tiistai 9. syyskuuta 2014

Kirjahylly värijärjestykseen vol II

Edellisestä, täällä blogissa raportoidusta kirjahyllyn järjestämisurakasta on kulunut tovi jos toinen. Tänä aikana sekä kirjat että kaaos kirjakaapissa ovat lisääntyneet. Kirjahyllyn uudelleenjärjestely on aina oma prosessinsa. Ensinnäkin kirjoja pitää selata ja salaa ihmetellä, ai tälläinenkin löytyy.
Ja taas kerran jumiuduin kertomukseen Valpuri Kyni-nimisestä noidasta. Ostin jonkun aikaa sitten Tyrvään murrekirjan, jonka murre on vähän samantaipaista kuin oma kotimurteeni. Kirja perustuu 1950-70 luvuilla tehtyihin haastatteluihin ja siinä muisteltiin ko. noitaa. Joka on siis elänyt 1600-luvun puolivälissä.Valpuri Kyni on ollut ihan oikeasti syytettynä noituudesta ja hän joutui vesikokeeseen. Jos kiinnoistuit tästä noidasta, niin lisää tietoa löydät täältä klik.
Kirjahyllyä siivotessa sattui kummia; löysin kaksi todella painavaa ja karvaista opusta :D
Sulo vielä erikseen testasi painovoiman lakeja ja ihme kyllä, koko pino pysyi kasassa. Kirjahyllyssä säilytän kirjojen lisäksi muutamia kuvia ja joitain aarteita. Kuten kuvan onnittelukorttia. Sen saimme, kun muutimme ensimmäiseen yhteiseen kotiimme ♥. Siskoni on tehnyt ihanan kortin, joka valitettavasti ei enää ole täysin ehjä.
Tässä on lopullinen järjestys. Jos kaikki hyllyvälit olisivat tasakokoisia saisi kirjat parempaan värijärjestykseen; nyt piti miettiä mikä kirja sopii mihinkin myös koonsa puolesta.

Olen tämän viikon lomalla ja eilen minut yllätti ihanan kesäinen auringonpaiste sekä lämpö. Suunnitelmissa on lähiaikoina päiväretki Vaasaan ja nyt kysynkin teiltä lukijoilta vinkkejä. Missä kannatta käydä/ syödä/ entäs kirppikset?

Mukavaa viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. Ihanat painavat ja karvaiset opukset teiltä löytyykin! Minäkin yritin järjestää yhden kirjahyllyn kirjojen värien mukaan. Sinun järjestelysi näyttää oikein onnistuneelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värijärjestyksen huono puoli on se, ettei kirjoja enää löydä ;)

   Poista
 2. Hienoa, että olet saanut apua järjestämisessä! Vaasassa tykättiin aikoinaan aina siellä käydessä käydä Oma Tori -nimisellä kirpparilla. On siellä edelleen, mutta edellisestä käynnistä on jokunen vuosi.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää hylly! Ja mikä tasapainoilija Sulo onkaan ♥ Ja Robert & Sulo - aina siellä missä tapahtuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kattilat eivät ole "auttamassa", niin tulee sellainen kummallinen tunne, että "mitä ne oikein tekee?",

   Poista
 4. Noita karvakantisia jaksaa lukea yhä uudelleen :) Mielenkiintoinen tarina Valpuri Kynistä, täytyy käydä kurkkaamassa lisää. Minut kyllä tuomittaisiin noitana helposti noiden testien perusteella ja varmaan elämäntapakin olisi epäilyttävä kuten Valpurilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvakantisista löytää aina jotain uutta :)

   Noitatestit olivat vähintäänkin hatarat -nykyään olisi enemmänkin ihmisiä noituudesta syytettynä. Mutta aika kormea kohtalo jos Valpuri poltettiin roviolla tai mestattiin. Lopullista varmuutta siitä ei taida olla.

   Poista
 5. Kyllä on maailman komeimmat karvaiset opukset ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä lopuksista löytää aina uutta tietoa :)

   Poista
 6. Oh, millaisia aarteita (etenkin nuo karvaiset!)! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!