Dansukkerin järjestämä kisa Suomen taidokkaimman herkkubloggaajan tittelistä jatkuu ja nyt teemana on hillot, chutneyt ja lisukkeet. Testissä siis hillosokeri, jonka olen saanut Dansukkerilta.
Kisan ensimmäisessä osassa aiheena oli joulumakeiset.
(Kevät)Talvi on hieman epäkiitollinen aika tehdä hilloja, mutta onneksi pakastimesta löytyi vielä mansikoita, sekä raparperia. Ehdottomasti halusin tehdä jotain sellaista, jossa voin hyödyntää oman puutarhan antimia, tässä tapauksessa raparperia -luomumansikat olen ostanut torilta.
Hillojen valmistus oli helppoa ja suorastaan hauskaa -niinpä vähän innostuin.. Ensiksi kokeilin mansikka-appelsiinihilloa, josta tuli ihan hyvää, mutta makuuni aivan liian makeaa. Halusin valmistaa jotain raikkaampaa hilloa, siispä kokeilin inkiväärillä maustettua mansikka-raparperihilloa ja siitä tuli todella herkullista. Inkivääri maistuu hienoisesti ja tuo hilloon hieman yllätyksellisyyttä.
Inkiväärillä maustettu mansikka-raparperihillo
(ohje Dansukkerin sivuilta)
500 g raparperia
750 g (1,5 l) mansikoita
0,5 dl vettä
1 tl sitruunan keltaista kuoriosaa raastettuna
500 g (n. 6 dl) Dansukker Hillosokeria
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Huuhdo ja puhdista raparperit ja mansikat. Paloittele raparperit ja halutessasi mansikat. Pane raparperit, mansikat, vesi ja sitruunaraaste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia kannen alla. Halutessasi pitää raparperipalat kokonaisina, lyhennä keittoaikaa. Sekoita hillosokeri joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä, kuori vaahto ja jäähdytä 15 minuuttia. Sekoita inkivääri joukkoon. Kaada hillo lämmitettyihin, puhtaisiin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.
Hieman sovelsin tuota alkuperäistä ohjetta. Lisäsin vain hiukan vettä, koska käytin pakastemansikoita- ja raparperia. Hillosokerin lisäämisen jälkeen keitin vähän pidempään, n. 10 minuuttia.
Vaikeinta hillon tekemisessä oli ajoitus -siis lasipurkkien ja kansien oikea-aikainen kuumennus.
Ystävänpäivä on vajaan kahden viikon päästä ja ajattelin silloin(kin) tarjota mansikka-raparperihilloa ja vohveleita, sekä tietysti kahvia, tässä tapauksessa caffe lattea.
Ystävänpäivä-korteista osan ajattelin korvata tälläisellä :)
Oi nam, herahti vesi kielelle !
VastaaPoistaHerkkua ne olivatkin :) Vohvelit muuten olivat ♥-muotoisia, se ei kuvasta kunnolla näy.
PoistaNyt alkoi makeanhammasta kolottamaan...
VastaaPoistaVohvelit valmistuu tosi nopeasti ja hillokin yllättävän nopeasti. Kun aikanaan sain vohveliraudan (ja monta vielä sen jälkeen) ihmettelin mitä hyötyä kapistuksesta on -mutta nyt olen sen oivaltanut ;)
PoistaVarmasti kelpaa tuollainen "kortti"!
VastaaPoistaVohvelit kelpaisi kyllä. Kovastikin.
Tuo tavallista paksumpi "kortti" täytynee antaa henkilökohtaisesti, ainakin niille jotka asuvat kerrostalossa..
PoistaHerkullisen näköistä, nam.
VastaaPoistaKiitos, hillon valmistamisen helppous yllätti positiivisesti :)
Poistaoijoijoi, kaikki raparperijutut on ihania, ja AH niitä onnellisia, jotka saavat ystävänpäivä"korttisi", nuo ovat todella kivat lahjat , kerrassaan.
VastaaPoista-Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-
Mansikoista, raparperista ja inkivääristä saisi myös herkullista mehua. Täytyykin kesällä huolellisesti kerätä kaikki raparperit pakkaseen (ja vähän piirakan päällekin, tottakai)
PoistaMaistuis mullekin nuo vohvelit kera hillon! Loistava ystävänpäivälahja tuo hillo :)
VastaaPoistaSeuraavan hilloerän ajattelin valmistaa mansikoista ja kiiveistä (kun raparperit loppuivat). Sekin ohje löytyy Dansukkerin sivuilta.
PoistaOhukaiset eli Plätit olisivat vielä herkullisempia, mutta valurautainen ♥-plättipannu vaatii pientä huoltoa..
Njam, inkivääri on hyvää, ihan jokapaikassa :)
VastaaPoistaKyllä, mm. hillottu inkiväärimakeinen :)
PoistaNam. Nam. NAM. Voi vain kuvitella tuon herkullisen maun! Ja kuten muillekin, minullekin kelpaisi tuollainen kortti!
VastaaPoistaMansikka yksinään olisi tosi makea, mutta raparperi toi kivasti raikkautta ja inkivääri mielenkiintoa -olen ihan myyty tälle yhdistelmälle :)
PoistaMinäkin olen uusi lukijasi...:)'Ihania herkkuja ja suloisia kissoja♥.
VastaaPoistaTervetuloa Irmastiina! Piipahdin blogissasi ja siellä oli toinen toistaan kauniimpia kuvia ♥.
PoistaTervetuloa lukijaksi Intianminttu! Käväisin blogissasi ja siellä oli vaikka mitä kaunista ♥.
VastaaPoistaTätä mäkin kokeilen jos mun raparperini vaan kasvaa ensi kesänä! Siirsin ne viime kesänä kuusen alta toivottavasti muhevammille maille mutta ainakin viime kesänä rikkaruohot vei vielä voiton
VastaaPoistaToivottavasti raparperi viihtyy paremmin ja näytät heti keväällä niille rikkaruohoille kaapin paikan (tai tässä tapauksessa kompostimen paikan) :)
Poista