sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Onnistumisen iloa

Tämä ei ole suuri askel ihmiskunnalle, eikä maailman rauhalle. Paitsi olen sitä mieltä, että sopiva, mielekäs puuhailu vähentää perheriitoja ja siten tavallaan edistää rauhaa.

Palkintopuheissa (sen "palkinnon" esittelen ihan kohta) aina kiitetään erinäisiä tahoja. Haluan kiittää Onnin virkkauskoulua ja Elinan torkkupeitto-tutorialia -iso kiitos ♥."Palkinto"

Eilisaamuna söin hyvän aamupalan ja päätin kokeilla josko nyt se isoäidin neliö onnistuisi. Ja se onnistui, vihdoinkin :)Seuraavista neliöistä tuli jo vähän siistimpiä ja lähes normaalin tiukasti virkattuja. Lapasista teen yleensä niin tiukkoja, että ne pysyvät itsekseen pystyssä -ei sitten tuuli pääse sormien kimppuun ;)
Haaveissani siintää torkkupeitto, saas nähdä minä vuonna se tulee valmiiksi. Ajattelin, että virkkaisin vielä yhden erilaisen värisekoituksen -mitä ehdottaisitte? Nythän jokaisessa on harmaata ja valkoista + punaista/violettia/mustaa olisiko vihreä hyvä lisä?Sulo pistää nokkansa ja tassunsa joka paikkaan..Koska päivittäin tunnista toiseen istuminen on vaarallista, virkkaan välillä seisaaltani. Jos se kuulostaa pöhköltä, voin tunnustaa, että työpaikalla olen tulostanut "istuminen tappaa"-lehtiartikkelin ja laittanut sen seinälle, ihan varoitukseksi ja muistutukseksi itselleni, sekä muille. 
Haastan muutkin viettämään "vähätuolista kevättä", koska "tuoliton tammikuu" meni jo.Olohuoneen aurinkoläikässä oli ruuhkaa ja Sulokin melkein virkkasi. 

Meillä kävi tänään vieraita ja heistä nuorin oli n. 1,5 v. Minikissa oli hänestä tavattoman kiinnostunut ja kun pikku neiti söi omia eväitään tuli Sulo viereiselle tuolille istumaan, sekä myöhemmin leikkimään.

20 kommenttia:

 1. Virkkaava Sulo <3
  Harmaa ja valkoinen on mahdottoman kaunis väripari, äänestän sitä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo(kin) otti Onnista mallia -tosikollit virkkaavat välillä. Jopa Suomen maajoukkueessa ;)
   Harmaa+valkoinen on kaunis yhdistelmä ♥.

   Poista
 2. Mie tykkään kaikista väreistä, joten vaikea sanoa mikä yhdistelmä ois paras..
  On se muuten hyvä että istumisesta varoitetaan, ainakin minuun on (hiukan) tehonnut. Nousen seisomaan pari kertaa useammin kuin ennen vanhaan . Ja töihin on ilmaantunut sähköpöytiä, jotka hiissataan seisoma-asentoon.
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin töissä on yhä enemmän sähköpöytiä ja selkä kiittää :)

   Poista
 3. Ooo *taputuksia* Onpa hienoa! Palat näyttävät kauniilta. Ja johan se on Sulonkin aika opetella virkkaamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos *niiaa*. Sulo on nyt siinä iässä, että virkkauksen opettelu on paikoillaan ;)

   Poista
 4. Sulon salat: lastenhoito ja virkkaus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Mossekin tykkkäsi lastenhoidosta -kunhat mukulat olivat sopivan ikäisiä, eivätkä olleet hännässä kiinni ;) Robert on varsinainen arkatassu, joten se ei aivan lähelle tule.

   Poista
 5. Näyttää ihan siltä kuin Sulo virkkaisi. Kannattaa ehkä laittaa langat piiloon työpäivän ajaksi...Sulo tekisi muuten peiton heti valmiiksi.
  Violetti näyttää tosi hyvältä !
  Onko sulla sellasta ranteessa roikotettavaa pussukkaa, jossa voi pitää lankakerää seisten/ kävellen virkatessasi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, parempi laittaa virkkuutyö piiloon ;) Kaikissa tekeleissä on kissan karvoja ja hiuksia muutenkin riittämiin ..
   Minulla iso säkkimäinen käsityöpussi, joka on lattialla ja sieltä tarpeen mukaan kiskon lankaa.

   Poista
 6. Hienot! Meillä ei voi harkitakaan virkkausta tai kutomista, viimeksi kissat ehti purra viiden minuutin aikana langan kuusi kertaa poikki. Sitten luovutin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meidän kollipojat ovat niin laiskoja, että alkuinnostuksen jälkeen ne pääsääntöisesti jättävät käsityöni rauhaan. Teidän kissaneidit ovat hyvin vikkeliä tassuistaan ja hampaistaan :)

   Poista
 7. Onnittelut, hienot neliöt sait virkatuksi. Eikös se ole trendikästä kun pojat virkkaavat? Tai ainakin melkein...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä poikienkin virkkaus on trendikästä :)
   Muistan kun yläasteella kässäryhmässämme oli vähän aikaa poika (tosi taitava) ja opettaja oli ihan onnesta soikeena -maailman VIII. ihme :D

   Poista
 8. Kiittelen tässä Onnin puolesta! Tuo Elinan ohje oli tosi hyvä ja siitä oli varmasti paljon apua sinulle. Onnihan opetti vain kiinteän silmukan virkkausta :)
  Vihreä on minusta hyvä väri! Seitsemän Veljestä-langassa on myös hyvä uusi väri "kirkas liila". Tuo sinun violettisi ainakin näyttää tummemmalta kuin se vai onko kenties kuitenkijn juuri tuo mainitsemani värisävy? Muista sitten esitellä se torkkupeitto, kun saat valmiiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo ottaa nyt Onnista mallia ja virkkaa kanssa ;)

   Oikeastaan tuo violetti on punaisempi; kuin viininpunaisen ja kanervan yhdistelmä, kamera toistaa violettiset sävyt uskollisesti melko pieleen.

   Nyt virkkausintoa piisaa, mutta saa nähdä kuinka kauan. Työkaveri kuvaili minulle näkymää viileistä kesäilloista ja viltin tärkeydestä -tämä ajatus sai lisäpontta neliöiden virkkaamiseen. Toivon toki, että ensi kesä on aurinkoinen ja suomalaisen mittapuun mukaan kuuma!

   Poista
 9. Jes, mahtavaa! Näyttää tosi hyvältä! :)

  Ja mikä Sulokas virkkaaja teillä onkaan... ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta sinun ohjetta luettuani ymmärsin, että silmukoiden renkaaksi yhdistämisen jälkeen, pylväät tehdään keskelle renkaaseen eikä renkaan silmukoihin..

   Sulo on aina siellä missä tapahtuu ja tarvittaessa järjestää jotain pientä yllätystä :)

   Poista
 10. Onnittelut virkkuuksista! Minä en sellaista osaa lainkaan. Neulonta on kyllä alkanut kiinnostamaan. Onnistuisikohan se paremmin kuin koulussa? Ja mikä tärkeintä, miten innokkaat assistentit minulla olisi?

  Mutta Sulo! Ihana se kyllä on, mutta voi se vähän hankaloittaakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Neulontaa kannattaa kokeilla. Koulussa en viitsinyt tarpeeksi yrittää, eikä muutenkaan kovasti kiinnostanut, joten tuloskaan ei ollut mainittava.
   Nyt aikuisiällä (huh) se onnistuu paremmin, usko pois! Vapaaehtoisia assistentteja varmasti löytyy myös, ehkä jopa kolme kappaletta ;)

   Poista

Kiitos kommentista!