sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Suomen Kädentaidot- ja Keräily-messut

Vuosien, vuosien tauon jälkeen käväisin Kädentaidot-messuilla ja tietenkin myös Keräily-messuilla. Sain houkuteltua Hra K:n mukaan, kun lupasin maksaa hänet sisälle, tarjota kahvit ja ruuat. Tosin "unohdin" kertoa yhden melko oleellisen asian; sen että nämä messut ovat hirmusuositut :D Onneksi olimme heti lauantaiaamusta paikalla ja parin ensimmäisen tunnin aikana siellä oli vähän väljempää. Nyt olin myös ensimmäistä kertaa bloggaajan roolissa messuilla, sillä sain bloggaajapassin. Kiertelin siis kamera kaulassa ja käyntikortit tassussa.

Down to size-osastolla katseeni kiinnittyi ensimmäiseksi A) Saa kuvata-kylttiin tai B) Mustaan pinnatuoliin, jossa oli hienot, kierrätysmateriaaleista Tampereella valmistetut tyynyt. Kierrättämisen merkitystä nyt ja tulevaisuudessa ei voi liikaa korostaa. Ja aina parempi jos tulos on näin tyylikäs ja ajaton. 
Tällä osastolla sain myös hyvän kierrätysvinkin. Aina välillä tulee tuskailtua, että mihin voisi viedä vanhoja ja kauhtuneita lakanoita, pyyhkeitä vaatteita jne. Tampereella on aloittanut Nextiili-paja, joka ottaa vastaan mm. vaatteita ja liinavaatteita.Mahdottoman hauskoja ja todella elävän oloisia pehmoleluja/käsinukkeja oli Rannan Lelupajan osastolla. 
Kattokaa ny tota varista! Kuinka liikuttavan näköinen otus ♥.Lapasia eri maakunnista. Toinen toistaan hienomman näköisiä.Pikku-Sirmakan osastolla oli todella upeita, käsinkirjottuja rekipeittoja ja tyynyjä. Tuotteet kirjotaan perinteisen satakuntalaisen malliston pohjalta. Kansanomaiset kirjontatyöt ovat mielestäni niin_kauniita! Messutarjouksena olisi ollut tyynyn kirjontapakkaus, mutta onneksi tajusin ettei siitä mitään kuitenkaan tule tai ainakaan seuraavaan viiteen vuoteenn. Joten ostin valmiin tyynyn.Olenkohan täällä blogissa koskaan maininnut, että olen harrastanut sukututkimusta?
 Helmi Sirolan osastolla oli mm. aivan huikean hieno sukupuu (joululahja-ainesta). Sekä erilaisia, mutta hienoja joulukortteja, arvostan.Sitten me nähtiin Kiertävä keppihevossirkus ♥♥. 
Sirkuksen hepat olivat tosi persoonallisen ja ilmeikkään näköisiä. Yksilöitä, niin kuin oikeat hevosetkin.Keräily-messujen puolella kuvasin vain yhdellä messuosastolla. Mutta se olikin vähän spesiaalimpi, sillä esittelijät olivat pukeutuneet vintagetyylisesti ja heidän messuosastollaan oli vaikka mitä kivaa. Täältä ostin ihanan, vintage-kaulakorun. Tänään olen tutkinut riippuksessa olevia leimoja. Suurennuslasi on tietysti hukassa, mutta onneksi kirjotuspöydän lampussa on kirkas valo ;)

Messuilla oli paljon katsottavaa ja siellä olisi saanut kulutettua tuntikaupalla aikaa ja rahaa. Tietenkin siellä olisi ollut toinen toistaan houkuttelevampia lankoja, mutta pysyin tiukkana. Olen aika tyytyväinen langattomaan messusuoritukseeni.
Seuraava postaus onkin omistettu messulöydöille.

Mukavaa alkavaa viikkoa!


14 kommenttia:

 1. No kaikenlaista ne keksii, keppihevossirkus! Vaan hauskaahan se varmasti on. Kukapa ei olisi keppihevostellut lapsena.

  On kyllä upeita nuo tyynyt ja peitot! Onnea myös langattomasta messusuorituksesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin ilman muuta halunnut tuollaisen peiton, mutta pelkäänpä ettei se ole aivan kissaturvallinen. Tai siis turvassa kissoilta..

   Poista
 2. Tuollaiset kädentaitomessut ja myös (joulu)myyjäiset on sellaisia paikkoja, joissa rahaa saisi kulumaan mielin määrin. Tiukkana saa olla, ettei jokaiseen ihanuuteen lankea.

  Upea sukupuu. Olispas hieno tuolleen mustavalkoisin kuvin täytettynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kukkaron nyöreistä sai tosissaan pitää kiinni. Täällä myyjät sentään olivat suomalaisia, kaikilla joulutoreilla sekään ei ole varmaa.

   Poista
 3. Langaton messusuoritus :-D
  Ihania kirjontoja ja mikä kaunis sukupuu! Kävin kerran perinteisen villakirjonnan kurssin, kun asuin Ikaalisissa, se oli kivaa ja kiinnostavaa. Oppi juuri noita kaikenlaisia pistoja, millä saa monenlaisia kuvioita aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kyseinen yritys oli myös Ikaalisista! Olisi kiva osata tuollaisia pistoja, mutta veikkaan ettei kärsivällisyys riitä -se riittää just ja just kirjolapasiin ;D

   Poista
 4. Kahtena päivänä tuolla olin, mutta siltikin olet kuviisi saanut myös sellaista, mitä en ole nähnyt lainkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyjiä oli tosi paljon ja asiakkaita vielä senkin edestä. Onneksi voi blogipostauksista bongata sellaista, mihin ei messuilla törmännyt :)

   Poista
 5. Oi, tuo variskäsinukke on mielettömän hieno! Kivaa, että messuilla oli mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin niin halunnut ostaa variskäsinuken. Tarkemmin ajatellen se olisi sopinut oikein hyvin vanhojen keräilylelujen joukkoon..

   Poista
 6. Olipa kaikenlaista. Kuulin että tuonne huvituksiin sai ostaa rannekkeenkin,että pääsi kaikkina päivinä "hurvittelemaan" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, rannekkeen olisi voinut ostaa myös. Meikäläisen messukunto ei vielä ole sillä tasolla; ehkä ensi vuonna kahtena päivänä jne.

   Poista
 7. Ihania lapasia! (ja vaikka mitä kivaa...)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!