maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pääsiäistunnelmia

Meidän pääsiäiseen kuuluvat hyvällä ruualla ja suklaalla herkuttelu, sekä hyväntuoksuinen perunanarsissi.


Ruokana on maalaispateeta, riisiä ja halloum-salaattia. Kuvan "perintöhopeat","porsliinit" ja "kristallit" ovat kaikki Ikeasta, onneksi sieltä löytyy kauniita vanhanaikaisen näköisiä astioita :)Marimekon Lumimarja-servietti paistattelee iltapäivän auringossa.

Vanhaan Arabian voiastiaan mahtuu perunanarsissi ruukkuinen (ruukku on vuorattu muovipussilla). Fazerin Mignon muna on ihan must pääsiäisenä ja viikkoja ennen, sekä jälkeen. Lindt:n pääsiäispuput ovat ihanan näköisiä ja suklaa kohtalaista.
Perunanarsissista kirjoitin ihan blogin alkumetreillä klik.Pääsiäiseen tietenkin kuuluvat myös lusikkaleivät. Leivoin ne Sirkka-Liisan lusikkaleivät-ohjeen mukaan ja lisäsin taikinaan hieman tuoretta kardemummaa. Jostain syystä (taas kerran) ne eivät pitäneet muotoaan uunissa vaan paisuivat teelusikasta ruokalusikan kokoisiksi. Mistäköhän se johtuu?
Onneksi maku kuitenkin oli hyvä. Kuvassa tuttuun tapaan Teema-lautanen ja Flirt-lasi.


Tässä vielä kuva kukka-asetelmasta, jonka tein viikko sitten. Tätä tulppaaniasetelmaa ei ole hoidettu niin kuin ohjeistin blogitekstissä. Eli jos haluatte tulppaanien säilyvän edes vähän paremmin tehkää niin kuin kirjoitin, älkää niin kuin käytännössä teen.. Kukka-astelma on ollut viikonpäivät kaapin päällä keittiössä, turvassa nuoremman assistentin "huolenpidolta".

Aurinkoista maanantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!