keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kirppishamsterin tunnustukset ja silkkipaidan kosto

Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti viettää miniloma Porvoossa ja Haikon kartanossa. Huone oli varattu, laukkukin melkein pakattu ja tietysti sopivat kirpparit kartalta katsottu. Mutta sitten allekirjoittaneen mieleen välähti, että onko uima-altaat ynnä suihkutilat hyvä valinta vain muutamaa viikkoa ennen suurta leikkausta. Konsultoin vielä tuttua sairaanhoitajaa, sekä kuuntelin paria ystävää ja lopulta Hra K kanssa päätimme perua koko miniloman. Oleskelu kylpylässä ilman uimista olisi ollut meikä vesipedolle hiukan liian katkeransuolaista.

Niin että Porvoon sijasta ajelimme Peipohjaan rompe- ja kirpputorille (kiitos vinkistä Leena). Samalla kertaa tuli vähän sukuloituakin. Itseasiassa viime päivien aikana olen juossut kirpparilta toiselle, sillä kohta alkaa siitäkin puuhasta (toivottavasti vain pieni) paasto.Juuri uunista astianpesukoneesta tulleita astioita. Sekä uusia, että vanhempia löytöjä.
 Huom! En todellakaan suosittele konepesua vanhoille astioille.

Ehkä parhain löytö oli kuvassa näkyvät, turkoosit, Toikan suunnittelemat Fauna-sarjan jälkiruokakipot. Alkuperäispakkauksessa ja hinta 10 e.Hra K bongasi tämän, hintalapun mukaan käyttämättömän, Finelin Kehrä-pannun. Arvoa reilusti alentaa se fakta, että kansi ja sanka puuttuvat. Mutta meillä se toimii näinkin.Nämäkin Hra K bongasi. Tunnen aika huonosti Arabian tuotteita, varsinkin ns. taidekeramiikkaa. Pohjaan on vain sutaistu nimikirjaimet AH ja Arabia. Koska kippojen kappalehinta oli vain 4 € niin otin tämän "hirmuisen" riskin. Varsinkin siksi, että kippojen kuviointi on hyvin kaunis. Melko intensiivisen googlettamisen jälkeen sain selville, että taitelija on Annikki Hovisaari.Nämä ovat niin mahdottoman sievät kaffekupit ♥. Sanoin miehelle, että mäenvoijättäänäitä! 4kpl hyviä + pari epäkuranttia kustansi 8 €.

..niin se silkkipaidan kosto. Yhdestä kirpparipöydästä löysin silkkipaidan, Benettonin villahameen, silkkimekon jne. ja toisesta silkkimekon ja kietaisumekon, yhteensä n. 20 €. Sen jälkeen pesukone on laulanut ja kuivauskaappi hönkinyt kuumaa ilmaa. Yleensä olen aika pedantti värien lajittelussa -valkoisetkin lajittelen kylmiin ja luonnonvärisiin, mutta enpä tällä kertaa. Laitoin harmaaraidallisen silkkipaidan, pari harmaa-valkoista lempipaitaa ja pari valkoista yöpaitaa samalla kertaa pesukoneeseen. 60 asteeseen, tottakai. Silkkipaidasta tuli oikein puhdas ja kellastunut niskalappukin puhdistui kertaheitoilla, MUTTA muiden vaatteiden valkoiset osat muuttuivat ihan hirveiksi, sellaisiksi likaisen valkoisenharmaiksi, oumaigaad. Ai niin, en todellakaan suosittele pesemään silkkipaitoja pesukoneessa, varsinkaan jos niissä lukee kuivapesu. Siis tämäkin omalla vastuulla. Mutta puhdasta tuli. Siitä en tiedä tarkalleen mitä kuumuus teki silkkikankaalle, siis muuttuiko sen ominaisuudet jotenkin. Muut silkkivaatteet pesin kiltisti kylmässä, käsinpesuohjalla ja hellävaraisella linkouksella.
Silkkipaita-gaten jälkeen ostin kaupasta värinsieppariliinoja ja yllättäen ne tuntuvat toimivan (olin vähän skeptinen). Sitten löysin kodinhoitohuoneen pesuainehyllystä parin liinan näytepakkauksen -voi kunpa olisin A) huomannut koko paketin olemassa olon ajoissa ja B) käyttänyt niitä ja kaksi lempipaitaa olisivat vielä käyttökuntoisen. * Syvä huokaus*.

Oliko tässä nyt tarpeeksi monta varoittavaa esimerkkiä erilaisista vaatteiden pesuvirheistä. Listaan voisin lisätä, että villavaatteet täytyy todellakin pestä pesuohjeen mukaan, ihan oikeasti.


Welcome Changli!

16 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä!
  Ja minä taidan olla jäävi kommentoimaan noita pesuvirhejuttuja - on nimittäin aikamoinen historia sillä saralla;)

  VastaaPoista
 2. Turkoosit Faunat ovat loisto löytö! Jokunen vaate on omaa laiskuuttani mennyt konepesussa pilalle, kun en ole viitsinyt käsin pestä.

  VastaaPoista
 3. Voi kökkö! Joskus vaan käy kömmähdyksiä. Vaan taas olet/miehesi on tehnyt upeita löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa miehellä oli kyllä tarkka vainu :)

   Poista
 4. Ooh noille lasihankinnoillesi! Ja ikävä juttu tuo pesuerehdys:( Peseminen taitaa sittenkin olla taitolaji -mutta vahinkoja sattuu taatusti aivan kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesujutuissa ei pitäisi kiirehtiä, mutta aina ei malta :)

   Poista
 5. Onpa suloiset kaffekupit ( taas). Teillä olikin kannattava keikka! Hyvä ettette turhaan ajelleet.
  Saitko niillä värikkaappareilla nyt pesussa värjäytyneitä vaatteita kirkkaammiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin vielä kaupasta kesto värinsiepparin ja kokeilin valkaista harmaa-valkoisia paitoja. Ei ja Ei. Värinsieppari muuttui harmaaksi eli ehkä väriä hieman irtosi.

   Poista
 6. Ooh, nuo Fauna-kulhot, ihanat! Pesumokat on kypsiä, toivottavasti saat tehtyä lempipaidoillesi vielä jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Faunat olivat mainio löytö ♥. Tämänkin pesumokan olisi voinut välttää jos vähän olisin ajatellut, mutku ei..

   Poista
 7. Käsittämättömän upeita löytöjä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!