lauantai 21. huhtikuuta 2012

Keväinen lounaskattaus

Eilen satoi räntää ja oli harmaata. Kävin vastaiskuun luonnonvoimia vastaan ja tein keväisen lounaskattauksen. Kaivoin liinavaatekaapista toiseksi värikkäimmän pöytäliinan ja astiakaapista vihreää ja valkoista -heti oli keväisempää :)

Lounasruuaksi oli eilen (ja tänään) linssikeittoa. Siihen tulee linssien lisäksi tomaattia, sipulia, valkosipulia, yrttejä ja reilusti oliiviöljyä, mums.
Vasta joitain vuosia sitten olen opetellut syömään keittoja (pinaatti- ja kalakeittoa olen "aina" syönyt). Perisuomalainen pehmeäksi keitetty porkkana ja muut keitto hirviöt vihannekset aiheuttavat edelleen puistatuksia, varsinkin selleri. Lapsuudessani kouluissa pakotettiin syömään (vaikka yökkien ja kyynel poskella) lautanen tyhjäksi ja "sopivan" annoksen lautaselle annosteli keittäjä.

Tilitys ruokatraumoista päättyi tähän ;) Palataan keväiseen kattaukseen.


Liinavaatekaapista löytyi vanha perintöpöytäliina. Sen seuraksi katoin vihreät Kartio-lasit ja valkoista Teemaa ja Arcticaa."Perintöpöytäliina" on ommeltu aikanaan Paradise-kankaasta, jossa lukee; Designed for Sears by Lawrence Peabody. Sears on amerikkalainen tavaratalo ja Peabody oli sisustus- ja kalustesuunnittelija, sekä arkkitehti (n. 50-70-luvulla). Valitettavasti perimätieto ei kerro miten ko. kangas päätyi Pohjois-Satakuntaan.

Aurinkoista ja leppoisaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!