tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pääsiäistunnelmia ja helppo persikkakakku

Vielä vähän pääsiäistunnelmia.



Hämeenlinnalaiselta kirpputorilta tein muutaman mainion kirppislöydön, kuten kuvan peltitarjottimen.



Kattauksen suhteen mentiin vanhoilla hyviksi todetuilla metodeilla: "perintöporsliinit -ja hopeat" (siis ne Ikeasta ostetut). Raikkautta toivat sitruunankeltaiset Kartio-lasit ja keltavalkoiset servetit.





Toiset vieraat kävivät vain iltakaffeella ja sainkin hyvän syyn kattaa Myrnat pöytään. Ainainen "ongelma" on mitä hyvää tarjottavaa keksisi. Tällä kertaa leivoin lusikkaleipiä ja ne onnistuivat, jihuu! Suolaisena tarjosimme muffinseja, oikeastaan aamiaismuffineja klik. Ne tarjosivat hyvän vastapainon hyvin sokerisille lusikkaleiville.



Mukavuudenhaluisena sunnuntaileipurina tein taas kerran kakkua -tai siis "päällystin" valmiin torttupohjan.


Raikas persikkakakku

Pohja
Valmis torttupohja
maitoa kostutukseen

Täyte
1 pienen sitruunan kuori
n. 1 tl sitruunamehua
prk rahkaa
prk kermaa/vispikermaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Koristeluun
Persikan tai aprikoosin viipaleita
suklaarouhetta

  • Kostuta valmis torttupohja maidolla.
  • Pese sitruuna huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen rahka, sitruunankuoriraaste, mehu ja sokerit.
  • Levitä kerma-rahkaseos torttupohjan päälle ja koristele esim. persikan viipaleilla ja suklaarouheella. Nauti!



Lopuksi kupillinen Paratiisia. Purppuraväritys tuli Paratiisi-sarjaan Stockmannin juhlavuotena, ööh, muutama vuosi sitten. Jo silloin ihastuin niihin ja parin vuoden tuumaustuokion jälkeen kotiutin muutaman kappaleen. Ja tykkään näistä kupeista kovasti ♥.

17 kommenttia:

  1. Olet kyllä tosi ahkera leipuri!!
    Kauniit kattaukset. Täällä mentiin samoilla kuin aina... (eli hyvin vaihtelevilla).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niin perso leivonnaisille (ja Hra K vielä paljon enemmän) :) Leipominen ei varsinaisesti ole mitään mielipuuhaani vaan pakollinen välivaihe :D

      Vaihtelevat kattaukset on hyvä juttu ♥.

      Poista
  2. Myrna on aina kaunis - ja tuo muistoja mieleen. Äidilläni oli aikoinaan Myrnaa, mutta yhtään kuppia ei ole enää jäljellä.
    Ja tuo Paratiisin purppuraväritys on upea - minusta vielä upeampi kuin se alkuperäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrna jakaa mielipiteitä, hyvinkin kiivaita puolesta ja vastaan :)

      Myös mustavalkoinen Paratiisi on kaunis (ja köh, edullisempi) ♥.

      Poista
    2. Lady, oletko nähnyt Myrna-kuppeja myös täysin valkoisena? Mummullani oli sellaisia ja ne olivat todella kauniita; kahvikupin muoto itsessään oli kiva ja kevyt.

      Poista
  3. Minun kaapeistani löytyisi kyllä tilaa parille paratiisille... (Kuten noille kartioillekin!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, te kävitte siellä huutokaupassa ja kaappikin taisi löytyä ;) Toivoisin sellaista postausta jossa esittelet huutokauppalöytösi.

      Poista
  4. Paratiisi on ihana sarja, klassisena ja uudella värityksellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klassinen väritys ei oikein iske, mutta kaksi uudempaa väritystä kylläkin :)

      Poista
  5. Tuosta ei paljon kakunteko helpommaksi muutu! Varmasti oli kyllä hyvää. Ja kauniit kattaukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei paljon helpommaksi ja ihan kaunistakin jälkeä voi saada. Minusta kakun koristelu on aina törkeän vaikeaa.

      Poista
  6. Noita valmiita pohjia tulee kesäisin käytettyä mankkakakun pohjana..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, mansikka/vadelma/viinimarja täytteellä tuo on ihanaa kesäherkkua. Veikkaisin, että itsetehty piirakkapohja tekisi makuelämyksestä vielä paremman.

      Poista
  7. Kauniisti olit kattanut pöydän ja tuo kakku niin herkulisen näköinen ja varmasti makuinen. Kiitos vaan ohjeesta tämä olikin mieluinen ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Valmiin kakkupohjan ja kerma+rahka-seoksen kanssa syö vaikka pieniä kiviä -niin takuuherkullista se on (ainakin minusta). Netistä löytyy ohje myös gluteenittoman kakkupohjan tekoon.

      Poista
  8. Noi valmiit pohjat niin torttuina kuin täytekakuina on ollut tämän "jauhopeukalon" pelastus ja nuori aikuinen on saanut synttärinsä ;) Vaikka rakastan ruuanlaittoa niin leipominen on niin inhokkihommaa ettei tottakaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipomisessa risoo pilkun viilaus ja onhan se tietynlaista kemiaakin (ja se ei ollut mun suosikkiaine koulussa) :) Mut mieluusti kyllä syön herkkuja ♥.

      Poista

Kiitos kommentista!