keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kesän ruutuviljelysuunnitelmat vol I

Tammikuun lopulla mainitsin siementilauksesta, jonka tein Villiniittyyn ja innolla odotin tilauksen saapumista. 26. tammikuuta kirjoitin "Kevään ensimmäinen siementilauskin on jo tehty, tällä kertaa Villiniitystä. Tomaattilajikkeista ym. kerron enemmän, kunhan tilaus on tullut". -Kaikkien mutkien jälkeen tilaus saapui vasta n. viikko sitten, siis toimitukseen meni n. 3 kk! Tomaattien kasvattamisen siemenestä saa jättää suosiolla ensi vuoteen.
Aikaisempina vuosina olen tehnyt siementilauksen Hyötykasviyhdistyksestä ja kaikki on sujunut hyvin. En osannut kuvitellakaan näin hidasta toimitusta. No, positiivista on se, että kasvihuoneessa on enemmän tilaa okralle. Okrat ovat nyt n. 25 cm pituisia, honkkeleita taimia (eli kouluesimerkkejä vähällä valolla ja lannoituksella kasvattamisesta). 

Ruutuviljelmään tilasin Villiniitystä purppuran väristä porkkanaa (”Purple Haze” ) ja silpoydinhernettä, joka myös on yllätys, yllätys purppuran väristä (Pisum sativum  ”Purple Podded Desiree”). Lisäksi aion kylvää muutamaa salaattilajiketta, raidallista punajuurta ("tondo di chioggia"), lehtimangoldia ja retiisiä (”cherry belle”).


Jotain vihreääkin ruutuviljelmästä löytyy; ruohosipuli on jo hyvässä kasvussa. Toisessa laatikossa ainakin osa viime vuonna kasvatetuista yrteistä näyttäisi talvehtineen. Viikonloppuna täytyy korjata kuihtuneet pois ja laittaa harso päälle suojaamaan ja lämmittämään.

Ruutuviljelystä olen kirjoittanut aikaisemmin täällä klik.Lämpimiä päiviä varten lepotuoli on jo valmiina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!