keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Ryhtiliike

Vuoden alussa postasin uuden vuoden lupauksistani, kuten tavoitteestani kohentaa oman (ja muun perheen) hyvinvointia. Tähän mennessä tulokset ovat melko laihoja -pääsimme sentään eroon joulunajan herkuttelukierteestä.

Olen hirmuisen mukavuudenhaluinen, enkä kovinkaan sporttinen. Minulle ominaisin laji taitaa olla hyötyliikunta, valitettavasti siinä ei läheskään aina syke nouse eikä hiki lennä (yäk). Ainakaan näin lumettomaan ja tylsään aikaan, jolloin ei tarvitse tehdä lumitöitä (onneksi) ja puutarhassa möyriminenkin aiheuttaa enemmän tuhoa nurmikolle.

Virkkaus-innostuksen myötä kiinnostus liikuntaa kohtaan on entisestään vähentynyt, jonkinlaista aktiivisuutta yritän pitää yllä siten, että virkkaan välillä seisten.Eräänä päivänä seiskytlukuinen Maailman nähtävyydet kirjasarja, sekä taidehistorian opintojen jälkeen pahasti unholaan jäänyt  Ars Suomen taide-kirjasarja pääsivät tehokäyttöön. Valitettavasti Hra K suorastaan pyörtyi (reilusti liioitellen), kun näki tämänn viritelmän työpöydän päällä..
Jumppapallo työtuolina sai mieheltä äkillistä kannatusta ja niinpä pikavauhtia etsimme jumppapallon ja ilmapumpun. Valitettavasti yksi tärkeä osa eli ns. jumppapallon korkki puuttui ja jumppapallolla istumisesta alkoi tulla liiankin työlästä, kun piti jatkuvasti pumpata jalalla lisää ilmaa, siis oikeasti näin.Koska korotettu läppäri ja sitä myöten seisoviltaan tapahtuva nettisurffaus ei saanut kannatusta. Eikä jumppapallossa pysynyt ilma ilman suuria ponnisteluja.  -Päätin panostaan aktiivisempaan työtuolissa istumiseen. Tasapainotyyny on ihan hauska keksintö ja sen kanssa voisi jumpatakin jonain päivänä.Kuten hyvin tiedämme: terveyden edistämiseksi ja säilyttämiseksi suositellaan kohtuullista liikuntaa 30 min päivässä. Siksipä tein tuttavuutta työhuoneemme vakiokalustukseen kuuluvan, vanhan kuntopyörän kanssa. Jos mummuni on saanut sillä kohotettuaan kuntoaan, niin kai sitten minäkin. Pieni haittapuoli on siinä, että kuntopyörä on ihan pirskatin kovaääninen eli saan todellakin pyöräillä rauhassa.Koska kuntopyörällä polkeminen on juupelin tylsää ja 20 minuuttia menee hipihitaasti, sekä virkkaus on pahasti_kesken -päätin yhdistää ne. Tuloksena on kuntovirkkaus, jossa syke nousee kunnolla ja viltin virkkaus edistyy.

Mitäs sanotte, onko "kuntovirkkaus" hitti vai huti? Onko joku kokeillut tätä yhdistelmää jo aiemmin?

Reipasta viikon jatkoa :)

23 kommenttia:

 1. Kuntovirkkaus, ehdottomasti hitti! Mahtava idea, heti patentoimaan. Nimenomaan mummon vanhalla kuntopyörällä.
  Ryhdyn etsimään mummokuntoptörää välittömästi huutonetistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patentti on vetämässä ;)
   Sitten pidetään vanhojen kuntopyörien kokoontumisajot, mikä olisikin hikistä puuhaa, kun kantaisi mukanaan vanhaa ja painavaa mummokuntopyörää :D

   Poista
 2. Minulta kirposi tosi makeat naurut kun näin silmissäni korkittoman jumppapallon, pumppaamisen ja surffailun yhdistelmän. :D Siinä voi tulla ihan hikikin. Kuntovirkkaus kuulostaa erinomaiselta! Aivan uusi laji.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, siinä todella tuli hiki :) Hetken päästä taas huomasi, että työpöytä oli kummallisen korkealla eli taas oli pumpattava palloon ilmaa; sitä olisi voinut kutsua kuntopallosurffaukseksi.

   Poista
 3. Hieno keksintö tuo kuntovirkkaus, itse olen joskus lukenut samalla kun polkenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös lukeminen toimii hyvin kuntopyörän kanssa!

   Poista
 4. Hittihän se on. Tunnustan itseni yhtä saamattomaksi liikkujaksi, mistähän saisi vanhan kuntopyörän, niin voin kokeilla tätä lajia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että vanhat kuntopyörät ovat seuraava villitys :)

   Poista
 5. Minulle kävi kyllä samoin kuin Cherille - se kuntopallon pumppaaminen ja surffailu on kyllä ollut näky - mutta taatusti siinä hiki tuli;)
  Ja kuntovirkkaus on ehdoton hitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran kiirus siinä oli, että kuvaa en lähtenyt ottamaan, onneksi. Videona se olisi ollut hauskojen kotivideoiden tasoa ;)

   Poista
 6. Kaikki keinot kunnon kohentamiseksi ovat kelvollisia ja ennenkaikkea toivottuja:D
  Sait pisteet kotiin!

  VastaaPoista
 7. Kaikki omaperäisyys on aina hitti! Nyt tuli kyllä kauhea himo raahat äitini luota toinen jumppapallo omaan kotiin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ihmeessä jumppapallo omaan kotiin, se on kissoistakin vähintään mielenkiintoista :)

   Poista
 8. Mitenkähän paljon tuollainen tasapainotyyny mahtaa kuluttaa housuntakamusta? Joutuuko paljon istuva siis myös useammin nousemaan, ja lähtemään housukaupoille?

  Mulla on kaksi jumppapalloa. Toista käytin toimistolla työtuolina, kunnes se puhkesi. Toinen on kunnossa, mutta aika pieni. Voisi sen kuitenkin pumpata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun lempikotohousut ovat pehmeät velourpöksyt ja sanoisin, että tuota, kyllä ne pyrstössä tuntuvat :)

   Minä ja kattilat saataisiin slaagi jos jumppapallo räjähtäisi :D

   Poista
  2. Pallo ei onneksi räjähtänyt, minäkin olisin saanut slaagin. Kissoista puhumattakaan, mutta ne nyt eivät toimistolla olisi olleetkaan. Yhtenä maanantaiaamuna vain huomasin, että se pihisee ja käy yhä matalammaksi :D Reikä siinä on, pitäisi hankkia polkupyöränrenkaan paikkausvärkit, sillähän sen saisi kuntoon.

   Poista
 9. Kuntovirkkaus kuulostaa hyvältä! :)

  Mä olen katsonut telkkaa ja polkenut samalla kuntopyörää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vanha kuntopyörä on niin kovaääninen, että telkan katsominen on hankalaa. Telkkaria katsellessa pyöritän joskus (=liian harvoin) voimavannetta ja se on varmasti yhtä hauskaa kun kuntopyörän polkeminen.

   Poista
 10. Jumaleissön, nyt harmittaa että meidän kuntopyörästä on aika jättänyt! Tosin ainahan voi hankkia uuden... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kiireesti kuntopyöräkaupoille; uudet ovat varmasti hiljaisempia, mutta ehkä vähemmän persoonallisia ;)

   Poista
 11. En tiä , mutta viikon parhaimmat naurut sain tästä !!!
  Voi vitsi !
  Tai eihän tää mikään vitsi ollut vaan oot tosissas !
  Ja tiedänkin, että kuntopyöräily on hitti ehdottomasti.
  Osallistun ehdottomasti kuntopyörien kokoontumisajoihin...vois pölytkin pyörän päältä sitten kadota. Ja kyllä tää kirjoituskolahti muuhunkin..voi kun kunto vois kohota löhöämällä, kotipuuhia tehdessä, kissoja silittäessä ja terveyslehtiä lukiessa. Mutta EI millään ! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyll mä aika tosissani olen, mutta itseänikin tämä "kuntoilumuoto" suuresti huvittaa :)
   Se on sääli, että pieni puuhastelu, kuten kissojen silittely ja leikitys eivät kohota kuntoa. Siksipä siinä välillä keinun keinutuolissa oikein kunnolla (vatsalihakset saavat kyytiä) ;D

   Ylen sivuilla oli muuten aika osuva juttu:
   http://yle.fi/uutiset/liikunnan_pakkosuorittaminen_ei_valttamatta_palkitse/7090229

   Poista

Kiitos kommentista!