perjantai 25. huhtikuuta 2014

Sinistä ja valkoista

Sininen ja valkoinen, varsinkaan tavallinen sininen ei ole varsinaisesti suosikkivärini. Kevätpuutarhan ensikukkijat ovat em. väreissä tai jos kun tarkkoja ollaan, niin kukat ovat violetin/lilan sävyisiä.Sunnuntaina yritin löytää mökin viereisestä metsästä valkovuokkoja haudalle, sellaisesta varmasta valkovuokkopaikasta. Yhtäkään en löytänyt ja metsän tämä alue oli jokseenkin muuttunut viimeisen 20 vuoden aikana -"kumma" juttu.
Kotopihan minimetsässä valkovuokko aloitteli kukintaansa, bongasin ne vasta mökkireissun jälkeen.Minimetsän sinivuokkojen kukinta alkaa hiljalleen olla loppusuoralla.Mm. Mossen haudalla kukkivat scillat ja niiden valkoisävyiset kaverit (kuka tunnistaa, en jaksa kaivaa kasviota esiin..).Ystäväpariskunta toi ihanan kesäkukkaistutuksen.Siniseen, höttöpilvillä kuvitettuun maisemaan en varmasti koskaan kyllästy ♥.


Aurinkoista ja lämpöistä viikonvaihdetta!

11 kommenttia:

 1. Sinivalkoinen taivas on klassikko ;-)
  Sinivuokot ovat varmaan minulla kevään lemppareita, tuo upea intensiivinen sinivioletti... ja sitten niitä kaikkia muitakin sävyjä, joita täytyykin yrittää hankkia omalle pihalle! Niitä ja kaikenlaisia tarhasinivuokkoja on vain hirmu huonosti meillä myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurin täti just lupasi minulle keltavuokkoja. Ne on n. metrin päässä meidän tontista ja olen odottanut vuosikausia niiden leviämistä.
   Kauppilassa oli ainakin joitain vuokkoja, muistaakseni kerrottuja ja valkoisia sinivuokkoja -mutta niitä sinulla taitaa jo olla?

   Poista
 2. Tuo luonnonkasvi taitaa olla kevättaskuruoho. Annoin sen levitä ympäri pihaa ja nyt olen pääsemättömissä. Onneksi se on aika pieni. Vuokot ovat ihania kevään airuita. Valkovuokkojen olen myös antanut levitä ja ne peittävät kohta koko nurmikkoalueen kauniina mattona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös meillä on valkovuokkojen annettu levitä nurmialueille ja kenäisin ihana valkoinen matto kukkii lähes koko pihassa.

   Poista
  2. Cheri: Kiitos kasvintunnistuksesta, näin se kävi paljon helpommin :)

   Päivi: Ihanaa, kun ei tarvitse lähteä kotipihaa kauemmaksi ihailemaan valkovuokkoja ♥.

   Poista
 3. Ihana sinitaivas poutapilvineen! Ja jos minä saisin päättää, meidän pihassa kukkisivat vain valkoiset ja siniset (violettiin taittavat) kukat. Mutta Isäntä kantaa jos jonkinväristä rönsyä, kaikkea mitä tarjouksessa on;)
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady :)
   Juu, värivalinnat eivät ole helppoja jos/kun mieskin haluaa sanoa mielipiteensä. Toisaalta se on myös kivaa ;)

   Poista
 4. Oikein ihanaa viikonloppua, sinivalkoinen taivas on tänään meitä ilahduttanutkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä(kin?) ollaan oltu ihanasti ihan pihalla, KEVÄT :)

   Poista
 5. Totta, AnnaS, pilviin ei voi koskaan kyllästyä!

  Vuokot ovat aikaisessa ja äitienpäivään on vielä kaksi viikkoa aikaa, menee siis ostokukkasiksi. Oma äitini ilahtuu valkovuokoista enemmän kuin ruusuista. Olet taas näppäillyt herkkiä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokot ja äitienpäivä kuuluvat perinteisesti yhteen ja harva äiti pystyy vastustamaan oman (vaikka aikuisen) lapsukaisen poimimaa kimppua :)

   Poista

Kiitos kommentista!