maanantai 16. huhtikuuta 2012

Onnenpäivä kirppiksellä

Tänään tein yhden parhaimmista kirppislöydöistä ikinä. Ensin löysin vanhan, mutta siistin ja ehjän Villeroy & Bochin uunivuuan..
..hetken päästä huomasin yhdessä pahvilaatikossa jotain keltaisen sävyistä ja lasista, muotokin näytti tutulta. Tästä innostuin siinä määrin, että melkein tiputin uunivuuan lattialle.Laatikosta löytyi Tamara Aladinin Riihimäen lasille suunnittelema Kleopatra-vaasi (1502)!! Se on niiin kaunis. Mitenkään täydellisen kuntoinen se ei ole; esim. lasinvärinen "kahva" on melko tökerösti liimattu, mutta siltikin olen iloinen ihanaisesta, lähes ilmaisesta löydöstäni. Olen myös hieman yllättynyt, että tämäkin lasiesine on väriltään amber, kuten toinen Porvoon tuliaisista. Tämä Kleopatra pääsee vitriiniin samanlaisen, mutta punaisen vaasin seuraan.

Em. vaasin suunnittelijasta, Tamara Aladinista löytyi hyvin vähän tietoa. Ylen sivuilta löytyi parin vuoden takainen juttu mystisestä Tamara Aladinista klik. Riihimäen lasin maljakoista löytyi vanha juttu Helsingin sanomien sivuilta klik.

2 kommenttia:

  1. Hienot kirppislöydöt ! Erityisesti tuo kannu. Ihana väri ja kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Petriina! Kannu oli harvinainen löytö, useimmiten en löydä mitään erityistä kirppiksiltä.

      Poista

Kiitos kommentista!