ihastunut tähän erittäin koristeelliseen lautaseen, joka myös löytyi kirpputorilla. 
Se on Enoch Wegdwoodin Asiatic pheasant-sarjaa.Tammikuun lopulla olin eläkejuhlissa Telakalla, joka oli oikein kiva ja rento paikka. Siellä oli myös  aikas mielenkiintoiset wc-tilat, josta nappasin tämän kuvan. Aamulehdessä oli muuten juuri arvio Telakka-ravintolasta.

Tervetuloa lukijoiksi Eeva Kirppisrakkautta ja Pelaguu. 
Aurinkoista viikonloppua kaikille!

19 kommenttia:

 1. Lamppujen hankkiminen on mielestäni yksi vaikeimmista asioista. Eikä minusta ole apua lasinkaan tunnistamisessa, mutta tuon puuhkahännän tunnistin kylllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhkahäntä on lähes aina menossa mukana, edelleen :)

   Poista
 2. Hienoja löytöjä - ja taas kerran hienoja kuvia! Osallistuin blogihaasteeseen Kirppisrakkauden puolella ja nyt heitän haasteen sinulle. Jos haluat osallistua, kysymykset löytyvät uusimmasta postauksestani.

  VastaaPoista
 3. Hienoja löytöjä - nuo lasit ovat kauniit oli ne kenen tahansa valmistamia;)
  Meillä on olohuoneen toisen lampun etsintä kestänyt pitkään - kun varaa ei ole siihen unelmalamppuun (joka maksaa enemmän kuin koko meidän olohuoneemme muu sisustus yhteensä ja jonka myötä myös muu sisustus menisi uusiksi) - niin ei vain tunnu löytyvän sitä mieleistä. Täytyypä käydä jossain välissä tarkistamassa paikalliset kirppisvalikoimat;)
  Valoisaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On olemassa unelmia ja Unelmia. Jonain päivänä sopiva lamppu tulee vielä vastaan :)

   Täällä on ollut ihanan aurinkoinen päivä, toivottavasti teillä myös!

   Poista
 4. Valaistus on vaikea juttu, se tiedetään täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä pimeässä pohjolassa hyvä valaistus on tosi tärkeää!

   Poista
 5. Sulla on Anna kyllä mahtava kirpputorivainu, teet upeita löytöjä jatkuvasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi :) Aika paljon tulee kirpputoreja kierrettyäkin.

   Poista
 6. Hyviä löytöjä olet tehnyt. Komppaan Naukulan Mammaaa, lampunvalinta on todella vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampun pitäisi näyttää hyvältä, valaista tarpeeksi ja kaiken lisäksi kuluttaa sähköä maltillisesti, huh.

   Poista
 7. Sulla on silmää bongata kauneutta!

  VastaaPoista
 8. Minulla on keittiössä samankaltainen valaisin kuin teidän lamppukokelas 2. Valaisimen valitseminen ei ole ongelmatonta. Hienoja löytöjä olet taas tehyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään lamppukokelas 2., mutta se ei valaise tarpeeksi keittiössä. Mulla on jokin pakkomielle supervalaistuun keittiöön tai ainakin siihen mahdollisuuteen.

   Poista
 9. Tuon harmaakankaisen nojatuolin malli on jotenkin kovin tuttu. Meillä saattaa olla mökillä yksi tuollainen tuoli. Oli 1960-luvulla lapsuudenkodissani. Se kaipaisi uutta verhousta. Otan kesällä valokuvan tuolista, niin pääsen vertailemaan.

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Laitetaan uusiksi toimivalla linkillä. Eli mä bongasin joskus sun tarran kaverin. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!