maanantai 3. heinäkuuta 2017

Juhannuksen alla pääsin toteuttamaan vuosien haaveeni. Suunnilleen viisi vuotta sitten opiskelin avoimessa yliopistossa taidehistoriaa ja siitä jäi kytemään halu kerätä taidetta. Muutaman vuoden olen seuraillut Bukowskin sivuja ja nyt vihdoin(kin) tärppäsi. Em. nettisivut ovat myös mainio tapa seurata mitä teoksia ylipäätään on liikkeellä.



Saanko esitellä, Rauha Eklundin Lehtimeri

Pikaisella googlauksella Eklundista ei löydy paljoakaan tietoa, paitsi että hän aloitti korusuunnittelijana ja siirtyi siitä suurempiin töihin, materiaalina tina. Hänen päätyönsä on Kokkolan kaupungin aulassa oleva Meren äärellä.



Hopean hohtoinen tina(?)reliefi on allekirjoittaneen kaltaiselle hopeakoruharakalle mitä luontevin valinta. Sehän on kaunis kuin koru! Nyt pitäisi vielä päättää mikä olisi Juuri Oikea paikka reliefille.

8 kommenttia:

  1. Onpa jännittävä teos. Hieno löytö!

    VastaaPoista
  2. Se on kaunis. On jotenkin samaa henkeä, kuin siinä tekemässäsi makramee-seinävaatteessa.

    VastaaPoista
  3. Hei! Tämä on minun mummini työ, Rauha Eklundin tekemä tinareliefi. Siis isän äiti, kokkolalainen. uraauurtava tinataiteessa: kehitti täysin oman tekniikan, jota ei vieläkään voida "matkia". Mummista aika jätti, ennenkuin kertoi minulle "salat".
    (Tuskin olisi kertonutkaan) Se vaan pitää näpeissä tuntua, opettelin itse, ja tina oli minun juttu ihan heti! Nyt ymmärrän, miksi mummilla oli aina pitkät kynnet:) Ota yhteyttä, jos haluat! Terkuin Carina Eklund

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!